16/1/24

Μετά την καταμέτρηση όλων των ψήφων, ο Τραμπ κέρδισε το 51% των ψήφων στις προκριματικές εκλογές της Αϊόβα.

 

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων στην Αϊόβα.

Στην ομιλία του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Τραμπ υποσχέθηκε να τελειώσει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας «πολύ γρήγορα» αν κερδίσει και τόνισε : «Ο Πούτιν κι εγώ τα πάμε μια χαρά».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο Τραμπ έλαβε το 51% των ψήφων των Ρεπουμπλικάνων. Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις ήρθε δεύτερος με 21,2% των ψήφων, ακολουθούμενος από την πρώην μόνιμο αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη και πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι, που κέρδισε το 19,1% των ψήφων. Η Χέιλι προηγήθηκε του Τραμπ σε μία μόνο κομητεία, την Τζόνσον.

 Στις υπόλοιπες 98 περιφέρειες, ο πρώην πρόεδρος ήταν πρώτος.


Ο επιχειρηματίας Βίβεκ Ραμασουάμι που έλαβε το 7,7% των ψήφων ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την κούρσα και είπε ότι υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Τραμπ στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στην Αϊόβα σημαίνουν ότι ο Τραμπ ξεκινάει την κούρσα για τα Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων με την υποστήριξη 23 αντιπροσώπων, έναντι 8 του Ντε Σάντις  και 7 της Χέιλι 7.

 Ο Ραμασουάμι  είπε στους υποστηρικτές του ότι από την αρχή της εκστρατείας, υποσχέθηκε να υποστηρίξει έναν υποψήφιο που «βάζει πρώτα την Αμερική». Γι' αυτό, είπε, τηλεφώνησε στον Τραμπ, ο οποίος κέρδισε με σαρωτική νίκη στην Αϊόβα, τον συνεχάρη και είπε ότι θα τον υποστηρίξει.Ο Ραμασουάμι είπε επίσης ότι δεν θα εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή, θα επιστρέψει σύντομα στην προεκλογική εκστρατεία στο Νιου Χάμσαϊρ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://x.com/TheInsiderPaper/status/1747284247487164770?s=20