5/5/19

Η Εξαπάτηση είναι διαρκής όπως άλλωστε και η Επανάσταση

του Σπύρου Χατζάρα 

Η οικουμενική Κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη περιέκοψε στις 30 Απριλίου 1927 , με απαίτηση των δανειστών, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και των αξιωματικών του ελληνικού στρατού, για να μειώσει τα ελλείμματα του προϋπολογισμού .Ήταν μια «εθνική στρατηγική μεταρρύθμιση». 
Τότε, δεν υπήρχαν δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων, για να καταργηθούν. 
Αυτά καθιερώθηκαν με αναγκαστικούς Νόμους το 1944 και το 1946.

 Πριν από 18 χρόνια, στις 26 Απριλίου 2001, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, μαζί με την αριστερή αντιπολίτευση, οργάνωσαν απεργία και μια μεγάλη διαδήλωση εναντίον του πακέτου «Γιαννίτση», για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος , την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, την ομαδοποίηση ταμείων, την επανεξέταση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων και την κατάργηση του αγγελιοσήμου. Τότε μαζί με τον «λαό» ήταν στους δρόμους και ο κυρ Αλέκος, ο αρουραίος της πλουτοκρατίας. Το «πακέτο Γιαννίτση», που επίσης ήταν «απαίτηση των δανειστών», δεν προέβλεπε μείωση μισθών και περικοπή των δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων. 

Το 2001, ξεσηκώθηκαν οι φίλοι του λαού και η «μεταρρύθμιση» δεν πέρασε. Εννέα χρόνια μετά, την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010, ο σοσιαληστής, Αβάπτιστος Παπαεβραίου, ανακοίνωνε από το Καστελόριζο, την υπαγωγή μας στη διεθνή χρηματοδότηση των Θεσμών . Και άρχισαν οι «μεταρρυθμίσεις», που απαιτούσαν οι δανειστές, για να «σωθούμε». 

Την Τρίτη 21 Αυγούστου 2018, οκτώ χρόνια, τρεις μήνες και 29 ημέρες, μετά το Καστελόριζο, ο Αλιέκσι Τσιπρόφσκι, μας έβγαλε στο «ξέφωτο» και ανακοίνωσε από την Ιθάκη, το τέλος των «μνημονίων». Στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης, ήταν 356,034,100,000 ευρώ.
 Σύμφωνα με τα επίσημα δελτία χρέους, στις 23-4-2010, το χρέος ήταν 310.384,06 εκ. ευρώ. 

Στα 8 χρόνια της διάσωσης προστέθηκαν και άλλα 46. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ , το ακαθάριστο ενοποιημένο χρέος της Γενικής Κυβέρνησης σε ονομαστικές τιμές ,στο τέλος του 2018 αυξήθηκε κατά 17 δις. σε σχέση με το 2017.

 Οι αριστεροί και ο Τσιπρόφσκι , παρά τη λιτότητα και υπό την εποπτεία των Θεσμών , μέσα σε ένα χρόνο αύξησαν το χρέος κατά 17 δις, αλλά είχαν «πρωκτογενή πλεονάσματα». Ο αρουραίος της Πλουτοκρατίας ο κυρ Αλέκος ο αριστερός. που το 2001 διαδήλωνε κατά του «αντιλαϊκού πακέτου Γιαννίτση», όταν ήρθε στο πράγματα, κατάργησε και τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και το αγγελιόσημο, όπως απαιτούσαν οι δανειστές, και τώρα, μας λέει ότι, «η χώρα πρέπει να εμπεδώσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες».

 Ο διαρκής πολιτικός μεταμορφισμός του ΜΥΡΙΖΑ. Όπως είναι διαρκής και η «μεταρρύθμιση» και η επανάσταση και η εξαπάτηση.
 Οι αρουραίοι της Πλουτοκρατίας, ο κυρ Αλέκος και ο Αλιέκσι Τσιρπόφσκι υποσχέθηκαν στην πελατεία τους , «επανορθωτικά μέτρα», εάν τους ψηφίσουν. Το μήνυμα ήταν: «όλοι θα πάρετε σιγά -σιγά και όταν έχουμε να σας δώσουμε». «Καθώς η χώρα εμπεδώνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και παγιώνει τη σταθερότητα στην οικονομία της, θα υπάρξουν και μόνιμα, θετικά για τους πολλούς, μέτρα, στα οποία θα προβεί η κυβέρνηση σταδιακά και μεθοδικά, εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων», είπε ο αρουραίος της Πλουτοκρατίας. 
Το «πολλά βαρύ» , «επανορθωτικό μέτρο», ήταν, «η 13η σύνταξη». Και ο Αλιέκσι με μία φράση από το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο έστειλε κοινωνικό μήνυμα, για τον διαρκή αγώνα για την επικράτηση της Δικαιοσύνης στον κόσμο. Μηνύματα, υποσχέσεις, δικαιοσύνη. Πιστέψτε μας και ψηφίστε μας. 
Και πάλι.

