27/2/09

Λευτεριά στους κρατούμενους του Internet (Σπύρος Κομίνης)

5η εβδομάδα εκτός "Θέματος"

Έξω ο κόσμος το συζητάει.
Οι κρατούμενοι του Ίντερνετ όμως, δεν έχουν πάρει χαμπάρι.
Διότι οι μπλόγκερ δεν το λένε.
Γιατί άραγε μόνο το www.styx.gr δημοσιεύει τα κομμάτια μου και από κει τα παίρνει όποιος θέλει και τα κολλάει σε άλλα μπλογκ;
Γιατί πόρταλ και μπλογκ και ιδίως anergoithimosiografoi αποκρύπτουν την λογοκρισία;
Για πέμπτη βδομάδα το άρθρο μου δεν θα δημοσιευθεί στο "Πρώτο Θέμα".
Εγώ το γράφω και το στέλνω.
Δεν είναι φυσικό να ρωτάνε οι αναγνώστες, για ποιο λόγο δεν μπαίνει, αφού σ΄ αυτή τη χώρα έχουμε "Ελευθερία του Τύπου";
Μόνοι λογοκριτές, θεωρητικά, είναι κάποια Σέχτα, που πυροβολεί για να δώσει γραμμή.
Κάποιοι αναγνώστες πήραν τηλέφωνο στην εφημερίδα και ρώτησαν γιατί δεν γράφω.
Τους είπαν διαφορετικά πράγματα στον καθένα.
Παραδείγματα: α) Ο κ. Κομίνης αποχώρησε μόνος του, β) δεν γράφει κάθε βδομάδα, γράφει όποτε πιστεύει ότι υπάρχει θέμα. Εκείνοι όμως ως αναγνώστες ξέρουν ότι έγραφα κάθε βδομάδα.
Τους λένε ψέμματα. Αυτό είναι νόμιμο; Είναι ηθικό; Είναι οικονομικά σωστό, όταν οι εφημερίδες πεθαίνουν, να απολύουν κάποιον που έγραφε αυτά που δεν τολμούσαν να γράψουν, ή απλώς δεν ήξεραν να γράψουν οι μπλόγκερς;
Έχω παραδείγματα αλλά τα αφήνω για αργότερα.

Στο Ίντερνετ, οι μπλόγκερς και τα ειδησεογραφικά πόρταλς, δεν έχουν αναφέρει ότι περνάω Πέμπτη Βδομάδα Λογοκρινόμενος.
Όταν όμως έγραψα τί ρόλο παίζει ο "Πιτσιρίκος" στην αυλή του Αλαφούζου, ξεσηκώθηκε θύελλα.
Εμφάνισαν εμένα ως Σέχτα και τον "Πιτσιρίκο" ως θύμα.
Η αλήθεια είναι ακριβώς το αντίθετο. Ο "Πιτσιρίκος" έβαλε την ιδεολογική πλατφόρμα και η Σέχτα τις σφαίρες.
Ο "Πιτσιρίκος" χαρακτήριζε επί πολλούς μήνες ΟΛΟΥΣ τους δημοσιογράφους πουλημένους. Εκτός του ότι είναι φασίστας, γιατί χρησιμοποιεί τη φασιστική γενίκευση ΟΛΟΙ, είναι και αγνώμων.
Πουλημένοι δημοσιογράφοι ήταν αυτοί που τον διαφήμιζαν μετά μανίας και τον έκαναν γνωστό, για να στείλουν τον κόσμο στο διαδίκτυο και τα μπλόγκ.
Και αυτοί οι πουλημένοι δημοσιογράφοι, είχαν φυσικά την έγκριση των κατά "Πιτσιρίκο" εγκληματιών εκδοτών και καναλαρχών τους. Ένας από αυτούς λοιπόν τους εγκληματίες, ήταν ο Αλαφούζος, ο οποίος παραδεχόμενος δημόσια ότι είναι εγκληματίας, προσέλαβε τον... απούλητο "Πιτσιρίκο" στο ραδιόφωνο του Σκάαααι.
