30/1/24

Οι Άγγλοι και η πολιορκία του Συντάγματος Χωροφυλακής κατά τα Δεκεμβριανά

 

 

Θα απαντήσω στον ευγενή φίλο που μου θύμισε ότι οφείλω την ύπαρξη μου στους Άγγλους.

Πρώτον: Οι Άγγλοι κατά τα Δεκεμβριανά  παρέμεναν «ουδέτεροι». «Μεσολαβούσαν» μεταξύ των Ελλήνων. Ανέλαβαν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις καταρχήν στον Πειραιά μετά την άφιξη  του Αλεξάντερ, στις 11 Δεκεμβρίου όταν δηλαδή η μάχη του Μακρυγιάννη είχε κριθεί.

Δεύτερον: Ο Πατέρας μου όπως και ο παππούς του Ζώη επέζησαν  γιατί πολέμησαν με πάθος και θέληση για τη ζωή και την Νίκη. Η Νίκη ήταν δική τους. Κανείς Άγγλος δεν έλυσε την Πολιορκία.

Στις 6 Δεκεμβρίου 1944 όταν  άρχισε η πολιορκία του Συντάγματος Χωροφυλακής στου «Μακρυγιάννη» από τους κομμουνιστές δεν εμφανίστηκε κανείς Άγγλος,  ούτε στις 7 Δεκεμβρίου , ούτε στις 8 Δεκεμβρίου. Εμφανίστηκαν στις 9 Δεκεμβρίου 15 Βρετανοί Αλεξιπτωτιστές που βοήθησαν στην ναρκοθέτηση του ρήγματος  στον φράχτη που είχαν επιτύχει οι Κομμουνιστές.

Τρίτον: Ο λόγος της Νίκης των πατεράδων μας, ήταν η ποιοτική υπεροχή έναντι των πολυάριθμων κομμουνιστών, Οι Ελασίτες είχαν κατσαπλίαδες διοικητές και ήταν ανίκανοι για μάχη. Τους έστελναν πάνω στα πολυβόλα.   

Σπυρίδων Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...