5/8/18

Η Cia προσπάθησε να δολοφονήσει τον Μαδούρο στην Βενεζουέλα

Η «Φανέλα του στρατιώτη» ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του Μαδούρο, χθες κατά την ομιλία του για τα 81 χρόνια από την ίδρυση της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς. Η οργάνωση που υποστηρίζεται από τη Cia, δημιουργήθηκε το 2014 και έχει δεσμούς με τον εκτελεσθέντα τον Ιανουάριο καταδρομέα Όσκαρ Αλμπέρτο Πέρεζ , ο οποίος πέρσι τον Ιούνιο είχε κάνει επίθεση από ελικόπτερο σε κυβερνητικά κτίρια στο Καράκας. 

Το κίνημα «Φανέλα του στρατιώτη» δήλωσε ότι η επιχείρηση έγινε με δυο τηλεχειριζόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη , («Ντρόουνς»), φορτωμένα με εκρηκτικά C-4 που θα έπεφταν στην εξέδρα των επισήμων.

 Οι Ελεύθεροι σκοπευτές της φρουράς του Μαδούρο τα αντιλήφθησαν και τα κατέρριψαν πριν φτάσουν στο στόχο. «Αυτή την φορά δεν πετύχαμε, αλλά είναι θέμα χρόνου», τόνισε η«Φανέλα του στρατιώτη». 

Σύμφωνα με τον υπουργό Πληροφοριών της Βενεζουέλας Χόρχε Ροντρίγκεζ τραυματίστηκαν συνολικά επτά στρατιώτες από την επίθεση.

 Η επίθεση έγινε στις 5.41 το απόγευμα .Την ώρα της επίθεσης, η ομιλία του Μαδούρο μεταδιδόταν ζωντανά. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη από

πειρα δολοφονίας εναντίον του, είπε ότι οι «χρηματοδότες» αυτής της επίθεσης βρίσκονται στις ΗΠΑ και ζήτησε τη βοήθεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη σύλληψη τους και υποστήριξε ότι ο πρόεδρο της Κολομβίας Μανουέλ Σάντος ήταν συνεργός στην «επίθεση», που προήλθε από τη Κολομβία, και ανακοίνωσε οτι εχουν γίνει συλλήψεις.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αν το είχε κάνει η CIA θα έστελνε τα μικροσκοπικά drones που σου κάνουν αναγνώριση προσώπου και σου καρφώνουν μία σφαίρα στο δόξα πατρί, θα ήταν αποτελεσματικότερο από το να έχεις μεγάλα ελικοπτεράκια με εκρηκτικά, ίσως να ήταν false flag επίθεση κάτι σαν τον "πραξικόπημα" του Ερντογάν ώστε να δωθεί η αφορμή για διώξεις.