21/8/23

O Τζόκοβιτς κέρδισε τον νεαρό Ισπανό με τη Δύναμη της θελήσεως

 Επικός τελικός στο Σινσινάτι. Ο Νόβακ πιο δυνατός. Νίκησε τον Κάρλος Αλκαράθ 2:1 (5:7, 7:6, 7:6) και κέρδισε το Μάστερς   στο Σινσινάτι για τρίτη φορά στην καριέρα του. 

Ο Νόβακ έχασε το πρώτο σετ και σχεδόν κατέρρευσε στο γήπεδο, αλλά κατάφερε να βγει από το χείλος της αβύσσου και μετά από δύο εξαντλητικά σετ έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί του πρώτου τενίστα στον κόσμο.

 Ο Νόβακ καλύτερος από τον Αλκαράθ στον αγώνα της χρονιάς.
 Ο τελικός του Σινσινάτι διήρκεσε σχεδόν τέσσερεις ώρες, κατά τις οποίες είδαμε μια σειρά από φανταστικούς πόντους, ανατροπές, διασωθέντα μπρέϊκ και ματς  μπολ . 
 Ο μεγαλύτερος αγώνας στην ιστορία του Σινσινάτι πήγε στον Τζόκοβιτς, ο οποίος ξεπέρασε μια μεγάλη φυσική κρίση και τελικά είχε περισσότερη δύναμη και συγκέντρωση από τον πολύ νεότερο  Κάρλος Αλκαράθ. 
 Ο Ισπανός κέρδισε το πρώτο σετ με 7-5 σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και στη συνέχεια ακολούθησε το πραγματικό δράμα. 

 Ο Αλκαράζ έφτασε σε μπρέικ στο δεύτερο σετ και ο Νόβακ ζήτησε ιατρική βοήθεια. Φαινόταν ότι δεν μπορούσε, αλλά δεν ήθελε να παραδώσει το ματς. 
 Και αυτή αποδείχθηκε η σωστή απόφαση. 
 Αν και δυσκολεύτηκε να κινηθεί, ο Νόβακ κατάφερε με κάποιο τρόπο να πάρει πίσω το μπρέϊκ, να οδηγήσει το δεύτερο σετ στο tie-break και να το κερδίσει με σκορ 9:7. 
 Στο τρίτο σετ, ο Νόβακ , πήρε προβάδισμα 5:3 και στη συνέχεια έχασε τέσσερα ματς μπολ . Το τρίτο σετ πηγε πήγε σρ tie-break, όπου ο Νόβακ έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος τενίστας στην ιστορία Ο Τζόκοβιτς πήρε τον τίτλο στο Σινσινάτι, με 7:4 στο tie-break του τρίτου σετ! 
 Ο Νόβακ κέρδισε τον τίτλο στο Cincinnati Masters για τρίτη φορά στην καριέρα του. 
Ο Σέρβος  κέρδισε τον 39ο τίτλο Masters, τον 95ο συνολικά της καριέρας του. Ταυτόχρονα, ο Τζόκοβιτς ισοφάρισε το σκορ με τον Ισπανό στους μεταξύ τους αγώνες στο 2:2 και με καλή διάθεση αναμένει το τελευταίο Grand Slam της σεζόν ,  το "US Open". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το εμβολιασμένο ΛΟΑΤΚΙ δέκα-ΝΙΚΗ της Κνουδού που θέλει να κάνει του ΛΑΘΡΟ ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΟΙΚΟΥΣ με την "Ευλογία" της γερόντισσας ΝΡΟΡΑΣ

Ο "γέροντας" τσουΤσουνης  και η "γερόντισσα" Ντόρα  ευλογούν τον Δασκαλάκο και ο Όσιος Βαλάντιος τον Προστατεύει  ΚΑΛΑ, ...