19/1/14

Έξυπνη ψήφος σημαίνει ΟΧΙ στην Ευρωχούντα της Φραγκφούρτης!

Τον Μάιο ψηφίζουμε για Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία

του Σπύρου Χατζάρα

Ο φον Αντωνάκης, στη συνέντευξη Τύπου της ελληνικής Προεδρίας στο Στρασβούργο, μετά τις ευχαριστίες του προς τους δανειστές, και αφού είπε ότι προσωπικά θα ήθελε να γίνουν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές το 2016, ισχυρίστηκε μεν ότι, «ο ελληνικός λαός αλλά και οι σημερινοί βουλευτές δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές» τον Μάιο μαζί με τις ευρωεκλογές, αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι η ΝΔ θα έρθει πρώτο και όχι δεύτερο κόμμα στις εκλογές. Σε ποιες δεν διευκρίνισε. Διότι για τις Ευρωεκλογές έχουν πιάσει και αυτός και ο συνταγματολόγος «πάτο».

Οι τελευταίες (μυστικές), δημοσκοπήσεις στις περιφέρειες, δείχνουν πώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σε Νομούς που κυριαρχούσαν επί δεκαετίες έχουν κυριολεκτικά σβήσει. Τραγική είναι η δημοκοπική εικόνα του Πασοκ, ιδίως στην Β Αθηνών και στην «πράσινη Κρήτη», και  όλα δείχνουν πώς δεν πρόκειται να εκλέξει ούτε έναν Ευρωβουλευτή. Η ΝΔ ,σε Νομούς που θεωρούσε ως «Κάστρα» της, μετά βίας είναι δεύτερο κόμμα. 

Οι δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν την σχετική πλειοψηφία των ερωτώμενων να μην θέλουν τις πρόωρες εκλογές είναι αμφισβητούμενης σοβαρότητας και συνήθως απηχούν την προπαγάνδα των καθεστωτικών καναλιών . Σε κάθε περίπτωση όμως ο μεν «Λαός», θα μάθει τις εκλογές σαν τον απατημένο σύζυγο. Δηλαδή τελευταίος, οι δε «βουλευτές» της πλειοψηφίας, που ψηφίζουν ότι τους φέρουν, (διαφωνώντας), είναι «απλοί μισθωτοί», (σαν τον Ιορδάνη που κάνει το σκ.. του παξιμάδι) που τους χλευάζουν και από πάνω οι «λαϊκιστές» και οι «εξτρεμιστές», ότι είναι όλοι τους, «προδότες και πουλημένοι, κλέφτες και απατεώνες», και τους οποίους δεν τους ερωτά η «διεύθυνσις» δια την πολιτική της «Εταιρείας» για τον χρόνο των εκλογών. 

Ο Νάιτζελ Φάραντζ ο ηγέτης του ευρωσκεπτιστικού UKIP της μεγάλης Βρετανίας, που χτυπάει την πρώτη θέση στις προσέχεις ευρωεκλογές είπε στον φον Αντωνάκη για να τον ακούσουν Άγγλοι , Γάλλοι, Πορτογάλοι και Έλληνες :
«Να ονομάσετε το κόμμα σας ΟΧΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ». Και του είπε ότι δεν είναι πρωθυπουργός αλλά δήθεν πρωθυπουργός που δεν εκπροσωπεί τη Βούληση του «κυρίαρχου ελληνικού λαού». «Δεν κυβερνάτε εσείς την Ελλάδα. Έχετε χάσει τον έλεγχο. Δεν μπορείτε να πάρετε καμία απόφαση. Η τρόικα σας κυβερνά . Έχετε παραδώσει τη Δημοκρατία! Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον υπό ξένη κατοχή!», τόνισε ο Φάραντζ, αναπτύσσοντας την πολιτική του πλατφόρμα του ευρωσκεπτιστικού UKIP για λιγότερη «Ευρώπη», για περισσότερη Δημοκρατία και Εθνική Κυριαρχία.
Ο ηγέτης των  Ευρωσκεπτικιστών της Μ. Βρετανίας αναφέρθηκε και στο «Αθέατο Διευθυντήριο» που ελέγχει την Ευρώπη και υπογράμμισε ότι , «η ανίερη συμμαχία που κάνει κομάντο στην Ε.Ε.» , απομάκρυνε τον Παπανδρέου όταν πρότεινε δημοψήφισμα και τον αντικατάστησε, «με έναν πρώην υπάλληλο της Goldman Sachs».
Ο Φάραντζ χτύπαγε το σαμάρι για να τον ακούσει… ο γάιδαρος και πρόσθεσε ότι τώρα κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα , οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι μεγάλες τράπεζες και οι μεγάλοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, και τόνισε ότι οι επερχόμενες ευρωεκλογές θα καταρρίψουν τον μύθο του ευρωμονόδρομου.

Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα του UKIP , στοχεύει στην υπεράσπιση της  αστικής Δημοκρατίας απέναντι στο «Αθέατο Διευθυντήριο», την « ανίερη συμμαχία», των μεγάλων επιχειρήσεων , των μεγάλων τραπεζών και των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, που θέλουν περισσότερη εξουσία και περισσότερο έλεγχο στη ζωή μας με την περισσότερη Ευρώπη τους.

Ο Φάραντζ και το UKIP δεν έχουν φυσικά το πρόβλημα του Ευρώ, διότι στην Αγγλία δεν αντιμετωπίζουν την προοπτική της Κατοχής από την Goldman Sachs και της Μπλάκ Ροκ και δεν φοβούνται την γερμανική ευρω-λιτότητα. Αυτό το πρόβλημα το έχουν οι υπόδουλοι λαοί της Ευρωζώνης. Όπως είπε και ο Κρούγκμαν «η καταστροφική για την κοινωνία λιτότητα στην Ιρλανδία, την Ισπανία και την Ελλάδα», είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΚΤ, και το χειρότερο είναι ότι μια κυβέρνηση εντός Ευρωζώνης δεν μπορεί να χαλαρώσει τη λιτότητα, «εκτός και εάν συμφωνήσουν Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη».Αυτό ακριβώς σημαίνει «περισσότερη Ευρώπη».

Και τη ώρα που ο φον Αντωνάκης, ο δοτός πρωθυπουργός, έδινε όρκους πίστης στο Ευρώ και την Φρανγκφούρτη, λέγοντας ότι «οι Έλληνες δεν αμφισβητούν και θέλουν την Ευρώπη, και δεν θέλουν την αβεβαιότητα της εξόδου από το ευρώ», η κ. Μαρίν Λεπέν του γαλλικού «Εθνικού Μετώπου», που με βάση τις δημοσκοπήσεις θα κερδίσει πάνω από το 25% της ψήφου των Γάλλων στις ευρωεκλογές του Μαΐου, συναντήθηκε στο Στρασβούργο, με τον επικεφαλής της Ιταλικής Λέγκας του Βορρά, κ. Ματέο Σαλβίνι και συμφώνησαν για τη συμμετοχή της Λέγκας στον «ηπειρωτικό συνασπισμό» κατά του ευρώ , στον οποίο μετέχει και το ολλανδικό PVV του Χέιρτ Βίλντερς. «Συζητήσαμε κοινές στρατηγικές και βεβαίως θα διεξαχθεί από κοινού η μάχη κατά του Ευρώ», δήλωσε ο κ. Σαλβίνι, τονίζοντας ότι ο «ηπειρωτικός συνασπισμός» δεν θα παρουσιάσει κοινό υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι είναι ένα μη δημοκρατικό όργανο. «Ο μόνος δημοκρατικός θεσμός που αναγνωρίζουμε είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε ο επικεφαλής της Λέγκας.

