21/9/22

Ο Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση στη Ρωσική Ομοσπονδία


 

Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση στη Ρωσία. Το αντίστοιχο διάταγμα έχει ήδη υπογραφεί.
 «Θεωρώ απαραίτητο να υποστηρίξουμε την πρόταση του Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου για τη διεξαγωγή μερικής επιστράτευσης στη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Πούτιν. Συνολικά θα κληθούν 300.000 έφεδροι. 
 Παράλληλα, θα χορηγηθεί αναστολή από τη στράτευση  σε όσους εργάζονται σε οργανώσεις του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος. 
Κατά τη διάρκεια της περιόδου κινητοποίησης, η απόλυση από τη στρατιωτική θητεία είναι δυνατή με βάση την ηλικία, την κατάσταση της υγείας . Χθες η Κρατικής Δούμας ενέκρινε την εισαγωγή στον Ποινικό Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας των εννοιών "επιστράτευση", "στρατιωτικός νόμος", "πόλεμος", "ένοπλη σύγκρουση". 
 Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι κατά την περίοδο από τις 23 έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν δημοψηφίσματα DPR και LPR για την είσοδο των δημοκρατιών στη Ρωσική Ομοσπονδία. Αργότερα, παρόμοια δημοψηφίσματα ανακοινώθηκαν από τους επικεφαλής των περιοχών Ζαπορίζιες   και Χερσώνος. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλά πώς κατέληξαν τα πράγματα έτσι ρε Χατζαρα, γαμω τους Αθεατους γαμω; Γιατί δεν έκανε από την αρχή ο Βλαδίμηρος κάποια πράγματα που έπρεπε να κάνει;

Η 23η Απριλίου στην Ιστορία

23η Απριλίου είναι η 114η ημέρα του δίσεκτου 2024  . Απομένουν 252 ημέρες πριν από το τέλος του έτους. 303 . Κατά τον διωγμό  τουΔιοκλητιαν...