18/6/22

Η υπουργός Υγείας της Γερμανίας προέτρεψε τους χαζούς τηλεθεατές να φορούν μάσκες στους εσωτερικούς χώρους για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους από τον Κορωνοϊό,


 

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους καταργήθηκε σε ολόκληρη τη Γερμανία την περασμένη άνοιξη και παρέμεινε υποχρεωτική στα νοσοκομεία και τους Οίκους Ευγηρίας.. Το Φιλελευθερο Δημοκρατικό Κόμμα, που αποτελεί μέρος του κυβερνώντος συνασπισμού, έχει εκφράσει  «έντονα» την άποψη για  άρση  των μέτρων για τον Κορωνοϊό .

 Η γερμανίδα  υπουργός Υγείας Καρλ Λαουτέρμπαχ, επιδημιολόγος στο επάγγελμα, δήλωσε ότι η Γερμανία  αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στο «καλοκαιρινό κύμα». Στη Γερμανία ανακοινώνουν από 50 ως 130 θανάτους που σχετίζονται με τον Κορωνοϊό την ημέρα.
«Καλώ όσους θέλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους άλλους να φορούν μάσκες σε κλειστούς χώρους», δήλωσε η Λάτερμπαχ, που είναι  μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να αυξηθεί τους προσεχείς μήνες.
Η Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να πάρει εμβολία για το φθινόπωρο που θα ανταποκριθούν στα κύρια στελέχη του ιού.

Οι πολίτες που ανήκουν σε επικίνδυνη κατηγορία ή θέλουν να αποφύγουν να θέσουν άλλους σε κίνδυνο θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να λάβουν δεύτερη δόση, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: