4/2/14

Ανησυχίες και φόβοι

Η εκδρομή των ανέμελων επενδυτών προς τον χλοερόν τόπον της αναπτύξεως ανακόπηκε απότομα καθώς στην Wall Street επικράτησε «κλίμα έντονης ανησυχίας» και απογοήτευσης για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης μετά οικονομικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

 Η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε αισθητά τον Ιανουάριο καθώς μειώθηκαν και η παραγωγή και οι νέες παραγγελίες. Την ίδια στιγμή οι τιμές των κατοικιών ,που θα έφερναν την ανάπτυξη, ήσαν 50% κάτω από τις προβλέψεις. Απογοητευτικά ήσαν και τα νέα από την αγορά εργασίας , καθώς προσετέθησαν 326.000 νεοι άνεργοι που έχασαν λόγω χιονόπτωσης το λεωφορείο της αναπτύξεως.
Το κλίμα επιβαρύνθηκε και από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα τα οποία τροφοδότησαν τις ανησυχίες ότι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη επιβραδύνει.

  Ούτω πως ο Dow Jones έκανε βουτιά 326 μονάδων, ενώ βούτηξαν και ο Nasdaq και ο S&P 500 σημειώνει πτώση 39,68 μονάδων (2,23%) και βρίσκεται στις 1.742,91 μονάδες. Ο Dow Jones έκλεισε τον Ιανουάριο με απώλειες 5,3%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε 3,6% σε μηνιαία βάση.

Οι ανησυχίες και η απογοήτευση των επενδυτών της Νέας Υόρκης για την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας , της ζώνης του ευρώ και των αναδυόμενων αγορών, μεταδόθηκαν ταχύτατα κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Τόκυο , όπου η συνεδρίαση του χρηματιστηρίου ξεκίνησε με μεγάλη πτώση 3%. «Οι επενδυτές θα πρέπει να μείνουν μακριά από περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου για λίγο, γιατί η σύγχυση δεν φαίνεται να κρατάει πολύ», δήλωσε ενας αισιόδοξος τραπεζικός αναλυτής της Credit Agricole .

Στην Ιαπωνία, αν και οι οικονομικοί δείκτες παραμένουν θετικοί κατά τις τελευταίες εβδομάδες, η επιστροφή του κινδύνου στις παγκόσμιες αγορές έχει προκαλέσει την ανάκαμψη του γεν που κινείται την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δύο μήνες έναντι του δολαρίου και του ευρώ.
Αυτά είναι  άσχημα νέα για τους Ιάπωνες εξαγωγείς, καθώς η αξία  σε γιεν των εσόδων από το εξωτερικό μειώνεται . Εξ αυτού ειδικά οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό βυθίστηκαν στην αγορά του Τόκιο σήμερα .

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εβραιος απειλει Ελληνδα δημοσιογραφο


Σταλινασφαλητης

Πρίν λίγη ώρα, έφτασε αυτό το σχόλιο σε ανάρτηση του attikanea.
Απειλητικό!
Οφείλω όμως να διατηρήσω επιφυλάξεις ως προς την ταυτότητα του συγκεκριμένου κυρίου, τον οποίον προτρέπω να στείλει στο mail μου την άποψή του και κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας, προκειμένου να έχω ιδίαν άποψη..
Εάν δεν είναι ο συντάκτης που αναφέρει η πηγή της ανάρτησης, δεν έχω λόγο να μην την αποσύρω.

Υ.Γ. 1. Εάν όντως είστε ο κ. Κοέν, θα ήθελα να σας πληροφορήσω, πως μου είναι αδιάφορη η άποψή σας για το επίπεδο του ... "σιτε" μου.
Το site attikanea είναι ΕΛΛΗΝΙΚΟ, και ΟΡΘΟΔΟΞΟ στην ΠΙΣΤΗ.

Υ.Γ. 2. Καλά, εσείς... ολόκληρος cohen, δεν ξέρετε να γράφετε την λέξη "site";;;;;;;

Διατελώ μεθ' ουδεμιάς εκτιίμησης προς την φυλή σας, η οποία είναι και η μόνη πληγή της ανθρωπότητας. Και αυτή είναι η αξιολογική μου κρίση.

Πόπη Σουφλή

Ανώνυμος είπε...

Βραδιά του Κρατούμενου καθιερώνεται στις φυλακές Κορυδαλλού

Δημοσιεύτηκε στις 29 Οκτωβρίου, 2013

Βραδιά ψυχαγωγίας των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού αποφάσισε να διοργανώσει η διεύθυνση του σοφρωνιστικού καταστήματος.

Η Βραδιά του Κρατούμενου, όπως θα ονομαστεί η εκδήλωση, αναμένεται να οργανωθεί στα πρότυπα της Βραδιάς του Οπλίτη, ενός θεσμού που επί σειρά ετών ψυχαγωγεί τους Έλληνες στρατιώτες στα απανταχού στρατόπεδα της χώρας.

Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί η φιλαρμονική ορχήστρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, η οποία και θα εκτελέσει ζωντανά το δίσκο At Folsom Prison, του αμερικανού Johnny Cash. Στο πλευρό τους, έχουν κληθεί οι Σπύρος Ζαγοραίος και Στέλιος Ρόκκος προκειμένου να ερμηνεύουν τους στίχους του αξέχαστου τραγουδιστή της country.

Η πρωτοβουλία αυτή πάρθηκε στα πλαίσια του τεταμένου κλίματος που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες εντός των φυλακών, ύστερα από την προφυλάκιση των ηγετικών μελών της Χρυσής Αυγής.