Και ενώ σε όλη την Ευρώπη ο ευρωσκεπτικισμός καλπάζει, εμείς εδώ ασχολούμεθα με τον Ευρω-Τσίπρα του Τέξας. Ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται σταθερά πρώτος με ποσοστά που φθάνουν το 23%, ακόμη και το 25% σε ορισμένες περιπτώσεις, διότι ο μέσος Έλλην είναι «δημοκρατικός» και δεν θέλει «την αβεβαιότητα της εξόδου από το ευρώ». Ακριβώς ότι υπόσχεται ψευδώς ο Αξελ Τέξας, που γνωρίζει όπως και ο Κρούγκμαν, ότι εάν δεν συμφωνήσουν Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη δεν υπάρχει τέλος για την ευρω-λιτότητα την ανεργία και τις αυτοκτονίες.

Μόνο στην Ελλάδα ο μέσος (δεξιός) πολίτης θα δείξει την οργή του στις Ευρωεκλογές, κάνοντας αποχή και οι άλλοι θα ψηφίσουν τους αριστερούς της Goldman Sachs και της Μπλάκ Ροκ για να τιμωρήσουν τους δεξιούς της Goldman Sachs και της Μπλάκ Ροκ. Άβυσσος η ψυχή του (χαζού) ψηφοφόρου!

Έξυπνη ψήφος σημαίνει ΟΧΙ στην Ευρωχούντα της Φραγκφούρτης! ΟΧΙ στο «Αθέατο Διευθυντήριο», την « ανίερη συμμαχία», των μεγάλων επιχειρήσεων , των μεγάλων τραπεζών των γραφειοκρατών των Βρυξελλών, και των τραπεζιτών της Φραγκφούρτης. Έξυπνη ψήφος είναι το ΝΑΙ στη Δημοκρατία και την Εθνική Ανεξαρτησία και το ΟΧΙ στην περισσότερη Ευρώπη τους.

Αυτό το ΝΑΙ και αυτό το ΟΧΙ εμείς οι Έλληνες μπορούμε να το πούμε και στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών, ψηφίζοντας για ευρεία νομισματική και φορολογική αυτονομία, ώστε να μη μας φορολογούν οι Βρυξέλλες και να έχουμε και τη δική μας δραχμή παράλληλα με το δικούς τους Ευρώ.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ή αλλιως ψηφιστε ΛΑΟΣ να σωθουμε...

Ανώνυμος είπε...

EIΜΑΣΤΕ ΕΣΘΟΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ



ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ



ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΝΔ = ΣΑΤΑΝΑΣ


ΕΚΛΟΓΕΣ = ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ





ΝΔ = ΣΑΤΑΝΑΣ


ΕΚΛΟΓΕΣ = ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ





ΝΔ = ΣΑΤΑΝΑΣ


ΕΚΛΟΓΕΣ = ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ




ΝΔ = ΣΑΤΑΝΑΣ


ΕΚΛΟΓΕΣ = ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...


(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΙΔΙΩΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ)

Το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης και ο αφανισμός των Ελλήνων



http://www.thermopilai.org/content/shedio-tis-pagkosmiopoiisis-kai-o-afanismos-ton-ellinon

Ανώνυμος είπε...

https://el-gr.facebook.com/permalink.php?story_fbid=634443369926550&id=141735919197300&stream_ref=10

https://el-gr.facebook.com/permalink.php?story_fbid=634439749926912&id=141735919197300&stream_ref=10

Unknown είπε...

Οι Ελληνοψυχοι στις ευρωεκλογες ψηφιζουν οχι στους εβραιους τοκογλυφους.

Οι Ελληνοψυχοι στις ευρωεκλογες ψηφιζουν οχι στην ισλαμοποιηση της Ευρωπης.

Οι Ελληνοψυχοι στις ευρωεκλογες ψηφιζουν οχι στην πουστια και στην πρωκτοχαλαρωση.

