29/5/12

H Εικονική πραγματικότητα της προπαγάνδας

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΡΙΑ

Στο defencenet.gr ( 16-1-2012 ), βλέπω έναν εφιαλτικό τίτλο : « Νέο εφιαλτικό σενάριο : 1ευρώ = 1530 Δραχμές». Δηλαδή δραστική υποτίμηση της Νέας Δραχμής.
Επ' αυτού θα κάμω μερικούς απλούς υπολογισμούς. Έστω ότι 1 ευρώ ισούται με 1530 Δραχμές. Αν έχω εισόδημα έστω 100 ευρώ (απλοποίηση χάριν παραδείγματος ) τότε το νέο σε δραχμές εισόδημά μου θα είναι 153.000 δραχμές. Έστω επίσης ότι ένα αγαθό το αγοράζω τώρα π.χ. 2 ευρώ. Με την νέα ισοτιμία θα κοστίζει 3060 δραχμές.
Στην πρώτη περίπτωση με ευρώ ( εισόδημα 100 ευρώ ) η σχέση τιμής αγαθού προς εισόδημα είναι : 2/100 =0,02 Στην δεύτερη περίπτωση με Δραχμές ( 153000 δρχ. εισόδημα ) η σχέση τιμής αγαθού προς εισόδημα θα είναι : 3060 /153000 = 0,02. Άρα το αυτό.
Επομένως πού είναι το εφιαλτικό σενάριο; Παίζουμε δηλαδή με τα μηδενικά, τρομοκρατώντας τον Λαό με σκιάχτρα ; Για αυτό εσκεμμένα δεν διδάσκεται μάθημα στοιχειωδών οικονομικών στο σχολείο ; για να έχει πλήρη άγνοια ο Λαός ; και να μη μπορεί να κρίνει ; ενώ έχουν μαθήματα περί σεξουαλικής αγωγής ,κ.λ.π. πού διδάσκονται μάλιστα εντρυφώς και εμβριθώς.
Εάν όμως ήταν μια πραγματική Ελληνική Κυβέρνηση και μια πραγματική Ελληνική Τράπεζα της Ελλάδος, θα αποφάσιζε αμέσως την εκτός ΟΝΕ ισοτιμία ΕΥΡΩ - ΔΡΑΧΜΗΣ, σε 1 ΕΥΡΩ = 1 ΔΡΑΧΜΗ.

Χρίστος Α Αθανασόπουλος
Christathan.blogspot.com

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Συμφωνώ απολύτως. Είναι γελοίο το επιχείρημα περί υποτίμησης της δραχμής. Ούτως η άλλως και στην απίθανη περίπτωση που φτάσει το ευρώ στις 1530 δραχμές θα ορίσουμε νέα ισοτιμία στο 1,530. Μάλιστα αν δεν είχε υπογράψει ο γελοίος Παπαδήμος τη μετατροπή των ομολόγων σε ευρώ ενώ είχαν εκδοθεί στο σύνολό του σχεδόν σε εθνικό νόμισμα (προσέξτε το αυτό ούτε σε δολλάρια ούτε σε ευρώ ούτε σε δηνάρια ούτε σε κορώνες αλλά σε εθνικό νόμισμα) θα έτρεχαν τα λαμόγια των να στηρίξουν τη δραχμή για να μην πληρωθούν με μαρουλόφυλλα σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή. Επίσης θα έτρεχαν να μας δανείσουν χωρίς να τους ζητήσουμε για να στηρίξουν την επένδυσή τους. Μόνο με την απειλή απομείωσης των ομολόγων. Αλλά τώρα πλέον έχει συντελεστεί αυτή η εσχάτη προδοσία. Οπότε αυτό που μας σώνει είναι να αρνηθούμε να πάρουμε άλλα δανεικά και να πάμε στη δραχμή. Τουλάχιστον αυτήν θα την κόβουμε εμείς. Και θα κόβουμε όσες θέλουμε. Δεν πα να φτάσει η ισοτιμία και στο 1:10.000; Θα πάμε τους μισθούς στα δέκα εκατομμύρια δραχμές. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα.

Ναταλία είπε...

Ειναι αληθεια οτι οσα ζουμε αποτελουν εκτελεση του σχεδιου ΦΑΙΔΩΡΑ;!

δες τε εδω:
http://1greek.wordpress.com/2012/05/26/σχεδιο-φαιδωρα-εχει-ηδη-ξεκινησει/#more-19461

.

Ανώνυμος είπε...

Ολες οι αποφάσεις του μασώνου Παπαδήμιου ήταν κατά της Ελλάδας και υπέρ των τραπεζιτών.
Και την βασική ευθύνη για τις πράξεις του την έχει ο Καραγκιοζόφερης που ήταν ο λαγός του ερχομού του και της επιβολής του.
Για όλα τα εκληματικά που έκανε ο Παπαδήμιος λόγο πρέπει να δώσει και ο Καραγκιοζοφέρης.

Ανώνυμος είπε...

@Για όλα τα εκληματικά που έκανε ο Παπαδήμιος λόγο πρέπει να δώσει και ο Καραγκιοζοφέρης.Τρι Μαϊ 29, 07:19:00 μμ
-ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ;;;;ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ Ή ΣΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ;;;ΜΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΠΥΡΟ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΥΠΕΧΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΦΗΜΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ.

Ο ΜΠΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΗΝΟΧΛΕΙΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΘΑ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΑΤΣΙΛΝΤ?

ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΕΠΑΙΝΕΒΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΡΝΑΔΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΠΕΡΥΣΙ?

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΦΗΜΩΝ ΜΕ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΟΛΟ.

Η ΕΛΛΑΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΔΡΑΧΜΗ ΣΕ ΙΣΤΟΜΙΑ 1-1 ΘΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΓΧΩΡΙΟ ΠΡΟΙΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΟΠΩΣ Η ΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑ ΔΕΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ.

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΟΥΤΕ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΔΡΑΧΜΗ.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗ ΔΡΑΧΜΗ Η ΕΥΡΩ(ΔΡΑΧΜΗ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΗΣ ΟΜΗΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΜΑΖΙ...

ΜΟΝΟΝ ΔΡΑΧΜΗ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΥΠΩΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΡΟΙΟΝ (ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΛΑΘΡΟ) ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

http://oimos-athina.blogspot.com/2012/05/blog-post_831.html


http://oimos-athina.blogspot.com/2012/05/o.html

Ανώνυμος είπε...

REUTERS: Ο Λ.Παπαδήμος ζήτησε από τον Μπαρόζο να απειλήσει με έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ!

Για αυτά θα δώσει λόγο στον Ελληνικό λαό ο Καραγκιοζοφέρης που μας τον κουβάλησε το προδότη και πανηγύριζε από πάνω !

Αυτός ο πολιτικός καραγκιόζης μαζί με τον αρχιπροδότη Τζέφρι ξεφτίλισαν τα πάντα και έκαναν μέχρι και τον καιάδα βουλευτή.

ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...