13/8/14

Νοβορωσία: Νέα από το μέτωπο

Έχουν περικυκλωθεί 4 ταξιαρχίες των ΟΥΚ.
(24η , 51η , 30η και 95η )

Ο στρατός της Νοβορωσίας παρόλο που υστερεί αριθμητικά πέτυχε χθες μεγάλη νίκη στις μάχες στο Ιλόβαισκ (Иловайск) και στα χωριά Ζελένογιε και Φεντορόφκα (Зеленое , Федоровка), όπου μάχεται το θρυλικό τάγμα "Βόστοκ", που είχε 4 νεκρούς. Οι ΟΥΚ εγκατέλειψαν υποχωρώντας 60 τραυματίες.   
Καταστράφηκαν 10 τάνκ , 4 ΤΟΜΑ  και ένας MRL Γκραντ.
Μάχη για να κρατηθεί ανοιχτός ο δρόμος Ντονέτσκ-Λουγκάνσκ δόθηκε και στο χωριό Μνουσνίσκα (Миусинска) , όπου ενήργησε λόχος του Ουκρανικού στρατού ενισχυμένος με «άτακτους» του δεξιού τομέα, και υποστηριζόμενος από πυροβολικό πέντε τάνκ και αρκετά τεθωρακισμένα. 
Η φρουρά του χωριού από 80 πολιτοφύλακες απέκρουσε την επίθεση κα ανάγκασε τους ουκρανούς σε υποχώρηση. Σκοτώθηκαν 20 ΟΥΚ και τρεις πιάστηκαν αιχμάλωτοι.
Οι πολιτοφύλακες είχαν δύο νεκρούς. Καταστράφηκαν 2 τανκ και 3 ΤΟΜΑ.

Από τακτικής άποψης οι δυνάμεις της Νοβορωσίας έχουν πετύχει να περικυκλώσουν στη γραμμή Κράσνι Λουτς- Ανθρατσίτ την 24η και 51η ταξιαρχία και στο μκέτωπο Γκορλόβκα-Γιενακίεβο, (Горловка-Енакиево), έχουν περικυκλωθεί η 30η και η 95η ταξιαρχία .
( Η ταξιαρχία του Ουκρανικού στρατού με διοικητή συνταγματάρχη, αντιστοιχεί με ένα δικό μας ενισχυμένο σύνταγμα. Διαθέτει τρία τάγματα πεζικού, μια διμοιρία ελεύθερων σκοπευτών , τρεις μοίρες πυροβολικού, τρεις επιλαρχίες αρμάτων, ένα τάγμα μεταφορών, λόχο σκαπανέων, και λόχο διαβιβάσεων. Η συνολική δύναμη είναι γύρω στους 2000 άνδρες).
Όπως φαίνεται, ενώ στο Κίεβο ανακοινώνουν την περικύκλωση του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην πραγματικότητα, αφού δεν υπάρχει ένα σαφές μέτωπο, έχουν περικυκλωθεί και αποκοπεί οι δυνάμεις των πολιορκητών, που περιμένουν ανεφοδιασμό σε τρόφιμα και πυρομαχικά.
Στο οικονομικό μέτωπο η γκρίβνα υποτιμήθηκε επίσημα έμνατι του δολαρίου κατά 3.8% στις 11 Αυγούστου και κατά 2.9% στις 12 Αυγούστου. 6,7% σε δύο ημέρες.
O «Δεξιός Τομέας», ανακοίνωσε ότι σε μάχη με την πολιτοφυλακή της ΛΔ.Ντονέτσκ στο χωρίο Μαντρίκινο τα ξημερώματα της Τετάρτης έχασε 12 άνδρες, ενώ αρκετοί άλλοι πιάστηκαν αιχμάλωτοι.
Κανείς δεν ξέρει αν το κομβόι των 280 φορτηγών με τη ρώσικη ανθρωπιστική βοήθεια που έφθασε στα σύνορα θα περάσει και αν η βοήθεια θα φθάσει στο Λογκάνσκ και πότε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: