22/8/23

Η Standard & Poor's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα και αναθεώρησε τις προοπτικές για αρκετές τράπεζες των ΗΠΑ.

 

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings υποβάθμισε την πιστοληπτική του ικανότητα και υποβάθμισε τις προοπτικές για ορισμένες αμερικανικές τράπεζες, προειδοποιώντας ότι οι κίνδυνοι χρηματοδότησης και η ασθενέστερη κερδοφορία είναι πιθανό να θέσουν υπό δοκιμασία  τη σταθερότητα ολόκληρου του Τραπεζικού  του κλάδου. 

Η Standard & Poor's ακολούθησε την απόφαση που έλαβε νωρίτερα αυτό το μήνα η Moody's,  που  υποβάθμισε αρκετά περιφερειακά πιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Τ

ο σημερινό «βαρύ» περιβάλλον δανεισμού είναι ο λόγος για την υποβάθμιση πέντε αμερικανικών τραπεζών, ανέφερε η Standard & Poor's σ. 
Τα επηρεαζόμενα ιδρύματα είναι οι KeyCorp, Comerica Inc., Valley National Bancorp, UMB Financial Corp. και Associated Banc-Corp. 

Οι μεγάλες εκροές καταθέσεων και τα επικρατούντα υψηλότερα επιτόκια αναφέρθηκαν επίσης ως οι λόγοι για την επιδείνωση των προοπτικών για τις τράπεζες. 

 Η απότομη αύξηση των επιτοκίων επιβαρύνει τη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα πολλών τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξηγούν οι ειδικοί. 

Οι καταθέσεις που κατέχουν οι τράπεζες και εξασφαλίζονται από την Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) θα συνεχίσουν να μειώνονται όσο η Federal Reserve βρίσκεται στη διαδικασία «σύσφιξης».

 Ο οίκος αξιολόγησης υποβάθμισε επίσης τις προοπτικές για την S&T Bank και την River City Bank από σταθερές σε αρνητικές λόγω της υψηλής έκθεσης σε εμπορικά ακίνητα, μεταξύ άλλων παραγόντων.

 Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Moody's μείωσε τις αξιολογήσεις 10 τραπεζών κατά μία βαθμίδα η καθεμία και έθεσε έξι άλλους τραπεζικούς γίγαντες, συμπεριλαμβανομένων των Bank of New York Mellon, US Bancorporation, State Street και Truist Financial, υπό επιτήρηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...