14/10/18

ΣΚΟΠΙΑ. Ενισχύεται το σενάριο των εκλογών

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Κριστιάν Μιτσκόφσκι δήλωσε χθες ότι «η πηγή της εξελισσόμενης κρίσης δεν είναι η απόρριψη της συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά η ίδια η κυβέρνηση και ο Ζόραν Ζάεφ που πρέπει να φύγουν για να κερδίσει η Μακεδονία.

Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) απάντησε ότι «η ηγεσία του VMRO-DPMNE και ο κ. Μιτσκόφσκι δεν μπορούν να ξεφύγουν από την βούληση των πολιτών. Δεν θα υπάρξει καμία Αμνηστία, και η Μακεδονία θα γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Εφόσον το VMRO-DPMNE και η ηγεσία Μιτσκόφσκι συνεχίζουν την καταστροφική συμπεριφορά τους, η μόνη διέξοδος είναι οι πρόωρες εκλογές που θα γίνουν αμέσως ώστε οι πολίτες θα αποφασίσουν για την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ». 

Το στέλεχος VMRO-DPMNE Τράικο Σλαβέφσκι δήλωσε ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ακόμη και στις 25 Νοεμβρίου, είτε στις 2 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, μετά,  επανηλθε στο αίτημα των 100 ημερών, και είπε εκλογές τον Μάρτιο. 

Η κυβέρνηση στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της δεν αποφάσισε τις εκλογές αλλά ενέκρινε διόρθωση του προϋπολογισμού με προεκλογικές προσφορές σε συνταξιούχους και ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: