18/3/12

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Στάχτη στα μάτια του κλάδου
με προσφυγή και απεργία μαϊμού


Φτάνει πια με τις τυφλές απεργίες , τις ύποπτες πρακτικές και τα αδιέξοδα στα οποία σπρώχνει τον κλάδο και την ενημέρωση, η πλειοψηφία Τρίμη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, κάποιοι κηπουροί τους στο προεδρείο της ΠΟΕΣΥ με τους συνοδοιπόρους τους στον ΕΔΟΕΑΠ, έχοντας ακεραία την ευθύνη για τα εκατομμύρια που χάνουν τα ταμεία μας.


Την καταγγελία αυτή έκαναν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) Δημ. Τσαλαπάτη και Μαρία Γκίκα επισημαίνοντας στη συγκυβέρνηση της συμφοράς (Τρίμη – Ράμμου – Αγγέλη και στα δεκανίκια τους) ότι πάνε να ρίξουν στάχτη στα μάτια εργαζομένων και συνταξιούχων με άλλη μία 48ωρη απεργία μαϊμού ,αυτή την εβδομάδα και μια αναγγελία για δήθεν προσφυγή στα δικαστήρια, ώστε να φανεί ότι….. <σώζουν> τώρα τα αποθεματικά των ταμείων.


Στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης η ΚΕΔ, κατέθεσε στα πρακτικά την απόφασή της, απέναντι στη στάση της πλειοψηφίας και αφού προηγήθηκε απόπειρα αστυνόμευσης των μελών του ΔΣ, από κάποια μέλη του ΜΣ, όπως είχε προαναγγείλει από την ιστοσελίδα της η προεδρική παράταξη.
Επισημάνθηκε έτσι από την πλευρά της ΚΕΔ:


# … Πρώτον έχετε τεράστια ευθύνη γιατί έχετε τεμαχίσει τον Κλάδο κ. Τρίμη. Και εμείς που άλλωστε δεν σας έχουμε ψηφίσει, σας επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι είμαστε απέναντι στις πολιτικές αυτού του κατήφορου που ακολουθείτε και απέναντι σε όσους συμφωνούν ή είναι συνοδοιπόροι άμεσα ή έμμεσα με τις πολιτικές αυτές.


# Δεύτερον, θεωρούμε, αυτή την πλειοψηφία, κι εσάς προσωπικά υπεύθυνους, επειδή έχετε αφήσει τον Κλάδο χωρίς ΣΣΕ, τα Ταμεία χωρίς αποθεματικά κι αρνηθήκατε ακόμη και σήμερα κι εσείς και ο κ. Αγγέλης να μας ενημερώσετε για τα χαμένα λεφτά της ΕΣΗΕΑ.
Εδώ και δέκα μήνες σας καλούμε να πάρετε μέτρα και δεν έχετε πάρει. Ούτε φέρατε τίποτα για συζήτηση, επειδή ούτε στοιχειωδώς έχετε την ευαισθησία για τα ευρώ των συναδέλφων. Αποκορύφωμα είναι ο τι για το 2012, μας φέρατε πλαστό προϋπολογισμό που αναγκασθήκατε να αποσύρετε, μέσα στην κατακραυγή.
Δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε από το Δ.Σ., μπορούμε να το κάνουμε και να είσαστε μεταξύ σας. Οι ώρες όμως είναι κρίσιμες.


Επίσης καταγγέλλουμε και αυτή τη φιέστα που έγινε προχτές με την δήθεν προσφυγή για τα αποθεματικά.
Γιατί κ. Τρίμη ξέρατε πολύ καλά κι εσείς και ο κ. Νικολόπουλος ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη που ήταν πάλι θέμα για το κούρεμα κατά 21% η πρόταση αυτή-παρά τις δικές μας διαφωνίες –συμφωνήσατε και υπερψηφίστηκε από του παρόντες στο ΔΣ του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και σήμερα πάτε να το παίξετε ήρωες. Λοιπόν μην νομίζετε ο,τι δουλεύετε τον κόσμο.


Λοιπόν για νάνε καθαροί οι λογαριασμοί. Εμείς είμαστε απέναντι σας.


Έχετε τεράστια ευθύνη κ. Τρίμη και εσείς και η παρέα σας και για τον ALTER και για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ που κλείνει και για τον ΦΙΛΑΘΛΟ που έκλεισε. Προσωπικά εσείς αλλά και όσοι είναι συνοδοιπόροι σας.


Και η ευθύνη σας είναι ακόμη μεγαλύτερη επειδή πετάτε τα λεφτά της ΕΣΗΕΑ από το παράθυρο, για απεργιακά φύλλα μαιμού , πληρώνοντας τους εργοδότες,που σας τα τυπώνουν


Το να θέλετε να πάμε σε απεργιακούς αγώνες μόνο για ξεκάρφωμα εμείς το λέμε δημόσια. θα ψηφίζουμε τις προτάσεις μας που θα τις καταθέτουμε και οι οποίες ξέρετε ποιες είναι.


Δεν έχετε στρατηγική και δεν έχετε το δικαίωμα αυτή τη στιγμή να αφήνετε τον κόσμο χωρίς μισθούς, με κουτσές συντάξεις.
Δεν είναι δυνατόν να έχουν μείνει μόνο με 60 ευρώ το μήνα στη τσέπη τους οι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ στο ΑΠΕ , να κλείνουν τα δημοτικά ΜΜΕ και να μην τολμάτε να διαπραγματευτείτε. Δεν μπορεί ό κόσμος Να χάνει την δουλειά του κι εσείς να κάνετε μια παράνομη απεργία έτσι για τα μάτια Και μετά το κορόιδο. Φταίνε δήθεν οι άλλοι
Τρέμετε και τον ίσκιο σας κ. Τρίμη γιατί δεν μπορείτε να αρθρώσετε ούτε πολιτικό λόγο ούτε και συνδικαλιστικό. Και απλώς λάσπη και ψέματα και ότι πιάσει.
Μόνο μια 48ωρη ξέρετε και τίποτε άλλα. Και βέβαια έχετε διαλύσει την ΕΣΗΕΑ.
Εμείς διαφωνούμε με αυτές τις τυφλές απεργίες σας, πολύ περισσότερο τώρα
Επειδή ξέρετε και σας το ‘έχουμε πει ο,τι οι αποφάσεις σας αυτές είναι ο,τι ακριβώς συμφέρει τους εργοδότες.
Αν έχετε τα κότσια και τολμάτε και εσείς και οι παρατρεχάμενοι σας κάντε απεργία στα κυριακάτικα, τώρα με την ευκαιρία της 25ης του Μάρτη. Να μην βγουν τα Κυριακάτικα και να έχουν μαύρη οθόνη τα κανάλια.


Είμαστε, παρόντες και θα είμαστε!
Θα μας βρίσκετε απέναντί σας, επειδή εμείς είμαστε δίπλα στον Κλάδο.
Και κάτι τελευταίο. Είτε βλέπουμε τον Ψυχάρη είτε βλέπουμε εσάς είναι το ίδιο πράγμα. Ξέρετε εσείς…»


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=493:-qq----&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

Ε ρε γλεντια!

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...