28/8/14

Βοήθειαααα! Έρχονται οι Ρώσοι

Πανικός στα κοινωνικά δίκτυα των ΟΥΚ. Σημεία
κατάρρευσης και απειθαρχίας στο στρατό!

Ο πράκτωρ Γιάσενιουκ ζήτησε από τους δυτικούς εταίρους να συγκαλέσουν έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εξετάσει τις ενέργειες της Ρωσίας στα ανατολικά της Ουκρανίας. Η Νίκη έχει πολλούς πατέρες αλλά η ήττα είναι ορφανή.

Η τακτική και στρατηγική αποτυχία της επιχείρησης του Ουκρανικού Στρατού και της Εθνικής Φρουράς για την περικύκλωση και κατάληψη των τελευταίων προπύργιων των Ρωσόφωνων του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, έφερε τη γκρίνια μεταξύ των Εβραίων Ολιγαρχικών και των Νεοναζιστών, καθώς η αντεπίθεση της 24ης Αυγούστου, τους έπιασε όλους στον ύπνο. 

  Οι «πολέμαρχοι» του δεξιού τομέα κατηγορούν τον στρατηγό Ποροσένκο για προδοσία και μάλιστα ο διοικητής του τάγματος «Ντονμπάς» Semyon Semyonchenko, καλούσε από το νοσοκομείο που αναρρώνει, μέσω του Facebook σε διαδήλωση στις 10.00 το πρωί μπροστά στο Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο επειδή δεν στάλθηκαν ενισχύσεις στα τάγματα «Ντονμπάς» και «Ντιέπρο» που επιτέθηκαν στο Ιλοβαίσκ.
Ο διοικητής του τάγματος Dnipro-1, Vladimir Shilov, αποκάλεσε την Ουκρανική στρατιωτική ηγεσία , στην καλύτερη περίπτωση ανίκανους και, στη χειρότερη περίπτωση, προδότες . Σε συνέντευξη Τύπου στο Media Center του Κιέβου στις 27 Αυγούστου, ο Σίλοφ είπε:
«Ελπίζω να είναι μόνο ανικανότητα, γιατί οι άνδρες στο μέτωπο μιλούν για προδοσία», και παραπονέθηκε για τις αλλοπρόσαλλες εντολές της στρατιωτικής ηγεσίας , που εγκαταλείπει θέσεις που έχουν καταληφθεί και αργότερα δίνει εντολές για την ανακατάληψη τους. «Οι στρατιώτες είναι εξοργισμένοι , είπε, όχι μόνο λόγω της κακής ηγεσίας, αλλά και επειδή δεν τους έχουν δοθεί αρκετά όπλα για να κερδίσουν αυτόν τον αγώνα».
Τέλος πάντων στη διαδήλωση εμφανίστηκαν σήμερα 800 με 1000 άτομα, ακτιβιστές και συγγενείς στρατιωτών , που απαιτούσαν την παραίτηση του «αρχιστράτηγου» Ποροσένκο, του υπουργού Άμυνας Valery Geletey, και όλων των υπευθύνων της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης.

Ο διοικητής του 8ου Σώματος Στρατού , στρατηγός Πέτρ Λίτβιν, (αδελφός του πρώην προέδρου της Ουκρανικής Ράντα), λιοτάκτησε. Εξαφανίστηκε σήμερα από το περικυκλωμένο αρχηγείο του, αφήνοντας πίσω τους υφισταμένους του.

Μπροστά στην κατάρρευση του Νοτίου Μετώπου, ανέλαβε «αρχιστράτηγος» ο Καλομοίτσκι, που συγκάλεσε στο Ντιεπροπαυλόσκ επείγουσα σύνοδο του Συμβούλιου Άμυνας της περιοχής με τη συμμετοχή των περιφερειακών αρχών και των δυνάμεων ασφαλείας, στην οποία είχαν προσκληθεί και οι αρχές του Ζαπορίζιε για να εφαρμόσουν το «σχέδιο Β». Παράλληλα ανακοινώθηκε η συγκρότηση νέων «εθελοντικών» ταγμάτων με μισθούς από 10 ως 20.000 γρίβνες. (1.500 δολ. περίπου) .

Το 5ο Τάγμα της Εθνοφυλακής, «Καρπάθια», δυνάμεως 400 ανδρών, που είχε στρατολογηθεί στο Iβάνο-Φρανκόφσκι, αποχώρησε από τη ζώνη των επιχειρήσεων στην ανατολική Ουκρανία και ξεκίνησε να επιστρέψει «οίκαδε» μαζί με τον εξοπλισμό του.
Ο στρατός τους σταμάτησε Στρατιωτική σταμάτησε στην Znamianka του Kirovograd και ήρθαν από το Κίεβο για να διαπραγματευτούν μαζί τους ο Διοικητής της Χερσαίων Δυνάμεων Anatoly Pushnyakov και Πρώτος Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Nikolai Golomsha, που ζήτησαν από τους άνδρες του τάγματος να παραδώσουν τα όπλα, και εκείνοι αρνήθηκαν. Τελικά συμφώνησαν να παραδώσουν τα βαρέα όπλα και να κρατήσουν τα ατομικά τους όπλα που θα τα παραδώσουν όταν αποστρατευθούν στο Ιβάνοβο όπου θα μεταβούν με λεωφορεία.

Σήμερα εξάλλου, 62 άνδρες των δυνάμεων του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας πέρασαν τα σύνορα με τη Ρωσία κοντά στο χωριό Shramko Matveyev του Κουργκάν και παραδόθηκαν στους Ρώσους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"για την περικύκλωση και κατάληψη των τελευταίων προπύργιων των Ρωσόφωνων του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ..."

Καλά, πλάκα μας κάνετε; Ποιο "τελευταίο προπύργιο" που τους έχουν κόψει τον κ@λο από 10 μεριές οι.... "ρωσόφωνοι"!!!! Τέτοια νίλα οι"περιουσιοι" τοκογλύφοι και τα τσιράκια τους, δεν είχε πάθει ούτε ο δράμαλης στα δερβενάκια!!! :-)))