17/5/19

ΚΥΠΡΟΣ, ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

Φώς Ελληνικόν εις όλους τους Έλληνας καί όλας τας Ελληνίδας. Αίθριον καιρόν μέ τόν υδράργυρον εις τούς 16°C, αναμένομεν εν Ουψάλα. 
Πρό ημερών ο Bambos Charalambous, ΑγγλοΚύπριος Βουλευτής, έκανε τήν εξής επερώτησιν εις τό Αγγλικόν Κοινοβούλιον: Will the Minister join me in condemning the decision of the Turkish Goverment to begin drilling for oil and gas in the teritorial waters of Cyprus, which not only jeopardises the chances of any successfull resumption of peace talks but also risks the return to open conflict and will he call on Turkey to immediately withdraw its drillships from Cyprus Exclusive Economic Zone?  
Δηλαδή ότι καταδικάζει τήν απόφασιν τής τουρκίας διά τήν επιχείρησιν εξορύξεως πετρελαίου εις τήν Κυπριακήν ΑΟΖ. τότε έλαβεν τήν απάντησιν ότι «Τό Ενωμένον Βασίλειον έχει τήν θέσιν ότι συμφώνως μέ τόν ΟΗΕ θά πρέπει νά μήν προχωρούν γεωτρήσεις εις περιοχήν όπου αμφισβητείται η κυριαρχία». Σουζάννα Χαραλάμπους ελέγετο καί η μητέρα τού φίλου Λιβανέζου.
 Η δεκατεσσάρων ετών κοπέλλα πού διεσώθη μετά τήν Γενικήν σφαγήν πού εξαπέλυσαν οι τούρκοι τήν 19 Μαΐου 1919 κατά τών πάλαι ποτέ Ελληνικών Βασιλείων τού Πόντου, τής Ρωμανίας τού Ευξείνου Πόντου. 
Άνω τών 353.000 Ελληνων τό γένος εσφάγησαν καί άνω τών 750.000 εξεδιώχθησαν. Ενώ όσοι παρέμειναν έγιναν μουσουλμάνοι ίνα διασωθούν. 
 Οι τούρκοι κατεδιώχθησαν από όλους τούς λαούς Μικράς Ασίας, αλλά διεσώθησαν, από τόν από μηχανής θεόν τών Γερμανών τό 1920. Ύστερον δέ συμμετείχαν εις τήν προστατευτικήν των χοροεσπερίδαν τόσον οι Άγγλοι, οι Γάλλοι όσον καί οι κούρδοι καί οι μπολσεβίκοι. Τούς βιαστάς καί τούς εγκληματίας φαίνεται πώς αγαπούν καί προστατεύουν πολλοί.
 Τουναντίον ουδόλως εστενοχωρήθη τό Μπάκινχαμ από τόν αποτρόπαιον βιασμόν συζύγου καί κόρης τού Προξένου/Πρεσβευτή τής Κωνσταντινουπόλεως από τούρκους τό 1920. 
 Αυτά λοιπόν τά εγκληματικά στοιχεία, οι τούρκοι, συνεχίζουν νά προκαλούν καί νά μήν σέβονται ούτε ανθρώπους ούτε ότι άλλον, παρότι έχουν περάσει 950 έτη από τήν ημέρα τής πρώτης επιδρομής εκ τών βαθέων τής Ασίας. 
Εμείς όμως όλοι έχομεν Μέγα Χρέος νά τιμήσωμεν τήν Γενοκτονίαν τών Ελλήνων τού Πόντου μέ τήν συμπλήρωσιν ΕΚΑΤΟΝ ΕΤΩΝ από τήν Γενοκτονίαν των τήν 19/5 – 2019. 
Παραλλήλως δέ πρέπει διά παντοίων τρόπων νά καταδικάσωμεν κάθε προσπάθεια διαστρεβλώσεως τού Γεγονότος όπως καί κάθε προσπάθεια απαξιώσεως, από Άγγλους, Γάλλους, Ρώσους είτε εσωτερικούς «Νενέκους». 
 Δά όσους αγνοούν ο Δημήτρης Νενέκος, ήτο ο επικεφαλής τών γραικών οι οποίοι επολέμησαν μέ τόν Ιμβραήμ τό 1826 κατά τών Επαναστατημένων Ελλήνων. 

 Γεώργιος Δ. Κανελλόπουλος
 Ουψάλα 

6 σχόλια:

asepites είπε...

Την γενοκτονία των Ποντίων;
Μόνο των Ποντίων;
Περισσότεροι απο 1.000.000 Έλληνες της Ανατολικής Ελλάδας σφαγιάστηκαν, δολοφονήθηκαν, γενοκτονήθηκαν.
Την μνήμη τους τιμούμε κάθε 14 Σεπτεμβρίου ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες όλης της Ανατολικής Ελλάδος(Ανατολική Ελλάδα= Ανατολική θράκη, Πόλη, Μικρά Ασία, Πόντος)
Το 1.000.000 γενοκτονημένων είναι σίγουρο και πέρα από κάθε αμφισβήτηση εκ των οποίων 353.000 είναι Πόντιοι και 70.000 ΑνατολικοΘρακιώτες.

Όμως πλέον πολλοί ερευνητές και μελετητές της ιστορίας της Ανατολικής Ελλάδας(Ελλάδα της Ανατολής) μιλάνε για 1.500.000 δολοφονημένους που είναι και το πιο σωστό.ΜΕ την συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι δολοφονημένοι Μικρασιάτες.

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλουνται οι ΗΠΑ απο τους ελληνες

οπως συλλαβουν η απαγαγουν τους κατωθι 4 αριστερους δημοκρατες προοδευτικους

(και κατα περισταση δολοφονους φυσικως ηθικως πολιτικως θεσμικως η αλλως πως)

και οδηγησουν σιδεροδεσμιους με πορτοκαλιες στολες στο γκουνταναμο για διακοπες


1. προοδευτικο κοινοβουλευτικοληστοσυμμοριτη των πολλων λαμογιων -κορμου ενος σαπιου εθνους, τσιπρα

2. κηπουρο του τσιπρα υπουργο δικαιοσυνης

3. σταβλαρχη του τσιπρα γενικη κατηγορο του ανωτατου δικαστηριου

(η οποια και αισθητικως αποτελει προσβολη για τους θεσμους καθε μορφης πολιτευματος διαχρονικως δειχνοντας και την ασχημια και κακογουστια του σημερινου καθεστωτος και το γυναικειο φυλο ομοιαζοντας εμφανισιακως με φουκαριαρα ηλικιωμενη που πουλαει νυχτικιες και παντουφλες στη λαικη αγορα ταμπουριων)

4. μεγα προοδευτικο επαναστατη αμεσοδημοκρατη και αριστερο αντιφα δολοφονο μητσαρα Κουφοντινα

Ανώνυμος είπε...

Χαθηκες απ' του Λευτερη.
Τι εγινε;
No more χρυσαυγιτης;


Σ/Κ

Ανώνυμος είπε...

Πως η Γερμανία κατέστρεψε τον Ελληνισμό της Τουρκίας.

http://elefterosarthrografos.blogspot.com/2017/03/pos-i-germania-katestrepse-ton-ellinismo-tis-tourkias.html

http://infognomon.com/?product=%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%88%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CF%83

xristosmikrasiatis είπε...

«...Άνω τών 353.000 Ελληνων τό γένος εσφάγησαν καί άνω τών 750.000 εξεδιώχθησαν.

700.000 ήταν όλοι οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ Πόντιοι στον Πόντο της Μικράς Ασίας σύμφωνα με όλες τις απογραφές και του Οικουμενικού Πατριαρχείου αλλά και των τουρκικών αρχών σε σαντζάκια, καζάδες και λοιπές υποδιαιρέσεις μέχρι τις απογραφές του 1910-1915. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.
Γενοκτονήθηκαν οι μισοί(353.000) και απέμειναν 350.000.
Από αυτούς κάπου 250.000 με 260.000 ήρθαν στην ελεύθερη Ελλάδα.Άλλοι το 1914-1916 με την πρώτη φάση της γενοκτονίας και οι περισσότεροι το 1922-1923.

* Το 1914-1916 είχαν έρθει και πολλοί Ανατολικοθρακιώτες και Μικρασιάτες ως πρόσφυγες στην ελεύθερη Ελλάδα που μετά το 1919 και την είσοδο του απελευθερωτικού στρατού μας οι περισσότεροι ξαναγύρισαν στα σπίτια τους. Η γενοκτονία συντελούνταν εναντίον ΟΛΩΝ των Ελλήνων. 700.000 δολοφονημένους είχαν οι Μικρασιάτες και 60.000 οι Ανατολικοθρακιώτες.Και η πρώτη φάση της γενοκτονίας ξεκίνησε από την Ανατολική Θράκη στα τέλη του 1913. ιστορικό γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Όλες μα όλες οι επίσημες απογραφές της τότε Ελλάδας γράφουν για περίπου 200.000 Πόντιους από τον Πόντο και περίπου 50.000 Πόντιους από τον Καύκασο(Ρωσία, Γεωργία) που ήρθαν στην ελεύθερη Ελλάδα.
Κάτι λιγότερο από 100.000 Πόντιοι του Καυκάσου σταδιακά στις δεκαετίες του 30, του 40 αλλά κυρίως από το 1990 και μετά έφτασαν στην Ελλάδα και απέμειναν κάποιες αρκετές χιλιάδες πίσω στη Ρωσία.

Έτσι αφού η Ελλάδα του 1928[επίσημη απογραφή] είχε μαζί με τους πρόσφυγες 6 εκατομμύρια και κάτι και τώρα έχει 10 με 11 εκατομμύρια μας οδηγεί στο ασφαλέστατο συμπέρασμα ότι αυξηθήκαμε συνολικά σαν Έλληνες κάπου 40%
Άρα και οι Πόντιοι της ελεύθερης Ελλάδας κατά μέσο όρο στο 40%. Δηλαδή είναι περίπου στην Ελλάδα σήμερα 500.000 Έλληνες Ποντιακής καταγωγής.
Και τόσοι είναι αφού τουλάχιστον 300 σύλλογοι Ποντίων βρίσκονται σε χωριά της βόρειας Ελλάδας που ο πληθυσμός των χωριών αυτών είναι σε άλλα χωριά 50 κάτοικοι, σε άλλα 100, σε αλλά 200, σε άλλα 300 ή 400 κλπ. Αν λοιπόν αθροίσει κάποιος τους πληθυσμούς των χωριών αλλά και όπου υπάρχουν σύλλογοι Ποντίων στην Ελλάδα θα καταλήξει στον αριθμό κοντά στις 500.000

Έχουν δηλαδή πολλούς συλλόγους-και έχουν τα αμέριστα συγχαρητήρια μου για αυτό-, ακόμα και το πιο μικρό χωριό των 100-200 κατοίκων έχει ποντιακό σύλλογο και πρέπει αυτό να γίνει παράδειγμα και για τους Μικρασιάτες, Ανατολικοθρακιώτες αλλά και Σαρακατσάνους, Βλάχους και άλλους.
Αλλά και όσους έχουν μακεδονική καταγωγή.Οι όσοι έχουν μακεδονική καταγωγή[οι ντόπιοι της βόρειας Ελλάδας δηλαδή] έφτιαξαν την Ομοσπονδία Μακεδονικών Συλλόγων μόλις...το 2014. Ακούγεται ανήκουστο αλλά είναι αλήθεια. Μόλις το 2014...σε μια βόρεια Ελλάδα που έχει τουλάχιστον 700 χωριά, κομωπόλεις και πόλεις με εντόπιο πληθυσμό.

Έτσι λοιπόν γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι από μια αρχική «μαγιά» 350.000 διασωθέντων υπέροχων αδερφών μας Ποντίων υπάρχουν 200.000 με 300.000 Ελλήνων ποντιακής καταγωγής στο εξωτερικό.
Οι περισσότεροι βρίσκονται στην Γερμανία όπου σύμφωνα με δηλώσεις ποντιακών σωματείων της γερμανίας είναι κοντά στις 100.000.(=Όσοι φεύγανε από τα ποντιακά χωριά της βόρειας Ελλάδας τη δεκαετία του 50 και του 60 κυρίως και τα οποία τώρα είναι αποδεκατισμένα με 50-100-200 κατοίκους όπως και πολλά ακόμα χωριά όλης της Ελλάδας). Υπάρχουν Πόντιοι και σε άλλες χώρες της Ευρώπης φυσικά αλλά είναι λίγες χιλιάδες.
Υπάρχουν και στις η.π.α. , υπάρχουν και στην αυστραλία αλλά σε αριθμούς κάποιων δεκάδων χιλιάδων. Απλά μαθηματικά χρειάζεται για να συμφωνήσει κανείς σε αυτό.

Δηλαδή 350.000 το 1922... απόκτησαν απογόνους στο εξωτερικό που φτάνουν σε αριθμό τις 200.000 με 300.000. Υπάρχουν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία των υπηρεσιών μετανάστευσης καθώς και του Σ.Α.Ε.(Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού) που με επιβεβαιώνουν.

Ανώνυμος είπε...

Το μέλλον «όμηρος» των ε/κ παραστρατιωτικών της δεκαετίας του 1960. Απάντηση σε κείμενο του Στέφανου Κωνσταντινίδη στο Φιλελεύθερο 12/8/2018

Είναι ομολογουμένως ιδιαίτερα ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τους διανοούμενους του ε/κ εθνικισμού και της παγίωσης της διένεξης να προσπαθούν να ψελλίσουν τα χιλιοειπωμένα «ναι μεν αλλά», μπροστά στη σειρά των πρόσφατων αποκαλύψεων λεπτομερειών των ατιμώρητων εγκλημάτων που διενέργησαν ε/κ παραστρατιωτικοί, συνδεδεμένοι με τον κρατικό μηχανισμό και την πολιτική ηγεσία την περίοδο 1963-1974. Η νευρικότητα και το άγχος είναι διάχυτη στα κείμενά τους, καθώς η δημόσια αναφορά στα εγκλήματα απειλεί να θρυμματίσει το αφήγημα με το οποίο κρατούν ακόμα την κοινωνία εγκλωβισμένη. Δεν είναι ότι απειλείται ακριβώς το στάτους κβο του οποίου είναι υπερασπιστές, η Κυπριακή Δημοκρατία δηλαδή ως ένα 2ο ελληνικό κράτος έστω και μισό, ή τουλάχιστον αυτό δεν απειλείται από αυτές τις αποκαλύψεις. Όσον αφορά το «κυπριακό», οι ε/κ της γραμμής «διχοτόμηση πάση θυσία», έχοντας κερδίσει το παιχνίδι μέσα στους επιχειρηματικούς κύκλους και μέσα στο ΔΗΣΥ, εκτός απροόπτου έσπρωξαν ήδη την προοπτική της επανένωσης αρκετά μακριά. Ξέρουν βέβαια ότι το βολικό για την ε/κ εξουσία στάτους κβο στο Κυπριακό δεν μπορεί να διατηρηθεί και ότι θα χάσουν προνόμια το επόμενο διάστημα ακόμα και στις συνθήκες της «μη λύσης»
Αυτό όμως δεν εξαρτάται από την «ανάγνωση της ιστορίας», που είναι εσωτερικό θέμα των Κυπρίων αλλά από τις διεθνείς πολιτικές δυναμικές. Τα εγκλήματα που έγιναν στα πλαίσια της κυπριακής διένεξης είναι πολύ γνωστά στο εξωτερικό, καταγραμμένα σε εκθέσεις του ΟΗΕ και πλέον κάποια από αυτά καταχωρημένα ως υποθέσεις στην αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και στο ΕΔΑΔ λόγω της κωλυσιεργίας των αρχών να τα διερευνήσουν. Από αυτό εξάλλου προκύπτει και το υλικό για τη σειρά άρθρων που δημοσιεύει η εφημερίδα Πολίτης. Αυτό που φοβίζει τους ε/κ διχοτομιστές είναι η εξουδετέρωση του εθνοκεντρικού αφηγήματος, αυτής της «μυθιστορίας» όπως αναφέρεται στη βιβλιογραφία των κοινωνικών επιστημών, που όμως σερβίρεται ως η «αλήθεια» από την πολιτεία στην κοινωνία εν είδει διαφώτισης και φρονηματισμού στα ΜΜΕ και το εκπαιδευτικό σύστημα της ε/κ κοινότητας.

Ας δούμε όμως ένα παράδειγμα αντίδρασης από τον Στέφανο Κωνσταντινίδη (λινκ στο κείμενο σε σχόλιο πιο κάτω). Το κείμενο έχει τον βαρύγδουπο τίτλο «η Ιστορία [με κεφαλαίο «Ι»] στη κλίνη του Προκρούστη», όμως το επιχείρημα είναι σχετικά απλό και τετριμμένο και μπορεί να συνοψιστεί ως εξής: ό,τι έγινε από πλευράς ε/κ ήταν νόμιμο και δικαιολογημένο απέναντι σε μια τουρκανταρσία, αν έγινε και κανένα έγκλημα ήταν σίγουρα μεμονωμένη περίπτωση, όσοι αναφέρονται σε αυτά ενοχοποιούν την ε/κ κοινότητα, εξισώνουν τις ευθύνες, βοηθούν την Τουρκία και απειλούν την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό που είναι εντυπωσιακό όμως δεν είναι η πληκτικά προβλέψιμη επανάληψη της κυρίαρχης ε/κ αφήγησης με όλες τις επιλεκτικές αναφορές, τα νοητικά άλματα, τις αποσιωπήσεις, τις ισοπεδώσεις, τις γενικεύσεις και την συνολικά στρεβλή εικόνα που δεν μπορεί να σταθεί πλέον ούτε καν απέναντι σε ένα υποψιασμένο ε/κ ακροατήριο, πόσον μάλλον πέραν των ορίων της κοινοτικής περιχαράκωσης, σε διεθνές ή ακαδημαϊκό πλαίσιο. Είναι η διαχείριση των αντιφάσεων και τα κραυγαλέα λογικά σφάλματα που εντυπωσιάζουν..... [Συνέχεια]

https://nekatomata.blogspot.com/2018/08/1960-1282018.html
https://pentalia.blogspot.com/2018/08/blog-post_12.html

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...