26/8/14

Ζαχαρένκο: Μόνο Ανεξαρτησία


Είναι «πολύ αργά για δάκρυα Στέλλα» διεμήνυσε στον Ποροσένκο πρωθυπουργός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ Αλέξανδρος Ζαχαρένκο που απάντησε στην τοποθέτηση του Ποροσένκο στο Μίνσκ ότι «θα πρέπει να διατηρηθεί η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» λέγοντας: « Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ βλέπει μόνο μια πιθανή επιλογή. Την πλήρη ανεξαρτησία της από την Ουκρανία.
Η Ομοσπονδοποίηση δεν μας ταιριάζει».

Ο Ζαχαρένκο είπε ότι και αν αρχίσουν μετά τη συνάντηση Μινσκ συνομιλίες για εκεχειρία, αλλά «δεν θα αλλάξει τίποτα επί της αρχής. Οι διαπραγματεύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε κάποιο είδος ανακωχής που θα είναι εύθραυστη και όχι πραγματική.
Η Νοβοροσία δεν συμφωνεί πλέον όχι μόνο στην ομοσπονδοποίηση, αλλά και στη διατήρηση της Ουκρανίας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ από τη έναρξη της «Αντιτρομοκρατικής Επιχείρησης» της Χούντας του Κίεβου της στην ανατολική Ουκρανία 2,249 άμαχοι σκοτώθηκαν και 6,033 τραυματίστηκαν.
Οι πρόσφυγες που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ είναι 140.000 στο εσωτερικό της Ουκρανίας και 70329 στο εξωτερικό από τους οποίους οι 68.000 στη Ρωσία.
Σύμφωνα με τις ρωσικές μεθοριακές αρχές από την αρχή του 2014 έχουν περάσει από τα ρωσικά 730,000 άτομα με Ουκρανικά διαβατήρια που βρήκαν καταφύγιο σε συγκινείς και δεν απευθύνθηκαν στον ΟΗΕ.
Για τους νεκρούς των εμπολέμων ο ΟΗΕ δεν διαθέτει στοιχεία.

Ο λαϊκός στρατός του Ντονέτσκ έδωσε διορία μέχρι το βράδυ στους περικυκλωμένους Ουκρανούς στους θύλακες του Лутугино του Степановки και της Амвросиевки.

Η ουκρανική γκρίβνα κατρακύλησε σήμερα στη χαμηλότερη ισοτιμία με το δολάριο. 
14 Γκρίβνες για ένα δολλάριο. Τον περασμένο Νοέμβριο όταν ξεκίνησε ετο «Ευρωμαιντάν» με ένα δολάριο οι «επιδοτούμενοι» αγόραζαν 8 Γκρίβνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...