25/1/18

Οι βούλγαροι σταμάτησαν τους πουστριλέ της Ανοιχτης Κοινωνίας

ΣΟΦΙΑ. Διακόπηκε η διαδικασία επικύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την ενδοοικογενειακή βία από τη Βουλή της Βουλγαρίας. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού την απέρριψε με 10 ψήφους έναντι 9. Αποφασιστική ήταν η ψήφος του βουλευτή του ΓΚΕΡΜΠ Γκεόργκι Μάρκοφ. Η Νομική Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση , μετά από πρόταση του Σοσιαλιστικού Κόμματος, που πρόβαλε την βαθιά κοινωνική διαίρεση. Η πρότασή τους υποστηρίχθηκε από τους βουλευτές του συνασπισμού Ηνωμένοι Πατριώτες και του κόμματος Βόλια. Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων ενέκρινε την επικύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, με 10 ψήφους υπέρ , 7 κατά και μία αποχή .
H Σύμβαση υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο στις 12 Ιανουαρίου και οκτώ υπουργοί δεν την ενέκριναν. Πολλοί Βούλγαροι ακαδημαϊκοί με ανοικτή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Βουλής τάχθηκαν εναντίον της επικύρωσης της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.
Το «μήλον της έριδος» είναι το άρθρο της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, στο οποίο υπάρχει αναφορά στον όρο «κοινωνικό φύλο» και πιο συγκεκριμένα στην εισαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα διδάσκουν ανεκτικότητα προς τους ανθρώπους με διαφορετικό γενετήσιο προσανατολισμό. Ένας από τους λόγους των διαφωνιών ήταν και η σημασία της αγγλικής λέξης «gender», η οποία δίνει το δικαίωμα σε κάθε πολίτη για αυτοπροσδιορισμό του φύλου του. Η κοινοβουλευτική εξέλιξη πάντως διέψευσε τον Πρόεδρο Ράντεφ που δήλωσε ότι «η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει ατροφήσει» και ότι η Βουλή γίνεται, όλο και περισσότερο, ένα συμβολαιογραφείο που βάζει σφραγίδα επικύρωσης στα διατάγματα της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...