20/2/09

ΑΠΟΤΥΧΙΑ-ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ: ΟΙ 3 ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ…ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

1. Αποτυχία, ανευθυνότητα, αναξιοπιστία. Σε αυτές τις τρεις λέξεις περικλείονται όλα τα συμπεράσματα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Την χειρότερη που έχει επιφυλαχθεί στην ελληνική οικονομία.
2. Η Ε.Ε. θέτει την Ελλάδα σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τις επιδόσεις της στο δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος από το 2007. Δηλαδή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, «όταν η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα ήταν σε υψηλά επίπεδα και η οικονομική κρίση δεν είχε ακόμα ξεκινήσει».

Η επισήμανση αυτή επιβεβαιώνει πλήρως τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι η κρίση στην οικονομία, δεν ήταν αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης, που ήλθε αργότερα, αλλά των πολιτικών που ακολούθησε η ΝΔ.
3. Τι λέει η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Ότι η χώρα μας δεν έχει εκπονήσει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ότι υπάρχει ανεπαρκής έλεγχος δημοσίων δαπανών. Υπεραισιόδοξες προβλέψεις εσόδων. Ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας. Ότι δεν εξηγεί η κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή. .
4. Ποια είναι τα συμπεράσματα από αυτή την αξιολόγηση;
Πρώτο συμπέρασμα, αποτυχία. Αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών πριν από τη διεθνή κρίση.
Δεύτερο συμπέρασμα, αναξιοπιστία, αφού η Επιτροπή αμφισβητεί σχεδόν κάθε πτυχή του «Επικαιροποιημένου» Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
Τρίτον, συμπέρασμα ανευθυνότητα, γιατί η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για τη βελτίωση της ποιότητας, της διαφάνειας των δημοσίων οικονομικών και την αντιμετώπιση της κρίσης, και δεν έχει εκπονήσει - όπως λέει πολύ καθαρά η Επιτροπή στο κείμενό της - ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση.
5. Η σημερινή κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί με υπεύθυνο και αξιόπιστο τρόπο τα δημόσια οικονομικά σε ομαλές περιόδους. Η Ελλάδα εμφανίζει υπερβολικό έλλειμμα χωρίς καν να έχει υιοθετήσει μέτρα για την ανάκαμψη της πραγματικής οικονομίας και την τόνωση της αγοράς.
6. Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ακόμα και σήμερα που η κρίση έχει βαθύνει και οι προκλήσεις έχουν μεγαλώσει, συνεχίζει να διαχειρίζεται την κρίση με ανεύθυνο και αποσπασματικό τρόπο. Με πολιτικές «άρπα κόλλα» και «βλέποντας και κάνοντας». Βάζει τη χώρα σε τεράστιες περιπέτειες.
7. Σήμερα, πάνω από όλα, απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, διότι η ύφεση είναι προ των πυλών. Είναι αναγκαία μέτρα για δημοσιονομική εξυγίανση σε βάθος χρόνου και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, της απασχόλησης και παροχής ρευστότητας στην αγορά.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας φυσιολογικός άνθρωπος μεγαλωμένος να κυβερνήσει και όντας οκτώ χρόνια στην αντιπολίτευση ΔΕΝ έχει καταρτήσει σχέδιο διακυβέρνησης!Άρα αυτόν τον μαριονέτο τον μεγάλωσε το σύστημα,τον πάντρεψε με μία ωραία γυναίκα,του έφτιαξε και παιδιά,του έκανε μαθήματα υποκριτικής,τον έχει στο απειρόβλητο για να μη φθείρεται και τον παρουσιάζει όταν ζορίζουν τα πράγματα για να μασάνε τα τρωκτικά,ο περίγυρος μαζί με τους άχρηστους απόγονούς τους που τους έχουν κάνει και αυτούς βουλευτές(και δηλώνουν ότι είναι δικαίωμα του καθενός να καίει τη σημαία).Μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο τόπος δεν κυβερνάται,αφού ο τύπος δεν θέλει να κυβερνήσει τι τον ταλαιπωρούν;Χ.Π.

Ανώνυμος είπε...

Βέβαια τα ίδια ισχύουν και για τον έτερο πρίγκηπα διάδοχο Γεώργιο,ενώ η ψιλή και άχαρη σφήνα δείχνει η χειρότερη και από τους δύο γιατί είναι τόση η λαχτάρα της να καθήσει στην πρωθυπουργική καρέκλα που θα τα δώσει όλα στους Αμερικάνους και άλλα τόσα ως δώρο ευγνωμοσύνης.Τι έχουμε ακόμα να δούμε θεέ μου.Χ.Π.

22 Νοεμβρίου 1963.«Φάγανε» τον Κέννεντυ στο Ντάλλας. ΣΤΟΠ!

Ένας Βούλγαρος αντικαθεστωτικός που πέρασε από την Αθήνα και ηταν  συνεργάτης του Τομ Καραμεσίνη ήξερε ποιος σκότωσε τον Κέννεντυ και...