Ο "Πιτσιρίκος" δεν είναι μόνο μπλόγκερ, παραγωγός εκπομπών στο ραδιόφωνο και διαφημιστής προϊόντων, κέντρων διασκέδασης, βιβλίων, τουριστικών προορισμών κλπ. Είναι και συγγραφέας. Τα κείμενά του εκδίδονται σε βιβλία.
Οι εμμετικές του επιθέσεις εναντίον των δημοσιογράφων, δεν συγκίνησαν κανένα δημοσιογράφο εκτός από μένα. Αμυνόμενος (και νοερά στο όνομα των συναδέλφων μου), πήρα μια γελοία παράγραφο που είχε γράψει και απάντησα στο ίδιο σατιρικό στιλ που το είχα στην τσέπη μου πριν εφανιστεί εκείνος.
Κατά τραγική ειρωνεία, ήταν το μόνο κομμάτι που μου είχε ζητήσει να γράψω ο Θέμος.
Το ξαναδημοσιεύω, για να κρίνεις μόνος σου. Θα θυμηθείς πολλά και κρίσιμα απ΄αυτό.
Ήταν η εποχή που οι σφυγμομετρητές είχαν βγάλει τις τρόμπες και φουσκώνανε τον Τσίπρα και ο Θέμος αποφάσισε να του κάνει αφιέρωμα.
Για να δεις την πολιτική ανωτερότητα της Ελλάδας σε σχέση με τις ΗΠΑ, θυμήσου ότι ο Ομπάμα τώρα λανσάρεται και ως... σύμβολο του σεξ. Τον "Πιτσιρίκο", τον ονομάζω αντιπρύτανη, γιατί πρύτανης είναι ο Νίκος Δήμου. Πάμε:
Απ΄ τη "Φωνή της Αμερικής" στον Περισσό είν΄ ένα μονοπάτι
Κι΄ απ΄ την "Αυγή" στην Ουάσινγκτον δυο δάχτυλα και κάτι...
Κάτω τα χέρια από τον 33χρονο!
Ο αντιπρύτανης των μπλόγκερ τον ξέσκισε υποκρινόμενος χιουμοριστικά την "αδερφή", ξέσκισε και όλους τους συνασπισμένους και κατέληξε να τον παρομοιάσει με το Χριστό. Φυσικό είναι να τον σταυρώσουν αφού είναι 33χρονών, κατέληξε.
Τα διπλανά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, χωρίς σεξουαλικά υπονοούμενα, τον πυροβόλησαν εξ επαφής και αστόχησαν. Στο Διαδίκτυο οι γνωστοί άγνωστοι που ξέρουν πολλά για την προσωπική ζωή του καθ΄ ενός και ελάχιστα από Ιστορία και Πολιτική, χτύπησαν με επιχειρήματα τύπου DVD. Και απαίτησαν απ΄ την Αλέκα να παραδώσει το κόμμα στη Λιάνα.
Το μανιφέστο του αντιπρύτανη για την Ελλάδα έχει ως εξής:
"Ο Καραμανλής είναι αριστερός – το είπε και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, που είναι επαναστάτης του βουνού και του λόγγου. Ο Παπανδρέου είναι αριστερός αφού είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο Τσίπρας δηλώνει πως είναι το σήμα κατατεθέν της Αριστεράς. Για το ΚΚΕ δεν το συζητάμε – έχει τα πνευματικά δικαιώματα. Ο Καρατζαφέρης είναι κομμουνιστής – αφενός το είπε ο κόκκινος παπα-Τσάκαλος και αφετέρου έχει στον τοίχο του γραφείου του μια αφίσα του Τσε Γκεβάρα. Ο Μάκης είναι αριστερός. Ο Θέμος είναι αριστερός. Ο Κούγιας είναι αριστερός. Και η Κτηνοβατίδου προλετάρια είναι. Βλέποντας πως όλοι οι Έλληνες είμαστε αριστεροί –και τα χάλια στα οποία έχουμε φτάσει-, οδηγούμαι στο συμπέρασμα πως η χώρα χρειάζεται επειγόντως μερικούς δεξιούς. Εν ανάγκη, ας τους κάνουμε εισαγωγή από το εξωτερικό. Δεν υπάρχει φόβος να προδώσουμε την Επανάσταση - άλλωστε, όπως είχε πει κι ένας κύριος που δεν θυμάμαι τώρα το όνομά του, οι σοσιαλιστές είναι βιαστικοί φιλελεύθεροι."
Για όποιον δεν κατάλαβε, χρειαζόμαστε εισαγωγή Αμερικανών Δεξιών, γιατί οι Έλληνες Δεξιοί δεν του αρέσουνε. Πράγματι, άλλο Μπους και άλλο Ντόρα. Ούτε η Ντόρα δεν μπορεί σε αυτή την δικτατορία της αριστεράς που έχουμε, να εκφραστεί ελεύθερα. Από τους 3 Αλέξης ("Τσίπρας Oil" τον είπανε, Παπαχελάς και Κούγιας), ο αντιπρύτανης λατρεύει τον Παπαχελά.
Η φράση – κλειδί είναι "τα χάλια που έχουμε φτάσει". Ποιά χάλια; Στο Ιλλινόϊ μπήκε ο gunman μέσα στο Πανεπιστήμιο καθάρισε στεγνά 6 φοιτητές και αυτοκτόνησε. Θεωρείται απολύτως φυσικό. Κανείς δεν διερωτάται πια γιατί έγινε αυτό. Μπεστ σέλερ βιβλίο στις ΗΠΑ εξηγεί στους γονείς ότι τα παιδιά δεν είναι έπιπλα ή διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού, διότι η Αμερικάνα μάνα, αγαπάει πιο πολύ τα πανάκριβα έπιπλα από τα παιδιά της. Για ποιό λόγο ξεσκίζουνε την Ελλάδα τόσα χρόνια οι διαδικτυομένοι dianoumenoi made in USA? Γιατί οι μάνες παραχαϊδεύουνε τους γιούς τους. Ενώ η σκύλα American Woman, με τα μπικουτί και τα πλαστικά βυζιά, τρώει όλη τη μέρα στον καθρέφτη και δεν πά΄ να σκάσει στο κλάμα το μωρό, έτσι κι΄ αλλιώς θα φύγει πριν γίνει 18 χρονών και ούτε τηλέφωνο δεν θα παίρνει το μαλακισμένο. Η Κτηνοβατίδου είναι Ελληνίδα ή Αμερικάνα;
Καρφώνονται μόνοι τους οι antiexusiastes made in USA. Αφού παίξανε στον Γιωργάκη όλα τους τα λεφτά, τώρα τον θάβουνε γιατί δεν κέρδισε την κούρσα. Αλλά χτύπησε και ο Σημίτης γερά. Τους χάλασε το δόγμα Χόλμπρουκ και ΕΕ για Τουρκία γιοκ. Και τους καρατόμησε και τον εργατολόγο. Πονάει...
Ας μιλήσουμε λοιπόν για ηλικίες. Ο Χιτλερικός – Αμερικανός – μπάτσος, κοιτάζει την καταγωγή, την κατατομή και ψάχνει το DNA. Ο κομμουνιστής – αριστερός, ψάχνει την ταξική θέση και την ταξική συνείδηση. Ο lifestyle μαλάκας, κοιτάζει την ηλικία, την εμφάνιση, και τη σεξουαλική ταυτότητα. Και προτιμάει την ξεφωνημένη αδερφή που παίζει τη γυναίκα, από τον αξιοπρεπή ομοφυλόφιλο άντρα, που δεν κάνει τον κώλο του ιδεολογία, αλλά ούτε και την ιδεολογία του κώλο. Όποιος λέει ότι οι ιδεολογίες έχουν πεθάνει, έχει χάσει επεισόδια. Η Γουόλ Στριτ τρέχει να ξαναδιαβάσει Κέϊνς, οι οικονομολόγοι κάτι ψιθιρίζουν για το Μαρξ, το "μικρό και ευέλικτο κράτος" χρειάζεται τώρα να χοντρύνει, τέρμα τα (φωτο)μοντέλα τα ανορεξικά του Φρίντμαν. Το κράτος (τους) πρέπει να σώσει τους μεγαλοαπατεώνες τους. Τελεία. (σημείωση τωρινή: Αυτό δημοσιεύθηκε 17 Φερβουαρίου 2008! Είδες κανένα μπλόγκερ ή δημοσιογράφο να έχει προβλέψει τόσο καθαρά την κρίση και να το λέει ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ; Τι θα πουλήσουν οι εφημερίδες αν όχι αυτό το πράγμα που βλέπεις εδώ;)