 Υπόσχονται στους Συνταξιούχους ότι, «σκέπτονται» να δώσουν την 13 σύνταξη τον Δεκέμβριο του 2019, ενώ οι εκλογές θα γίνουν, τα αργότερο τον Οκτώβριο, αλλά μπορεί και τον Ιούνιο. 
Οι συνταξιούχοι πρέπει να ζητήσουν προκαταβολή τη 13η Σύνταξη και να δώσουν την ψήφος τους. 

Παρά την αύξηση του χρέους οι ΣΥΡΙΖΕΣΚΟΥ του ΜΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν πρωτογενές πλεόνασμα 4,4% του ΑΕΠ ενώ ο στόχος του Προϋπολογισμού ήταν για πρωτογενές πλεόνασμα 4,1% . 

Η εξαπάτηση είναι διαρκής όπως και η «Επανάσταση». 

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα πραγματικό ταμειακό πλεόνασμα, γιατί η Γιουροστάτ στο πλαίσιο της «Εποπτείας» δεν υπολογίζει τις δαπάνες για το «προσφυγικό». Η αύξηση του χρέος και το πλεόνασμα μαϊμού οφείλονται στο «πάρτι» της περίθαλψης των δυστυχισμένων. 

Οι φιλάνθρωποι «κονομάνε» αφορολόγητα, το «πρωκτογενές» αυξάνεται και το χρέος αυξάνεται από τις «επιδοτήσεις» προς τους Αρουραίους της Φιλανθρωπίας. Οι ντόπιοι και ξένοι ,που μας κοροϊδεύουν με αντιρατσισμό , τα φαρμάκια των λαθραίων τα έκαναν χρυσάφι. 

Μετά τις εκλογές στην Ισπανία, όπου οι άπλυτοι σύντροφοι του «Ποδεμός» ηττήθηκαν και ο χαζός αριστερός λαός επέστρεψε στους νεοφιλελεύθερους σοσιαληστές, ο Αλιέκσι Τσιπρόφσκι διαπίστωσε πως, «οι εθνικές εκλογές στην Ισπανία στέλνουν πολλαπλά μηνύματα, ελπίδας αλλά και επαγρύπνησης, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας. Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ισπανίας είναι αναμφίβολα οι μεγάλοι νικητές των ισπανικών εκλογών». 

Η εξαπάτηση είναι διαρκής όπως και η «Επανάσταση». Από το σύνθημα «ΜYRIZA – PODEMOS – VENCEREMOS», και το «Vamos Αλιέκσι» του Ιγκλέσιας, ο ΜΥΡΙΖΑ και ο ευλύγιστος Τσιπρόφσκι, ανακάλυψαν την συντρόφισσα Φώφη, και πανηγυρίζουν για την πρωτιά του ΠΑΣΟΚ της Ισπανίας. Και η Φώφη έγινε «προοδευτικές δυνάμεις». 

Κατά τον Αλιέκσι , «η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας». 
Ο πολιτικός μεταμορφισμός του ΜΥΡΙΖΑ, είναι διαρκής όπως και η επανάσταση και η εξαπάτηση. 
Αλλάζουν σχήμα και ρητορική σε κάθε αλλαγή της κατάστασης, προκειμένου να διατηρηθούν με κάθε τρόπο κοντά στην εξουσία με όποιο τρόπο. Η εξαπάτηση είναι διαρκής όπως και η «Επανάσταση».

5 σχόλια:

ikonsgr είπε...

κ. Χατζάρα, νομίζω ότ το ΣΥ(ΧΤΙ)ΡΙΖΑ ταιριάζει πολύ καλύτερα από το ΜΥΡΙΖΑ, αρχίστε να το διαδίδεται! :-)

Ανώνυμος είπε...

Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει. Όμως εγώ Δεν παραδέχτηκα την ήττα. Έβλεπα τώρα Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες.

Μιλάτε, δείχνετε πληγές αλλόφρονες στους δρόμους Τον πανικό που στραγγαλίζει την καρδιά σας σα σημαία Καρφώσατε σ’ εξώστες, με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμα Η πρόγνωσίς σας ασφαλής: Θα πέσει η πόλις.

Εκεί, προσεχτικά, σε μια γωνιά, μαζεύω με τάξη, 10 Φράζω με σύνεση το τελευταίο μου φυλάκιο Κρεμώ κομμένα χέρια στους τοίχους, στολίζω Με τα κομμένα κρανία τα παράθυρα, πλέκω Με κομμένα μαλλιά το δίχτυ μου και περιμένω.

Όρθιος, και μόνος σαν και πρώτα περιμένω.

Ανώνυμος είπε...

"κατεβαίνω ως υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ γιατί θέλω να είμαι με τους έντιμους...", ειπε μεταξύ άλλων η συνάδελφός σου "δημοσιογράφος" Σεμινα Διγενή! Αν θέλεις, κάνε ένα σχόλιο επ'αυτου! Το ΚΚΕ είναι... "έντιμο"; Τι "δημοσιογράφους" έβγαζε η "εταιρία", ε; Έγιναν πλούσιοι με κρατικοδιαιτες εκπομπουλες και τώρα θυμήθηκαν ότι είναι παιδιά της ΚΝΕ! Αφού όμως από την ΚΝΕ και το ΚαΚαΕ φτιάχτηκαν, γιατί να μην το πουν;

Ανώνυμος είπε...

Οι γνωστοί αρουραίοι όπως γράφετε εύστοχα, έχουν συσπειρωθεί στο οχυρό της Παιανίας ( τέως Λιόπεσι )

και μασουλάνε τους φόρους και τα ενφια

Εν το μεταξύ μεγάλες περιοχές της Αθήνας παίρνουν την μορφή του 'Σιτυ' του γνωστού βδελυμογόνου βόθρου στα δυτικά της Ευρωπαϊκής Ηπείρου

Ανώνυμος είπε...

Τα φθινοπωρινά σκάρτα €360δισ. του 2018, όσον αφορά το ΕΠΙΣΗΜΟ* δημόσιο χρέος, μπορούν να ιδωθούν και από την αφετηρία των σκάρτων €270δισ. των τελών του 2008.
Προ της διελκυστίνδας εκατέρωθεν των εκλογών 4 Οκτ 2009 ως προς την οπτική esa95.
Κοντοπυράκης ο μονοψήφιος VS Παπακ ο διψήφιος και αιφνιδιάζων τον Αλμούνια κατά τρόπον πολλάκις αναθεωρητικό επί τα άνω, κατ' ουσίαν κεφαλή της ακεφάλου ε.σ.υ.ε μέχρι τον Μάρτιο του 2010 -όθεν η ανέλιξή της σε ελστατ και υπό μεταβατική περίοδο ίσαμε τον Αυγ 2010 που τίθεται επισήμως υπό τον mr Georgiou(«x»-IMF).
Ήτοι,
σκάρτα [360-270+110](«περικοπή-haircut»)=> δεκαετής πάχυνση* του δημοσίου χρέους, 2008-2018, αποτιμώμενη σε επίπεδο πέριξ των €200δισ...!


*
Ας ΜΗΝ παραβλέπεται και η θερμοκοιτίδα €1ΤΡΙΣ.(!) υπό τον μανδύα «βραχυπρόθεσμα πιστωτικά έσοδα», εντός του προϋπολογισμού, μη προσμετρώμενα (για την ώρα) στο επίσημο χρέος, τα οποία ίπτανται πέριξ των €700δισ. από τα τέλη του 2015
-χρόνου επιθετικής ιδιωτικοποίησης των «4» ...παρεμπιπτόντως.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς ως και η κατεύθυνση της άνω θηριώδους πιστωτικής επέκτασης δεν έχουν περιγραφεί 'επαρκώς' από τον οδδηχ στο σχετικώς τεθέν πρωτοκολλημένο αίτημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο -ήδη από το 2016...

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε μηνυμα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ προς τους πολίτες της Δύσης ότι «οι πολιτικές τους ελίτ έχουν χάσει τα αυγά και τα Πασχάλια»

ΜΟΣΧΑ. Ο Ρώσος υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέϊ Ριαμπκόφ , δήλωσε  στο TASS ,  ότι «οι δυτικές πολιτικές ελίτ που κάνουν συνεχώς δηλώσεις σχετικ...