Οι Ελληνοψυχοι στις ευρωεκλογες ψηφιζουν ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα, στην Αγγλία "δεν αντιμετωπίζουν την προοπτική της Κατοχής από την Goldman Sachs και της Μπλάκ Ροκ και δεν φοβούνται την γερμανική ευρω-λιτότητα" γιατί πολύ απλά η τράπεζα της αγγλίας και η αγγλική λίρα που αυτή εκδίδει, ανήκει στο "αόρατο διευθυντήριο" εδώ και αιώνες. Βέβαια, έστω κι'ετσι η χούντα του ευρ(αι)ώ είναι σαφώς πολύ "βαρύτερη" για τους λαυούς της ευρώπης...

Ανώνυμος είπε...

To ελλαδικο κρατος... αναστηλωτης του τουρκοσμανικου επεκτατισμου.

εδω και μερικα χρονια η τουρκια στα πλαισια της επεκτατικης πολιτικης για ανασυσταση σφαιρων επιρροης της εχει μεταξυ αλλων εφαρμοσει μια τακτικη αναστηλωσης μνημειων του οσμανικου κατακτητισμου σε περιοχες εκτος τουρκιας.

ετσι και στην ελλαδα απαιτησε(;) να αναστηλωνονται ενθυμια τυραννισκων ,μακελαρηδων και σφαγεων του ελληνισμου και των χριστιανων ητοι λουτροκαμπινεδες ,τζαμια κατακτησεως,μαυσωλεια κλπ μνημεια ταπεινωσης ,ατιμασμου ,μαρτυριου και προσβολης της μνημης του κατηκτημενου ελληνισμου !

τι εκανε λοιπον το ελλαδικο κρατος; μα ασφαλως πληρωνει και τα αναστηλωνει διδωντας αερα στα πανια του τουρκικου επεκτατισμου απο τη νησιωτικη περιφερεια μεχρι την ηπειρωτικη ενδοχωρα !


εδω η ειδηση http://www.paron.gr/v3/new.php?id=86292&colid=37&catid=33&dt=2014-01-19&search=%E8%F1%E1%EA%E7

αυτο που και ενας λαικος ανθρωπος καταλαβαινει απο ενστικτο πως τα κινητρα της τουρκιας ειναι επεκτατικα ανειλικρινη κακοπιστα και υστεροβουλα ,στην αναστηλωση μνημειων ατιμασμου και επιρροης επιβολης με συγχρονη επαναφορα σε επιδιωξεις ,το ελλαδικο κρατος δεν (;) το καταλαβαινει.

αντι αυτου χρησιμοποιει τα ατιμα λεφτα του εσπα απο την ευρωπη,(μιας και οι ελληνες ειναι απασχολημενοι στις τσεπες να πληρωνουν του δυτικους),δηλαδη το δυτικο ευρω πλασιμπο-υποκαταστατο του εκδοτικου προνομιου που αφελως(;) παρεδωκε στους δυτικους και τα σπαταλα για να χορηγει την αναστηλωση του τουρκικου επεκτατισμου στην ελλαδα εν μεσω εσωτερικης καταρρευσης !


δυστυχως το ελλαδικο κρατος ,δημιουργημα δυτικων δυναμεων και λειτουργημα οσμανικου δικαιου ,ουδεποτε απεκδυθη απο το ρολο του εξυπηρετητη αφενος των δυτικων και δη σημερα ευρωπαιων αφετερου των τουρκων εις βαρος των ελληνων και του ελληνισμου ως ενα φιλελληνικο δημιουργημα.

και ειναι αυτο η μεγαλυτερη υποδορεια απειλη του ελληνισμου ,το ελλαδικο κρατος και οχι τα γεωπολιτικα σχεδια δυτικων και τουρκων...

γιατι ετεροκαθοριζεται και εχει προσωπικο αναξιο και αυτονομημενο απο τον ελληνισμο,παγιδευμενο στη διαπλοκη των πλοκαμιων των δυτικων και των τουρκων μνηστηρων-καταπατητων.

Ανώνυμος είπε...

To ελλαδικο κρατος... αναστηλωτης του τουρκοσμανικου επεκτατισμου.

εδω και μερικα χρονια η τουρκια στα πλαισια της επεκτατικης πολιτικης για ανασυσταση σφαιρων επιρροης της εχει μεταξυ αλλων εφαρμοσει μια τακτικη αναστηλωσης μνημειων του οσμανικου κατακτητισμου σε περιοχες εκτος τουρκιας.

ετσι και στην ελλαδα απαιτησε(;) να αναστηλωνονται ενθυμια τυραννισκων ,μακελαρηδων και σφαγεων του ελληνισμου και των χριστιανων ητοι λουτροκαμπινεδες ,τζαμια κατακτησεως,μαυσωλεια κλπ μνημεια ταπεινωσης ,ατιμασμου ,μαρτυριου και προσβολης της μνημης του κατηκτημενου ελληνισμου !

τι εκανε λοιπον το ελλαδικο κρατος; μα ασφαλως πληρωνει και τα αναστηλωνει διδωντας αερα στα πανια του τουρκικου επεκτατισμου απο τη νησιωτικη περιφερεια μεχρι την ηπειρωτικη ενδοχωρα !


εδω η ειδηση http://www.paron.gr/v3/new.php?id=86292&colid=37&catid=33&dt=2014-01-19&search=%E8%F1%E1%EA%E7

αυτο που και ενας λαικος ανθρωπος καταλαβαινει απο ενστικτο πως τα κινητρα της τουρκιας ειναι επεκτατικα ανειλικρινη κακοπιστα και υστεροβουλα ,στην αναστηλωση μνημειων ατιμασμου και επιρροης επιβολης με συγχρονη επαναφορα σε επιδιωξεις ,το ελλαδικο κρατος δεν (;) το καταλαβαινει.

αντι αυτου χρησιμοποιει τα ατιμα λεφτα του εσπα απο την ευρωπη,(μιας και οι ελληνες ειναι απασχολημενοι στις τσεπες να πληρωνουν του δυτικους),δηλαδη το δυτικο ευρω πλασιμπο-υποκαταστατο του εκδοτικου προνομιου που αφελως(;) παρεδωκε στους δυτικους και τα σπαταλα για να χορηγει την αναστηλωση του τουρκικου επεκτατισμου στην ελλαδα εν μεσω εσωτερικης καταρρευσης !


δυστυχως το ελλαδικο κρατος ,δημιουργημα δυτικων δυναμεων και λειτουργημα οσμανικου δικαιου ,ουδεποτε απεκδυθη απο το ρολο του εξυπηρετητη αφενος των δυτικων και δη σημερα ευρωπαιων αφετερου των τουρκων εις βαρος των ελληνων και του ελληνισμου ως ενα φιλελληνικο δημιουργημα.

και ειναι αυτο η μεγαλυτερη υποδορεια απειλη του ελληνισμου ,το ελλαδικο κρατος και οχι τα γεωπολιτικα σχεδια δυτικων και τουρκων...

γιατι ετεροκαθοριζεται και εχει προσωπικο αναξιο και αυτονομημενο απο τον ελληνισμο,παγιδευμενο στη διαπλοκη των πλοκαμιων των δυτικων και των τουρκων μνηστηρων-καταπατητων.

Ανώνυμος είπε...

Η θεωρία της εξέλιξης των μιασμάτων…

( http://www.paron.gr/v3/new.php?id=86278&colid=37&catid=34&dt=2014-01-19&search=%E7+%E8%E5%F9%F1%E9%E1+%F4%E7%F2+%E5%EE%E5%EB%E9%EE%E7%F2&page=2&mode=1 )

Η χρονική μονάδα που είχε υπόψη του ο Δαρβίνος, όταν φανταζόταν την πορεία των ζώων -στα οποία κατέτασσε και τον άνθρωπο- μέσα στον χρόνο, μετρούσε εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Ο χρόνος για την εξέλιξη των «μιασμάτων» στην Ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας έχει ως μονάδα μέτρησης τις δεκαετίες και ίσως τους απλούς ενιαυτούς.

Διότι τα κοινωνικά «μιάσματα» δεν είναι προϊόντα της φύσης, αλλά του πολιτικού πολιτισμού. Και ο τελευταίος, ως γνωστόν, έχει έναν κοινό παρονομαστή: την εξουσία. Χωρίς αυτή ο έλεγχος των διανεμητικών μηχανισμών και η συνεπαγόμενη κοινωνική ιεραρχία κινδυνεύουν. Τα «μιάσματα» και τα σημασιολογικά τους ισοδύναμα είναι κατ' αρχήν προϊόντα της εξουσίας. Είτε μιας παντοδύναμης εξουσίας που αποφασίζει γενική αναδιάταξη του δημογραφικού ή του πολιτικού τοπίου (με κορυφαία πρόσφατα ιστορικά παραδείγματα τον εθνικοσοσιαλισμό και τον σταλινοσοσιαλισμό) είτε μιας εύθραυστης και ευάλωτης εξουσίας που δρα φοβικά επειδή κινδυνεύει από αντίζηλους.

Όσοι είναι στην ηλικία μου έχουν βιώσει στη χώρα αυτή τρεις περιόδους έξαρσης του λόγου περί «μιασμάτων», με τις αντίστοιχες πρακτικές. Στη δεκαετία του '50 και μέχρι το 1974, οι «λεπροί» είχαν τα χαρακτηριστικά του αμετανόητου αριστερού και τα πρωτοκλασάτα μιάσματα οδηγούνταν στη φυλακή ως ύποπτοι για προδοσία ή ως προδότες με δικαστικές αποφάσεις της εποχής. Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ένας από αυτούς και η πρόσφατη διαφοροποίησή του στη Βουλή αναφορικά με τη στάση του απέναντι στην αντιμετώπιση των «επικαιροποιημένων μιασμάτων» (εθνικιστές) ίσως σχετίζεται με τις εμπειρίες εκείνες.

Η δεύτερη περίοδος ξεκινά με τη Μεταπολίτευση, όπου οι πόλοι ορισμού του «μιάσματος» αντιστρέφονται: Τώρα ψωριάρηδες είναι οι «χουντικοί», όσοι ήταν θιασώτες της δικτατορίας ή (για διάφορους λόγους) μπορούσαν να περιγραφούν από τρίτους ως φίλοι και συνεργάτες του καθεστώτος. Άνθρωποι που επί επταετίας απλώς δεν είχαν το σθένος να διαφωνήσουν λόγω ή έργω με το καθεστώς -όπως πολλοί Έλληνες- και κάθισαν φρόνιμα στ' αυγά τους ή άνθρωποι που η συγκυρία επέβαλλε να σπιλωθούν ως «φασίστες», οι οποίοι πλήρωσαν αυτό τον διχασμό. Που κράτησε αρκετά. Με κύριο ιδεολογικό φορέα του «αντιχουντικού» μένους την Αριστερά, γνήσια και κίβδηλη. Μαθήματα στον ρόλο αυτό είχε πάρει ήδη από τη Δεξιά του '50 και του '60.

Θυμάμαι πριν από μία δεκαετία την αντίδραση στελέχους της Αριστεράς όταν σε τηλεοπτικό κανάλι βρέθηκε να κάθεται στο ίδιο τραπέζι με κάποιο ακροδεξιό «μίασμα» της εποχής, που όμως αργότερα εξελίχθηκε σε υπουργό και σήμερα θεωρείται από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Η αντίδραση με εντυπωσίασε επειδή μου θύμισε κάτι από την τελετουργία εξοστρακισμού των λεπρών. Και όμως, η εξέλιξη των «πολιτικών ειδών» επέτρεψε αργότερα την καθ' όλα φυσιολογική και πολιτισμένη συγκατοίκηση του ακραιφνούς αντιφασίστα της Αριστεράς με το πρώην «μίασμα» όχι μόνο στο Κοινοβούλιο αλλά και στην κυβέρνηση - φυσικά και στα τηλεοπτικά κανάλια. Tempora mutantur…

