13/3/23

Μπιντές: Καμία Συγκάλυψη για τη Silicon Valley Bank (SVB)!!!

 

 Ζαχάροβα: Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να σώσουν το τραπεζικό τους σύστημα θα προκαλέσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα στον κόσμο!

ΤΡΑΜΠ: Έρχεται η Μεγάλη Ύφεση


Μετά τη Silicon Valley Bank (SVB), η αμερικανική τράπεζα Signature Bank έκλεισε λόγω συστημικών κινδύνων. 
Αυτό αναφέρεται σε κοινή δήλωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και της Ομοσπονδιακής Εταιρείας Ασφάλισης Καταθέσεων. 

Η δήλωση της ρυθμιστικής αρχής τονίζει ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ παραμένει σταθερό χάρη στις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. 
Η Signature Bank είναι εγγεγραμμένη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.O συνολικός όγκος των περιουσιακών της στοιχείων ήταν περίπου 110,36 δισεκατομμύρια δολάρια και οι καταθέσεις - περίπου 88,59 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών να «στηρίξουν» το τραπεζικό τους σύστημα θα προκαλέσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα στον κόσμο δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Κάθε παιδί μπορεί να εξηγήσει το πώς οι αμερικανικές αρχές θα «διατηρήσουν τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος» , Με χαρτί και μελάνι. Θα τυπώσουν ακόμη περισσότερα παλιόχαρτα που θα τα ονομάζουν δολάρια, και θα προκαλέσουν ακόμη περισσότερα προβλήματα στον κόσμο», δήλωσε.

Χθες ο Μπιντές εγγυήθηκε στο διάγγελμα του προς το «Έθνος» ομιλία του για την προστασία του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος και υποσχέθηκε   επίσης «να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης όσους εμπλέκονται σε αυτή την αναταραχή».

 Είπε ότι και ο Εφιαλτακης –Μητσοτακένσκι. 

«Καμία Συγκάλυψη»

Σήμερα  έγινε γνωστό ότι οι αμερικανικές αρχές δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο εξαγοράς της χρεοκοπημένης Τράπεζας .

 Παράλληλα, η Περιούσιιια Κεντρική τραπεζίτισα μανδάμ Γέλεν τόνισε ότι η σημερινή κατάσταση είναι διαφορετική από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έσωσε πολλές τράπεζες για να προστατεύσει την οικονομία της χώρας.

 Η πτώχευση της Silicon Valley Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες έγινε γνωστή στις 11 Μαρτίου.

Τα προβλήματα της τράπεζας παρατηρήθηκαν για πολύ καιρό αλλά τα έκρυβαν αυτοί που τα ήξεραν.


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν σύντομα μια νέα, Μεγάλη Ύφεση λόγω των πολιτικών του προέδρου Τζο Μπιντέ, έγραψε στο Truth Social ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. 
 «Με βάση τα όσα συμβαίνουν στην οικονομία μας <... >, ο Τζο Μπιντές θα γίνει Χέρμπερτ Χούβερ (Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1929 έως το 1933 ) της εποχής μας. Θα έχουμε Μεγάλη Ύφεση, πολύ χειρότερη από το 1929. Οι τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να χρεοκοπούν», έγραψε ο Τραμπ. 
 Η Μεγάλη Ύφεση ήταν μια παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1929 με το κραχ του χρηματιστηρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες και διήρκεσε μέχρι το 1939.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυμναστικής στο Ρίμινι κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό χρυσό στους Κρίκους. Επτά φορές πρωταθλητής Ευρώπης

 Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