24/5/11

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ

Η κρίση των ΜΜΕ στην κρίση των δημοσιογράφων


Αυτή λοιπόν ήταν η διετία της επαναστατικής διακυβέρνησης του κλάδου μας από τους οπαδούς των καταλήψεων. Αφού κράτησαν ακυβέρνητη την ΕΣΗΕΑ όσο μπόρεσαν, ύστερα ως κυβέρνηση του σωματείου μας, πέτυχαν τις φοβερές νίκες για τις οποίες….. πανηγυρίζουμε όλοι.
Αυτή ήταν η διετία των επαναστατών που κατηγορούσαν όσους συνεργάστηκαν με τη Δεξιά, επειδή με τη Δεξιά ήθελαν να συνεργάζονται …μόνο εκείνοι!
Ναι είναι και η κρίση. Αλλά δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η κρίση, από αυτόν που βρήκαν οι οπαδοί των απεργιών χωρίς στόχο, οι οπαδοί των αιτημάτων επιπέδου Χάρι Πότερ, οι αντικειμενικά σύμμαχοι των εργοδοτών, αφού αρνήθηκαν να χτυπήσουν την εργοδοσία εκεί που πονάει.
Αντίθετα χτύπησαν το δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται, χειροτέρεψαν αφόρητα την ήδη δύσκολη θέση των δημοσιογράφων.
Υπάρχει πρόγραμμα, υπάρχουν δυνατότητες να παλέψουμε την κατάσταση, υπάρχει όμως η προϋπόθεση ότι δεν θα βγουν τα ίδια αποτελέσματα από την κάλπη και ότι η μαύρη αυτή διετία θα μας γίνει μάθημα. Ο,τι πάθαμε, πάθαμε, αλλά δεν μπορούμε να ξαναπάμε έτσι. Διαφορετικά το επόμενο βήμα θα είναι η πλήρης κατάρρευση, ΕΣΗΕΑ, ΕΔΟΕΑΠ και ΠΟΕΣΥ.


Μόνο με τη ψήφο σου μπορείς να υποχρεώσεις αυτούς τους συνδικαλιστές να σοβαρευτούν, όπως μόνο με την ψήφο σου μπορείς να υποχρεώσεις τους πολιτικούς να κάνουν αυτό που θέλεις. Ούτε η αποχή, ούτε η διαρκής …επανάσταση της διαμαρτυρίας απέδωσε ποτέ καρπούς. Ούτε η Αθήνα που κάηκε έγινε καλύτερη, ούτε η Αίγυπτος έγινε δημοκρατία, ούτε η ισπανική πλατεία του Ήλιου φώτισε τους Ισπανούς.


Με αρνήσεις και βογγητά δεν γράφεται Ιστορία. Η Ιστορία γράφεται με προγράμματα, οργάνωση και αγώνα. Αγώνα με στόχους και όχι αψιμαχίες για εντυπωσιασμό του θεατή. O θεατής, πρέπει να μετατραπεί σε ενεργό μέρος της λύσης. Είναι η ώρα να μιλήσεις εσύ.


Η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων σε καλεί να δώσεις τη μάχη της κάλπης για να έχουμε συμβούλιο και Προεδρείο την επομένη των εκλογών. Και για το τι προτείνουμε (www.styx.gr) να κάνει αυτό το συμβούλιο,απαραίτητη προϋπόθεση είναι η δική σου συμμετοχή και πίεση.
Σου ευχόμαστε καλή επιτυχία. Δική σου θα είναι.


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.gotorussia.com/index.htm

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΕΣΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΗΞΕΡΕ



Την ώρα που οι Αλβανοί απαιτούν τα πάντα από την Ελλάδα σύμφωνα, λέει, με τις υποχρεώσεις,μας που απορέουν από τις διεθνείς συμβάσεις, την ίδια ώρα τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη γλώσσα και στον ελληνικό πολιτισμό καταπατούνται κατάφωρα στη Βόρειο Ήπειρο όπου το αλβανικό κράτος κλείνει ελληνικά σχολεία που λειτουργούσαν αμέσως μετά από την εποχή της Τουρκοκρατίας, την ώρα που η Αλβανία δεν αφήνει να ανοίξουν κι άλλα δημόσια ελληνικά σχολεία όπου υπάρχει ελληνισμός, την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Αθηναίων θέτει υπό την αιγίδα του δήμου εκδηλώσεις που "προστατεύουν τον πολιτισμό (ποιο πολιτισμό;) της Αλβανίας!

Υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε χθες (22/5) η εναρκτήρια συγκέντρωση του συλλόγου Αλβανών διδασκόντων στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Jovan Mehilli, κρατώντας το επικυρωμένο από το πρωτοδικείο καταστατικό του συλλόγου δήλωσε στα αλβανικά ΜΜΕ: - Εμεις νομιμοποιήσαμε την αλβανική γλώσσα στην Ελλάδα. Αυτός θα εξυπηρετήσει όχι μόνο την σημερινή γεννιά αλλά και τις επόμενες. Ο διευθυντής του Αλβανικού Σχολείου της Αθήνας Lorenc Koka, εξήρε το έργο των δασκάλων που μαθαίνουν την μητρική γλώσσα στα παιδιά των Αλβανών μεταναστών και εξέφρασε τα σχέδια του συλλόγου να επεκταθεί η διδασκαλία της αλβανικής για όλα τα παιδιά των Αλβανών στην Ελλάδα όπως ορίζει το αλβανικό σύνταγμα και οι υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στις διεθνείς συμβάσεις.
Η είδηση προβλήθηκε σε ιδιαίτερα ευχάριστο τόνο από τα ΜΜΕ της Αλβανίας ως ένα ακόμα βήμα στην οργάνωση των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα με σκοπό την διαφύλαξη του αλβανικού πολιτισμού.
πηγή είδησης nenanews

eglimatikotita