12/3/23

Το Μήνυμα των « Κινζάλ»

 

Πριν μερικές μέρες οι Ρώσοι ανακοίνωσαν ότι χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά υπερηχητικούς πυραύλους «Κινζάλ» για την καταστροφή Στόχων «υψηλής προτεραιότητας» στην Ουκρανία και ότι οι Στόχοι καταστράφηκαν.

Οι σχολιαστές συμπλήρωσαν ότι οι «Κινζάλ» είναι πολύ ακριβοί για να «σπαταληθούν» και ότι η διαθέσιμη  αντιαεροπορική άμυνα  στην Ουκρανία δεν μπορεί να τους αντιμετωπίσει.

Σήμερα οι «καλά πληροφορημένοι» πολεμικοί ανταποκριτές έμαθαν   ότι ο Στόχος του καταστράφηκε ήταν το νατοϊκό Κέντρο   πληροφοριών και διοίκησης και ότι εξοντώθηκαν ΟΛΟΙ όσοι βρισκόντουσαν εκεί.

Το μήνυμα είναι απλό. 

Οι ρώσοι ήξεραν επακριβώς  την άκρως απόρρητη θέση του Νατοϊκού Στρατηγείου το οποίο ήταν «πλήρως ασφαλές» με τα αμερικανικά σούπερ αντιαεροπορικά και το εξαφάνισαν.

Σειρά έχουν οι άλλοι Στόχοι «υψηλής προτεραιότητας» όπως το Υπόγειο της Τροτσκίστριας Αδελφής.

ΥΓ. Το δελτίο των 11 το ανήρτησε στις 10.00 πμ . Το PROnews ρώτησε στο ΝΑΤΟ και το σήκωσε στις14:55

Ουάσιγκτον Ποστ : Η Δύση φοβάται τους ρωσικούς πυραύλους «Κινζάλ»  

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ, 12 Μαρτίου. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Washington Post η χρήση των υπερηχητικών πυραύλων «Kinzhal» στην Ουκρανία από τη Ρωσία έδειξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεν διαθέτουν  όπλα, πυραυλικής άμυνας  που να είναι ικανά να τους αναχαιτίσουν.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του, η χρήση πυραύλων «Κινζάλ»  στην Ουκρανία «υπογραμμίζει την ευπάθεια της Δύσης» και τις «ανανεωμένες ανησυχίες για το προηγμένο οπλοστάσιο» της Ρωσίας, η οποία «διαθέτει όπλα που είναι δύσκολο να αναχαιτιστούν και μπορούν  να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, τα οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεν έχουν ακόμη».

Η Ουάσιγκτον Ποστ  γράφει ότι η αποτελεσματικότητα του «Κινζάλ»  σε συνθήκες μάχης «αυξάνει την πίεση στην Ουάσιγκτον, καθώς η υπερηχητική κούρσα εξοπλισμών θερμαίνεται και η Ουάσιγκτον θα πρέπει να καλύψει τη διαφορά».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μάικλ Γκρίφιν, ο οποίος επέβλεψε τον τομέα της στρατιωτικής έρευνας και ανάπτυξης, πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν άμυνα έναντι των υπερηχητικών πυραύλων όχι νωρίτερα από το 2025.

Το άρθρο ισχυρίζεται ότι η χρήση πυραύλων «Κινζάλ» «δεν φαίνεται να έχει αλλάξει την περαιτέρω πορεία» της σύγκρουσης.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, αντιστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ Igor επεσήμανε ότι ως αποτέλεσμα της μαζικής πυραυλικής επίθεσης, οι βάσεις των επιθετικών «Ντρόουνς»  καταστράφηκαν, σιδηροδρομική μεταφορά ξένων όπλων διακόπηκε, και καταστράφηκαν εγκαταστάσεις  παραγωγής και επισκευής στρατιωτικού εξοπλισμού και  παραγωγής πυρομαχικών.

 Ο πύραυλος «Κινζάλ»   δεν εντοπίζεται από τα  ραντάρ έχει υψηλή ευελιξία και έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει χερσαίους και θαλάσσιους στόχους.Επισήμως, η πρώτη πολεμική χρήση αυτών των πυραύλων πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2022 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα επρεπε να τον ειχε εξαερωσει ο κοντος εδω και καιρο ....

Ανώνυμος είπε...

Η γοβάτη δεν αποτελεί στόχο. Σιγά μη την καθαρίσουν για να την κάνουν και ήρωα. Τότε είναι που η λοατκι-Δύση θα ουρλιάζει ασταμάτητα.

Ανώνυμος είπε...

Ασε επεσε θυμα των περιουσιων. Θυμιζω τη δηλωση Μπενετ: "ο Πουτιν μου υποσχεθηκε πως δεν θα σκοτωσει τον Ζελε.."

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΑνώνυμοςΚυρ Μαρ 12, 03:42:00 μ.μ.

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΡΩΣΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΛΑΝΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΔΥΟ