20/8/23

Indian Oil Corp εγκατέλειψε τις συναλλαγές σε δολάρια


Η nκορυφαία ινδική εταιρεία διύλισης πετρελαίου Indian Oil Corp,  αγόρασε περισσότερα από ένα εκατομμύριο βαρέλια πετρελαίου από την Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι. Ο διακανονισμός έγινε  σε ρουπίες.
 Το ακριβές ποσό της συναλλαγής δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί. 
Τα μέρη συνήψαν συμφωνία στις 14 Αυγούστου, καθορίζοντας διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα μεταξύ των όρων. 
Προηγουμένως  τα ΗΑΕ έστειλαν 25 κιλά χρυσού στην Ινδία ύψους 128,4 εκατομμυρίων ρουπιών.
 Ως εκ τούτου, οι ειδικοί της αγοράς αποκαλούν τη νέα πετρελαϊκή συμφωνία ορόσημο και συμβολική. 

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν κάπως αυτή την εβδομάδα λόγω των αδύναμων στατιστικών στοιχείων από την Κίνα. Ταυτόχρονα, οι αναλυτές επενδύσεων άρχισαν να κάνουν εντελώς διαφορετικές προβλέψεις. 
Οι περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ και των συνεργαζόμενων (πχ Ρωσία)  λειτουργούν και ορισμένοι αναμένουν ότι οι τιμές  θα αυξηθούν πάνω από τα 100 δολάρια το τέταρτο τρίμηνο. Για το τέλος της καλοκαιρινής ζήτησης προβλέπουν μείωση των τιμών  σχεδόν στα 70 δολάρια. 

Το αργό πετρέλαιο αναφοράς της Βόρειας Θάλασσας το  Brent υποχώρησε αυτή την εβδομάδα από 86,9 δολάρια το βαρέλι στα 84,7 δολάρια. Η αγορά επηρεάστηκε από τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία για την Κίνα. Ταυτόχρονα, οι φυσικές αγορές συνεχίζουν να παρουσιάζουν ζήτηση και η μείωση των τιμών μπορεί να ονομαστεί υπό όρους.
 "Τα ασιατικά διυλιστήρια αναμένεται να συνεχίσουν να αυξάνουν τις εισαγωγές, ενώ τα αποθέματα πετρελαίου στον κόμβο Cushing αναμένεται να μειωθούν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο". Στο τέταρτο τρίμηνο, η μέση τιμή του Brent θα είναι 93 δολάρια με υψηλά έως και 100 δολάρια και άνω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...