4/6/22

Αμερικανορουφιάνος του ΟΗΕ που είναι ,ε του Ούκους θεώρησε δύσκολες τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία για την απεμπλοκή των λιμένων της Ουκρανίας

 

«Εκπρόσωποι του ΟΗΕ συνεχίζουν να συζητούν με τη Μόσχα για τρόπους εξαγωγής των αποθεμάτων σιτηρών»και «περιορισμού της παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης»,  δήλωσε σε δημοσιογράφους σε βιντεοδιάσκεψη ο Συντονιστής Κρίσεων του ΟΗΕ στην Ουκρανία Αμίν Αουάντ.   «Είμαστε αισιόδοξοι , Συνεχίζουμε , την προσπάθεια αν και οι διαπραγματεύσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες», είπε.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Μόσχα δεν εμποδίζει την εξαγωγή σιτηρών της Ουκρανίας και ότι  τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποστήριξης προέκυψαν από το σφάλμα του Κιέβου, να ναρκοθετήσει τα τα λιμάνια του.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη συνεδρίαση σε τετραμερή μορφή Τουρκία, Ρωσία, Ουκρανία και ΟΗΕ. Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση σχεδιάζουν να εξετάσουν τα θέματα της διαδρομής, της ασφάλειας των πλοίων, της αποναρκοθέτησης των λιμένων, καθώς και τη σύνθεση του Κέντρου Διοίκησης.

 Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε και ο ίδιος  οτι η Ρωσία δεν εμποδίζει τις εξαγωγές σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια.

 «Η άφιξη του επικεφαλής της Αφρικανικής Ένωσης και προέδρου της Σενεγάλης  Μάκι Σάλλ Mackie στη Μόσχα μπορεί να χαρακτηριστεί στεί διπλωματική νίκη για τον Βλαντιμίρ Πούτιν», μετέδωσε το  CNN. Οι συνομιλίες του Πούτιν με τη Σάλ πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή. Ο Πρόεδρος της Σενεγάλης, κάλεσε τη Δύση ναεξερέσει τα σιτηρά και τα λιπάσματα από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς η έλλειψη πρόσβασης σε αυτά επιδείνωσε την επισιτιστική κατάσταση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γίναμε θέμα στο διεθνές RT ! Κατέγραψε το ευρωβαρόμετρο ότι το 60 % αντιτίθεται σε εξοπλισμούς προς ουκρανία κλπ