14/3/23

Οι «Μουσικοί» κατέλαβαν τη μεταλλουργία AZOM στο Κέντρο του Αρτεμόφσκ

 

Το AZOM χτίστηκε το 1954, και η εγκατάσταση σχεδιάστηκε λαμβάνοντας υπόψη μια πιθανή πυρηνική σύγκρουση, οπότε έχει εκτεταμένο δίκτυο υπόγειων επικοινωνιών της σοβιετικής εποχής.

 Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι οι Οικρανοί έχουν χάσει στο Αρτεμόφσκ τις τελευταίες 30  ημέρες τουλάχιστον 11.000 άνδρες

Πριν από λίγο οι Ρώσοι  πολεμικοί ανταποκριτές μετέδωσαν  οτι  δυνάμεις της "Βάγκνερ" διέσπασαν την  άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και έφτασαν στις οδούς Τσαϊκόφσκι και Γιουμπιλέιναγια και προχωρούν  προς το Χρόμοβο με στόχο τον αποκλεισμό της πόλης από τα δυτικά. . Μάχες κοντά στο κολέγιο. Στα νότια του Μπαχμούτ, στην περιοχή Σομπαχίβκα, οι Βάγκνερ προχωρούν προς διάφορες κατευθύνσεις. Στις περιοχές της Budyonovka οι Μουσικοί διεξάγουν ισχυρή επίθεση.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι πραγματοποίησε συνάντηση της ουκρανικής διοίκησης, στην οποία αποφασίστηκε να συνεχιστεί η υπεράσπιση του Artemivsk (ουκρανικό όνομα - Bakhmut). Αυτό ανακοινώθηκε στις 14 Μαρτίου σε ένα μήνυμα στην ιστοσελίδα του. 

 Σύμφωνα με το γραφείο του Ζελένσκι, ήταν σε επαφή με τις υπηρεσίες πληροφοριών και τους διοικητές την Τρίτη. Χαρακτήρισε την κατάσταση στα ανατολικά «πολύ οδυνηρή». «Είναι απαραίτητο να καταστρέψουμε τη στρατιωτική δύναμη του εχθρού - και θα καταστρέψουμε. 
Η Μπελογκόροβκα και η Μαρίνκα, η Αβντιίβκα και το Μπαχμούτ, το  Ουγκλεντάρ και η Καμένκα – και όλα τα άλλα μέρη όπου τώρα αποφασίζεται ποιο θα είναι το μέλλον μας", τόνισε

Δεν υπάρχουν σχόλια: