27/1/24

O Βαλόντια τίμησε τους μαχητές και τα θύματα της μάχης του Λένινγκραντ. Μεταξυ των θυμάτων ήσαν και τα αδέρφια του

<
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – Στην 80ή επέτειο της πλήρους άρσης της πολιορκίας του Λένινγκραντ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατέθεσε στεφάνι στους πρόποδες του μνημείου της Πατρίδας στο νεκροταφείο στην Αγία Πετρούπολη. 
 Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο μνημειακό συγκρότημα, ο Πούτιν κατέθεσε λουλούδια σε έναν μαζικό τάφο όπου θάφτηκε και  ο αδελφός του, ο οποίος πέθανε ως παιδί κατά τη διάρκεια της πολιορκίας.
 Αφήνοντας ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα, γονάτισε και έμεινε για λίγο στον τάφο. 
 Οι συμμετέχοντες κράτησαν ενός λεπτού σιγή για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα. Τ
ο νεκροταφείο «Πισκάρεφ» είναι ένας από τους χώρους μαζικών τάφων για τα θύματα της πολιορκίας του Λένινγκραντ και τους στρατιώτες του Μετώπου του Λένινγκραντ. 
Στους μαζικούς τάφους βρίσκονται 420 χιλιάδες κάτοικοι του Λένινγκραντ που πέθαναν από την πείνα, το κρύο, τις ασθένειες, τους βομβαρδισμούς και το πυροβολικό και 70 χιλιάδες πολεμιστές που υπερασπίστηκαν το Λένινγκραντ.Υπάρχουν επίσης περίπου 6.000 μεμονωμένοι στρατιωτικοί τάφοι.
 Η πολιορκία του Λένινγκραντ, η οποία ξεκίνησε στις 8 Σεπτεμβρίου 1941, διήρκεσε σχεδόν 900 ημέρες .Στις 18 Ιανουαρίου 1943, πέρασαν πάνω από τον πάγο οι πρώτες εφοδιοπομπές αλλά οι πολίτες έπρεπε να περιμένουν άλλο ένα χρόνο μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 1944 όταν λύθηκε η πολιορκεία Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Λένινγκραντ, τουλάχιστον 1.093.842 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λένινγκραντ είναι το όνομα της πόλεως, και όχι παπαρο-Πετρούπολη.

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Ουδέν αξιοσημείωτο από το Μέτωπο.

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΝΤΙΒΕΝΙΖΕΛΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ . θΑΥΜΑ ΑΝΤΙΦΑΣΕΩΝ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΟΛΕΜΟ, ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ...