4/6/22

Οι Ούκοι επιχειρούν να εγκαταλείψουν πολιορκημένο Σεβεροντονέτσκ και υφίστανται τρομερές απώλειες , Οι Ρώσοι βρίσκονται πλέον προ του Σλαβιάνσκ όπου ξεκίνησε ο λαϊκή εξέγερση το 2014


 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υπέστησαν κολοσσιαίες απώλειες στις μάχες για το Σεβεροντονέτσκ ανακοινώθηκε σήμερα από τον επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Αμυντικής Διαχείρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συνταγματάρχη Μιχαήλ Μιζίντσεφ. Όπως είπεμ οι Ούκοι υποχωρούν προς την κατεύθυνση του Λισιτσάνσκ. Ορισμένες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έχασαν έως και το 90% του προσωπικού τους στις μάχες. 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υποστράτηγο Ιγκόρ Κονασένκοφ, τις τελευταίες 24 ώρες επλήγησαν εκατοντάδες στόχοι συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και όπλων, ενω, πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέτρεχαν το κέντρο εκπαίδευσης του πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Στετσκίβκα της περιοχής Σάμυ, όπου ξένοι εκπαιδευτές επέβλεπαν την εκπαίδευση των Ουκρανών σε βολές με τα αμερικανικά πυροβόλα M777 των 155 χιλιοστών . Επίσης στην περιοχή «Ντάχνε» της Οδησσού, καταστράφηκε η περιοχή ανάπτυξης των ξένων μισθοφόρων.
Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν στην περιοχή της Οδησσού ένα μεταγωγικό αεροσκάφος που θα παρέδιδε όπλα και πυρομαχικά της . Επίσης κατά τη διάρκεια της ημέρας, 1καταρρίφθηκαν 17 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εκ των οποίων δυο Bayraktar-TB2. Επιπλέον, επλήγησαν από αέρος 27 περιοχές συγκέντρωσης μονάδων και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και δύο Σταθμοί Διοίκησης , έξι αποθήκες όπλων , πυραύλων ,πυρομαχικών και καυσίμων στις περιοχές των οικισμών Βεσέλογιε, Μπαχμούτ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Σπόρν, Ποντλένε και Λοσκουτίβκα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ. 
Το πυροβολικό έπληξε 33 Σταθμοούς Διοίκησης, 131 θέσεις βολής μονάδων πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 596 περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 
Επι του πεδίου καταμετρήθηκαν περισσότεροι από 400 Ούκοι νεκροί , 20 κατεστραμμένα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, τέσσερεις μονάδες πολλαπλών πυραυλικών συστημάτων BM-21 Grad, εννέα κομμάτια πυροβολικού και 29 οχήματα διαφόρων τύπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...