18/1/24

18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1945. Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΖΗΤΗΜΑ"

Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΕΞΟΠΛΗΣΕ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ  ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΆΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΥ.
  ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ  ΛΙΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Η ΑΓΓΛΙΑ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΟΠΛΑ   ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ


 ΤΟ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ". ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ  ΣΤΟΙΧΕΙΑ




 




Παρά την «ανακωχή» την αποκατάσταση της ομαλότητας και τα συνομιλίες με τους Άγγλους οι εκτελέσεις των «αντιδραστικών συνεχιζόντουσαν». Για τους στρατιωτικούς που υπάρχουν στοιχεία αναφέρονται: 

 Στις 18 Ιανουαρίου 1945 εκτελεστήκαν δυο: Στο Μαυροβούνιο Σκύδρας ο Αγωνιστής Σαρραπαπάς Αργύριος του Κων/νου, Είχε γεννηθεί στη Καλή Γιαννιτσών το 1903 και ο Αντάρτης: των Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ. Βασιλειάδης Χαράλαμπος του Ευαγγέλου. Είχε γεννηθεί στην Πετραία Έδεσσας το 1900, Εκτελέσθηκε έξω από την Σκύδρας . 

Στη Μαρούδα Θεσ/νίκης εκτελέστηκε στις 17 Ιανουαρίου 1945 ο Αντάρτης των Ε.Α.Ο.-Π.Α.Ο Χαραλαμπίδης Ιωάννης του Χαραλάμπους, Είχε γεννηθεί στο χωριό Ισώματα Κιλκίς το 1925. Στην περιοχή Φιλιππιάδας στις 17 Ιανουαρίου 1945 εκτελέστηκε, ο αγωνιστής των Ε.Ο.Ε-ΕΔΕΣ Νούσιας Αρίστιππος του Χρήστου. Γεννήθηκε στο Ζάλογγο Νικοπόλεως Πρέβεζας το 1897. 
Σε χωριό Πέλλας εκτελέσθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1945, λόγω της ιδιότητάς του ως Μόν. ΥπΑξιωματικού ο Μόν. Λοχίας: Αδαμάκης Ελευθέριος του Γεωργίου. Γεννήθηκε στη Ζήρου Σητείας Λασιθίου το 1919.. Στην Παλαιοπαναγιά Θηβών εκτελέσθηκε στις 15 Ιανουαρίου 1945, λόγω της ιδιότητάς του ως Αξιωματικού ο Ανχης (ΠΒ) ε.α. Χρήστου Γεώργιος του Ιωάννη,που ειχε συλληφθεί ως Ομηρος. Γεννήθηκε στο Κασκαβέλι Θεσπιέων το 1890.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...