Παρατηρήσαμε με πόση ανεμελιά και χαρά διασκέδασαν οι κρατούμενοι στο πάρτυ που διοργάνωσε ο Αλκέτ Ριζάι προ μερικών εβδομάδων και αποφασίσαμε να τους προσφέρουμε μια καλά οργανωμένη βραδιά. Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες και η διασκέδαση είναι πάντα η καλύτερη διέξοδος από την καθημερινότητα δήλωσε στο Κουλούρι υπεύθυνος για την εκδήλωση σοφρωνιστικός υπάλληλος.

Οι πρόβες για την συναυλία έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ ενεργή είναι και η συμμετοχή του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος αν και αρνήθηκε να εμφανιστεί επί σκηνής, προσφέρει τις μουσικές του γνώσεις για την διασκευή των τραγουδιών.

Η ημερομηνία της εκδήλωσης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου. Τέλος, η διεύθυνση των φυλακών έχει καταλήξει σε ειδική διάταξη καθισμάτων, προς αποφυγήν εντάσεων και διαπληκτισμών μεταξύ διαφορων ομάδων που κρατούνται εντός του σοφρωνιστικού καταστήματος.


http://www.tokoulouri.com/culture/koridalos_prison_blues/

Ανώνυμος είπε...

Ι. Κοραντής: Καλημέρα.


Ε. Μεϊμαράκης: Μου λες καλημέρα εμένα ρε αλήτη; Παλιομoυνοπανο, καραγκιόζη! Έλα έξω ρε, έλα έξω, να σε γαμησω.




Σ. Βούλτεψη: Είμαστε κι εμείς εδώ. Πως κάνετε έτσι;




Ρ. Μακρή: Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ.




Σ. Βούλτεψη: Άει σιχτίρ μωρη παλιοτσόκαρο.




Β. Καπερνάρος: Θα σου κάνουμε και εμείς μήνυση.




Κ. Μαρκόπουλος: Θέλετε πόλεμο;




Β. Καπερνάρος: Θα σε γαμησω. Όπου σε βρίσκω θα σε γαμαω.




Κ. Μαρκόπουλος: Εδώ δεν είναι Τρούμπα για να μιλάς έτσι. Αν είσαι μάγκας μπες στην Ολομέλεια και πες τα.




Ρ. Μακρή: Τι λες μωρή φραγκόκοτα!.




βουλευτής ΝΔ: Είσαι ψυχοπαθής, είσαι ψυχασθενής.




Άγνωστος βουλευτής: Είσαι μαλακας.




Κ. Κουτσογιαννακόπουλος: Άντε και γαμηθειτε. Μας έχετε ζαλίσει τ’ αρχιδια.



Ραχήλ Μακρή : Θα σας κρεμάσουμε


Τζαμτζής:Θα μας κλασεις τα αρχιδια. Κάτσε κάτω διορισμένη από το ΠΑΣΟΚ


Διαμαντοπουλος:Ραντεβου στα γουναραδικα


Βουλευτές Χρυσής Αυγής: Βγες έξω να μας τα πεις αυτά.



Κ. Κουτσογιαννακόπουλος: Αν βγω έξω θα σας γαμησω.


Κωνσταντοπούλου:Αφού το Προεδρείο έχει ταυτόσημη θέση με το ΚΚΕ να μην γίνονται ερωτήσεις θα σταματήσω

Kανελλη:Δεν ντρέπεστε να λέτε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει ερωτήσεις;

Κωνσταντοπούλου:Δεν ντρέπομαι



Kανελλη:Αφού δεν ντρέπεστε εσείς δεν θα ντραπεί κανείς για λογαριασμό σας. Εγώ αποχωρώ. Της δίνω όλο το χρόνο του ΚΚΕ για να ανοητολογεί μέχρι το βράδυ. Την αφήνω να μπουρδολογεί


Ε. Μεϊμαράκης:Προκόπη σε άκουσα το πρωί που βγήκες να γλείψεις τον Χατζηνικολάου, πήγες να του γλείψεις τον πούτσο. Αμα θες έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι πιο ωραίος

Καρατζαφέρης:Καλημέρα


Μεϊμαράκης: Aααχ,Ααααχ ! το κάνω για να πας και να το πεις στους δημοσιογράφους

Δημοσιογραφος:Kαλημερα σας


Παγκαλος:Γεια σου τι κανεις

Δημοσιογραφος:Σας προβληματιζει η επιστολη σημιτη;

Παγκαλος:Χμ χμ ,δε γαμιεσαι πρωι πρωι


Κωνσταντοπούλου:Βρήκατε ευκαιρία για να αποχωρήσετε



Ι. Κοραντής: Καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Βενιζέλος :Tουλαχιστον βγαλτε εξω τους δημοσιογραφους.Παω στο γραφειο ΜΟΥ να περιμενω.Γιατι αισθανομαι σαν ΟΡΘΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ.


Παγκαλος: ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΘΙΣΤΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ...





Βενιζελος -Παγκαλος -σια (ΤΡΙΣ ΧΟΡΙΚΟ ) :ΧΑΠΥ ΜΠΕΡΘΝΤΕΙ ΤΟ ΓΙΟΥ ΧΑΠΥ ΜΠΕΡΝΤΕΥ ΝΤΙΡ ΠΡΟΕΔΡΕ ΓΙΩΡΓΚΑΚΗ ΧΑΠΥ ΜΠΕΡΝΤΕΥ ΤΟΥ ΓΙΟΥ!


http://www.youtube.com/watch?v=BR7N1PJxWz4

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=274578

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία.  Καταλείφθηκαν η Λάρισ...