2/3/12

Tα Κοράκια των μυστικών επιχειρήσεων έχουν απώλειες

Ρουφιάνοι και πράκτορες στην υπηρεσία της «ενημέρωσης»


Μισθωτοί δημοσιογράφοι δεν είναι. Είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, Freelancers, που δουλεύουν για διάφορα αφεντικά. Ο στρατός των Freelancers ήταν παρών στη Βοσνία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, και τώρα στη Συρία, όπου μας μετέδιδε τις αποκλειστικές ειδήσεις που είχαν επεξεργαστεί τα επιτελεία τωμ μυστικών υπηρεσιών που σχεδίασαν την εξέγερση των αντικαθεστωτικών.


Αυτή τη φορά όμως ο Αλλάχ έστειλε μια οβίδα να χτυπήσει το «Κέντρο Τύπου» που είχαν στήσει οι «αντάρτες» στην συνοικία Μπάμπα Αμρ, της Χομς.


Ο τακτικός συριακός στρατός που κατέλαβε τη συνοικία βρήκε τις σορούς της Αμερικανίδας ρουφιανο-δημοσιογράφου, Μαρί Κόλβιν και του Γάλλου ρουφιανο-φωτορεπόρτερ Ρεμί Οσλίκ θαμμένες πρόχειρα μαζί με έναν τρίτο άγνωστο άνδρα που φέρεται να ανήκει στον Ισπανό δημοσιογράφο Χαβιέρ Εσπινόσα, που ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα του, El Mundo, αυτός είναι σώος και κατάφερε να φτάσει την Τετάρτη στο Λίβανο. Οι τρείς σοροί θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Δαμασκού όπου θα εξεταστούν από ιατροδικαστή. Η Συρία θα ζητήσει δείγματα DNA από τις αντίστοιχες χώρες τους για να ταυτοποιήσει τις σορούς, οι οποίες θα παραδοθούν στη συνέχεια στις πρεσβείες της Πολωνίας, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Ισπανίας, παρουσία εκπροσώπων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) και της Αραβικής Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, διευκρίνισε το υπουργείο Εξωτερικών.


«Η Συρία εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων και ελπίζει πως ξένοι πολίτες δεν θα μπαίνουν παρανόμως στο συριακό έδαφος και θα πηγαίνουν στις περιοχές όπου βρίσκονται ένοπλοι τρομοκράτες», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.


Στο Λίβανο εν τω μεταξύ αφίχθησαν η τραυματίας freelance δημοσιογράφος Εντίθ Μπουβιέ μαζί με το φωτορεπόρτερ Γουίλιαμ Ντάνιελς, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα και διπλωματικές πηγές .
Οι δύο Γάλλοι ,κατάφεραν να φύγουν από Συρία αφού παρέμειναν παγιδευμένοι αρκετές ημέρες στην πόλη Χομς και πλέον «βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Hοtel-Dieu de France στη Βηρυτό», ανέφερε διπλωματική πηγή. Αμφότεροι αναμένεται να μεταφερθούν στη Γαλλία, αφού πρώτα οι γιατροί τους υποβάλουν στις απαραίτητες εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ότι είναι σε θέση να ταξιδέψουν. «Η κατάσταση της υγείας της Εντίθ Μπουβιέ», η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι (κάταγμα μηριαίου) κατά τον ίδιο βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή των Μαρί Κόλβιν και Ρεμί Οσλίκ, «είναι σταθερή», πρόσθεσε ο διπλωμάτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...