Και ενώ τα «μιάσματα» ορίζονταν κάθε φορά από την αντίπαλη ιδεολογική παράταξη, που είχε και την εξουσία διανομής, για πρώτη φορά μετά τον Εμφύλιο, το τανγκό αυτό άλλαξε δομή: Η κυβερνητική Δεξιά, προλαβαίνοντας και υπερκεράζοντας τη σοσιαλδημοκρατική, σοσιαλιστική και κομμουνιστική Αριστερά, αποφάσισε να χρίσει κάποια στιγμή την εθνικιστική Δεξιά «μίασμα» -διότι επί της ουσίας αυτό σημαίνει ο χαρακτηρισμός του κόμματος της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματικής οργάνωσης»- υιοθετώντας πλήρως τη γλώσσα της Αριστεράς. Βέβαια, θα μου πείτε, δεν υπάρχει άλλο ευρωπαϊκό κράτος όπου βουλευτές να οδηγούνται στη φυλακή επειδή μέλη ή φίλοι του κόμματος στο οποίο ανήκουν προέβησαν σε αξιόποινες πράξεις. Ξεχνάτε, όμως, ότι εμείς είμαστε πολύ κοντά στην Τουρκία και την Αίγυπτο, κυρίως την τελευταία, όπου το μουσουλμανικό κόμμα χαρακτηρίστηκε από τους κρατούντες μετά το πραξικόπημα -ή την επανάσταση- «εγκληματική οργάνωση».

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ανησυχούν καθόλου από μια τέτοια εξέλιξη, δεν τους απασχολεί ούτε γιατί αύξησε την επιρροή της η μέχρι χθες άγνωστη Χρυσή Αυγή, ούτε πώς θα συμπεριφερθούν πολιτικά οι σημερινοί της ψηφοφόροι στις επόμενες εκλογές, ούτε αν προστεθούν στο άρμα του εθνικισμού νέοι ψηφοφόροι. Το ιστορικό παράδειγμα που έχουν υπόψη τους είναι η «εξέλιξη» των μιασμάτων του Εμφυλίου που ενσωματώθηκαν στη Δεξιά ή το Κέντρο και αργότερα της χούντας που μεταμορφώθηκαν σε φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες και κομμουνιστές μετά το 1974 και μέχρι το 1981. Ευελπιστούν, λοιπόν, ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και σήμερα με τη δικαστική αντιμετώπιση ενός πολιτικού ζητήματος: της ανόδου του εθνικισμού στην Ελλάδα.


Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, που επισκέφτηκε πρόσφατα την Ελλάδα, τόνισε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργούμε στους Έλληνες περισσότερες ψευδαισθήσεις από αυτές που έχουν ήδη. Δεν γνωρίζω σε ποιες ψευδαισθήσεις αναφερόταν, αλλά μια από αυτές θα μπορούσε να είναι η ψευδαίσθηση που όντως έχουν κάποιοι Έλληνες ότι το ρεύμα του εθνικισμού στην Ελλάδα θα σπάσει μπροστά στις πόρτες του Κορυδαλλού. Οι αρχιτέκτονες αυτής της στρατηγικής είτε είναι εντελώς αποκομμένοι από το περιβάλλον τους είτε είναι ριψοκίνδυνοι κοινωνικοί πειραματιστές. Η μάχη με τον εθνικισμό -ο οποίος σήμερα εκπροσωπείται κυρίως με το κόμμα της Χρυσής Αυγής και αύριο ίσως με κάποιο άλλο, λιγότερο βαλκανικό, όπως τα συνηθισμένα πλέον ευρωπαϊκά εθνικιστικά κόμματα- έχει χαθεί ήδη. Επειδή θα έπρεπε να είναι πολιτική και όχι αστυνομική. Και τέτοια μάχη -πολιτική- δεν έχει δοθεί. Με ευθύνη τόσο της κυβερνητικής συμμαχίας όσο και της αντιπολίτευσης που διάλεξαν, για διαφορετικούς λόγους, την εύκολη λύση. Και φοβούμαι ότι αυτή τη φυγομαχία θα την πληρώσουμε όλοι πολύ ακριβά.

