24/2/09

«Αβανταδόρος» ,προς όφελος των ΗΠΑ, η Ευρώπη , ομολογεί η κ Ντόρα- (Ελλάδα) Μπακογιάννη!!


Η κα Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην αμερικανική πρωτεύουσα, τόνισε, στο ίδρυμα Brookings, ότι στο σημερινό πολυπολικό κόσμο είναι αναγκαία η κοινή προσέγγιση των μεγάλων προβλημάτων, τονίζοντας ότι «η ήπια ισχύς της Ευρώπης μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τη στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ» για την επίτευξη κοινών στόχων, και εκτίμησε ότι η ισχυρή Ευρώπη είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ. Τάχθηκε υπέρ της στενότερης ευρωατλαντικής συνεργασίας και επανέλαβε τη φράση του αντιπροέδρου Μπάιντεν, στο Μόναχο ότι, « όταν η Αμερική και η Ευρώπη αντιμετωπίζουν τους κινδύνους που προκύπτουν, προσβλέπουν πρωτίστως στη μεταξύ τους συνεργασία».(‘Ετσι απέδειξε ότι έμαθε απέξω το μάθημα της!)
Η κ Ντόρα- Ελλάδα Μπακογιάννη ,στην ομιλία της προέβαλε το προσωπικό της έργο, ως «αβανταδόρου» των ΗΠΑ , υπογραμμίζοντας ότι η ασχολείται και παίζει ρόλο σε σωρεία εστιών κρίσης, μεταξύ αυτών στο Κόσοβο, τη Βοσνία, αλλά και στη διένεξη Ρωσίας-Γεωργίας.

Αναφερόμενη στα ζητήματα, ελληνικού ενδιαφέροντος, κάλεσε τον Νίκολα Γκρούεφσκι να σταματήσει την εθνικιστική πολιτική που ακολουθεί ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη συμβιβαστικής λύσης στο θέμα του ονόματος,(η Ντόρα- Ελλάδα έχει ήδη αποδεχθεί τον διαμελισμό της ιστορίας) ,και σημείωσε ότι ο κ. Γκρούεφσκι στέλνει ανησυχητικά μηνύματα καθώς δείχνει να επιλέγει την οδό του εθνικισμού ξυπνώντας «φαντάσματα των Βαλκανίων».

Η κ. Ντόρα- Ελλάδα κάλεσε τα Σκόπια να συναντήσουν την Αθήνα στο μέσο της διαδρομής και να συμφωνήσουν σε μια λύση που θα είναι προς όφελος και των δυο χωρών.(αλλά και των ΗΠΑ;)

Η κ. Ντόρα- Ελλάδα ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ ανέφερε, ότι στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, η διεθνής κοινότητα, αναμένει από τους ιθύνοντες να αποφύγουν τη βία και τις παρατυπίες που παρατηρήθηκαν στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Η κα Μπακογιάννη ζήτησε από την Τουρκία να σέβεται τις αρχές της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και της θρησκευτικής ελευθερίας, και τόνισε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει έμπρακτα πως στηρίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, υπό την προϋπόθεση ότι η Αγκυρα θα πληροί τις προϋποθέσεις και, μεταξύ άλλων, θα σέβεται τις θρησκευτικές ελευθερίες των πολιτών της, ενώ κατέστησε σαφές ότι η προοπτική ένταξης στην ΕΕ συνδέεται με την επίτευξη λειτουργικής λύσης στην Κύπρο.

deltio11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...