19/8/23

Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας: ο αριθμός των θυμάτων της επίθεσης στο Τσερνίχιβ αυξήθηκε σε 136

 

Μετά την έκρηξη  στο Δραματικό Θέατρο του Τσερνίχιβ, ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 136. Νωρίτερα σήμερα, στις 19 Αυγούστου, οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν πυραυλική επίθεση στο Μουσικό και Δραματικό Θέατρο στο Τσερνίχιβ. Η στέγη του θεάτρου κάηκε, οι στέγες των γειτονικών σπιτιών υπέστησαν επίσης ζημιές και τα παράθυρα έσπασαν.

Το κρατικό πρακτορείο RIA Novosti, επικαλούμενο πηγή εξοικειωμένη με την κατάσταση, ισχυρίζεται ότι η πυραυλική επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο Τσερνίχιβ έπεσε στον τόπο συγκέντρωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

 Η διοργανώτρια του φεστιβάλ, Maria Berlinskaya, έγραψε στο Facebook  ότι η εκδήλωση είναι μια κλειστή συνάντηση μηχανικών, στρατιωτικών και εθελοντών με θέμα τις στρατιωτικές τεχνολογίες για το μέτωπο. Σύμφωνα με την ίδια, η εκδήλωση συμφωνήθηκε με τις αρχές της πόλης.

Η πυραυλική επίθεση στο Τσερνίχιβ, εξόντωσε τους συμμετέχοντες στη συνάντηση αξιωματικούς  των  Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ από την Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής.

«Απέναντι από το δραματικό θέατρο ήταν η έδρα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών και η υποδοχή της SBU του τμήματος αντικατασκοπείας. 
Σήμερα, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση με τον πολωνικό και λιθουανικό στρατό για την προστασία των συνόρων και την αντιμετώπιση πιθανών επιθέσεων από DRG από τη Λευκορωσία και τη Ρωσία. 
Υπήρχαν 23 άτομα με ξένη υπηκοότητα στη συνάντηση. 
Ο ίδιος αριθμός έφτασε από το Lviv χθες το απόγευμα στο Chernihiv.
Από τα 23, 9 πτώματα βρέθηκαν κάτω από τα ερείπια, τα υπόλοιπα εξακολουθούν να αγνοούνται.
 Στο δραματικό θέατρο, περισσότεροι από 38 στρατιώτες και διοικητές του MTR των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν ήδη βρεθεί σκοτωμένοι. Περισσότεροι από 75 άνθρωποι έχουν ήδη τραυματιστεί σοβαρά». 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

στον Έβρο γίνεται του δημοκρατικά-νόμιμα-ειρηνικά το κάγκελο....