10/2/14

Λεφτά υπάρχουν!

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών βουλευτών που εντοπίστηκαν να έχουν βγάλει στο εξωτερικό καταθέσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν δικαιολογητικά. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Σε πρώτο έλεγχο με την αρχική λίστα με την οποία είχαν ζητηθεί στοιχεία δικαιολόγησης των εμβασμάτων (24.710 περιπτώσεις) βρέθηκαν 3 βουλευτές και συγκεκριμένα οι κ. κ. Καπερνάρος, Κικίλιας και Ρεπούση καθώς και οι σύζυγοι των βουλευτών Σηφουνάκη και Καπερνάρου». Η ΓΓΔΕ ελέγχει κατά πόσο τα ποσά καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων και δεν έχει στοιχεία ή την αρμοδιότητα για έλεγχο πόθεν έσχες. Ο κ. Κικίλιας προσκόμισε κατόπιν σχετικής πρόσκλησης στις 15/4/2013 στην αρμόδια ΔΟΥ Γλυφάδας, πλήρη στοιχεία δικαιολόγησης. Τα στοιχεία αυτά ελέγχονται με την τωρινή διαδικασία».

Για τον κ. ο Καπερνάρο ήδη γινόταν έρευνα, οπότε το νέο όνομα είναι η αριστερή βουλευτής κ. Ρεπούση που αμείφτηκε καθώς πρέπει για τον «συνωστισμό» της Σμύρνης.
Η κ. Ρεπούση από κοινού με τον σύζυγό της έχει 30 ακίνητα, εκ των οποίων 10 καταστήματα, στο κέντρο του Πειραιά σπίτια σε Πειραιά, Κυκλάδες και Μονεμβασιά και διαμερίσματα στο Κολωνάκι και τη Θεσσαλονίκη, και πολλά αγροτεμάχια και παραδοσιακά σπίτια που αποκτήθηκαν το 2010 στον Ζάρακα στο δημοτικό διαμέρισμα Κυπαρισσίου. Από την εκμετάλλευση των καταστημάτων του Πειραιά το 2011-12 δήλωσε εισόδημα 71.000 ευρώ. Η αριστερή βουλευτής της ΔΗΜΑΡ δήλωσε και 42.000 δολάρια και 120.000 ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις , και περίπου 1100000 ευρώ σε ομόλογα και μετοχές.
\
Η σύζυγος του κ. Σηφουνάκη είναι κόρη ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ , δηλαδή του Ομίλου Grecotel, με τα 19 ξενοδοχεία, που χρωστάει 500 εκ. στο κράτος από φόρους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ὅσο προχωρεῖ ὁ καιρός καί τά γεγονότα, ζῶ ὁλοένα μέ τό ἐντονότερο συναίσθημα πώς δέν εἴμαστε στήν Ἑλλάδα, πώς αὐτό τό κατασκεύασμα πού τόσο σπουδαῖοι καί ποικίλοι ἀπεικονίζουν καθημερινά, δέν εἶναι ὁ τόπος μας, ἀλλά ἕνας ἐφιάλτης μέ ἐλάχιστα φωτεινά διαλείμματα, γεμάτα μέ μιά πολύ βαριά νοσταλγία.

Νά νοσταλγεῖς τόν τόπο σου, ζωντας στόν τόπο σου, τίποτε δέν εἶναι πιό πικρό

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...