Η γραμμή της εσωτερικής έντασης που επέλεξε η κυβέρνηση, με τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, για την αντιμετώπιση του εθνικιστικού φαινομένου προβλέπω ότι θα έχει αρνητικές συνέπειες για τη χώρα. Αν οι ευρωπαίοι «φιλέλληνες» μας έχουν ταυτίσει μέχρι τώρα με τις διεφθαρμένες μας ελίτ -το έχουν πει ανοιχτά και σε όλους του τόνους- τώρα θα έχουν ένα ακόμη κουτάκι να μας βάλουν μέσα όλους μαζί. Μέχρι χθες ήμασταν μόνο διεφθαρμένοι, στο μέλλον όμως θα είμαστε και διεφθαρμένοι, και ναζί. Διότι όπως τα διευθυντήρια δεν τα ενδιέφερε αν η κυβέρνηση του Καραμανλή -την οποία η διάδοχη ελληνική κυβέρνηση κατήγγειλε επισήμως στην Ευρώπη για απάτη με τα στατιστικά- ήταν εκείνη που είχε κάνει τις λαθροχειρίες ή κάποια άλλη, έτσι και σήμερα δεν πρόκειται να γίνει διάκριση μεταξύ των ελλήνων «αντιφασιστών» και των ελλήνων «ναζιστών». Οι Έλληνες ήδη αρχίζουν να παρουσιάζονται στην Ευρώπη ως οπαδοί «ναζιστικών» κομμάτων, ούτε καν ως εθνικιστές. Και ο ελληνικός εθνικισμός περιγράφεται ως κάτι εντελώς διαφορετικό από τον (πολιτισμένο και ακίνδυνο, λένε) εθνικισμό των Βορείων. Μπορώ καλά να φανταστώ τι θα γραφεί για τους Έλληνες στην Ευρώπη αν τα ποσοστά των εθνικιστικών κομμάτων στη χώρα αυξηθούν ακόμη περισσότερο στις ευρωεκλογές. Ένα δεύτερο και ισχυρότερο κύμα ανθελληνισμού προετοιμάζεται ήδη με βασικό πυρήνα το ιδεολόγημα του «ακραίου» Έλληνα: Σταλινικός, ναζί, αντιευρωπαίος και διεφθαρμένος μαζί.

Υπάρχει ένα ερώτημα για το οποίο δεν έχω απάντηση: Γιατί δεν υιοθετούν οι «αντιφασίστες» της κυβερνητικής σοσιαλδεξιάς συμμαχίας ευρωπαϊκά πρότυπα όταν είναι να αντιμετωπίσουν το εθνικιστικό φαινόμενο στην Ελλάδα και προτιμούν τις τουρκικές ή τις αιγυπτιακές μεθόδους; Διότι σκληρά καρύδια για τα εύκολα υπάρχουν στην κυβέρνηση. Συνετούς Νέστορες για τα δύσκολα δεν βλέπω. Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει πώς σκέφτονται οι ευρωπαϊκές ελίτ για τους Έλληνες; Ή μήπως τα περιθώρια επιλογής των κρατούντων έχουν στενέψει τόσο πολύ; Ποιος παίζει ποιο παιχνίδι και ποιοι θα υποστούν τις συνέπειες;

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΥΡΡΑΝΙΑΣ ΩΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΡΑΤΕΙ,ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟΔΕΣΤΑΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΚΧΩΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΟΛΙΓΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΔΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ.ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΔΕΣΤΕΡΟ ΓΕΝΝΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ,ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ,ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.ΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.