Ο antipritanis ξέρει μόνο το Χριστό. Εδώ στο Ελλάντα όμως ξέρουμε και τον Λένιν. Σε ηλικία 33 ετών, ο κακός αυτός κομμουνιστής, έγινε αρχηγός κόμματος. ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ. Μον ντιέ λε Μπολσεβίκ! Όλα τα κόμματα που βλέπετε σήμερα στην Ευρώπη, αυτό το κόμμα μιμήθηκαν. Αυτό το κόμμα άλλαξε την Ιστορία. Όσο και να πονάει, όσα πλαστά αρχεία και να βγάλει η CIA, όσα κόλπα και να κάνει η χορηγούμενη επιστήμη του κώλου, η ιδιωτικοποιημένη επιστήμη δηλαδή, όσα ψυχοφάρμακα και να βγούνε, το άστρο του Μαρξ θα φωτίζει αυτόν τον πλανήτη και θα καταστραφεί μετά απ΄ αυτόν.
Όσο κι΄ αν τρελαίνονται με την φασιστική επίθεση του ΠΑΜΕ εναντίον του κομμουνιστή Παπαχελά, για τον οποίο "Νόμος είναι το δίκιο του Αλαφούζου", όσο κι΄ αν ο 33χρονος τρώει πόρτα στον ΟΤΕ και ξεκινάει την αρχηγική του πορεία με γκάφα, εδώ είναι Βαλκάνια. Το χουντοκάναλο μπορεί άνετα να διαστρέφει τις φιλοκυπριακές, φιλελληνικές και φιλοσερβικές δηλώσεις του Πούτιν, οι Ευαγγελάτοι που αξίζουν σε ευρώ 50 φορές όσο εγώ, τίμια βγάζουν το ψωμί τους, όπως και οι καναλάρχες και ο εργατολόγος άλλωστε. Δεν θα τους πειράξει ούτε ο Κλαδάς, ούτε ο διάδοχός του. Έχει αποδειχθεί. Αλλά:
Ο Πούτιν είπε μια φράση κλειδί: "Δεν μπορούμε να είμαστε Σερβότεροι από τους Σέρβους". Την αντιστρέφω: Δεν μπορείτε μουτζαχεντίν της αγοράς να είσαστε αμερικανικότεροι των Αμερικάνων. Ξυπνείστε. Είσαστε πίσω. Ομπάμα τον λένε τον Τσίπρα της Αμερικής. Κάντε συγκρίσεις, βγάλτε απ΄ το μυαλό σας την τσίχλα.
Οι υποκριτές, ζούνε άνετα μέσα στα σκατά. Μόλις όμως δούνε ότι οι άλλοι βλέπουν την κουράδα που είναι πάνω στη μύτη τους, παίρνουν αηδιασμένο ύφος, φωνάζουν ότι βρωμάει και φροντίζουν να απομακρυνθούν με μικρά πηδηματάκια απ΄ το αγαπημένο τους άρωμα.
Σπύρος Κομίνης

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δημοσιεύεται συχνότερα
κείμενα του Σπύρου Κομμίνη, αν είναι δυνατόν κάθε μέρα!
Κάποιος τρόπος θα υπάρχει να πεισθεί.
Ψάχνω στο διαδίκτυο, αλλά σπάνια βρίσκω.
Κάποια στιγμή νόμισα πως σε βρήκα σε μια σελίδα,
πως ήταν δική σου. Απογοήτευση.
Θέλω να σου πω, πως κάποιοι, σ αγαπούν, πως θέλουν να
σε διαβάζουν και να σε ακούν.
Εγώ πιο πολύ απ όλους! Με αγάπη Μαίρη.