25/2/09

Ο Μπερίσα έβαλε στη φυλακή πέντε Έλληνες Χιμαριώτες.


Της Ηλέκτρας Κίκη, Δικηγόρου


Το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες πολυάριθμων προκλητικών ενεργειών που συντελούνται εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και των κατοίκων της.
Το αλβανικό εθνικιστικό και προπαγανδιστικό κλίμα εναντίον των Βορειοηπειρωτών βρίσκεται σε έξαρση.
Η αλβανική πολιτεία προσπαθεί ποικιλοτρόπως να λεηλατήσει την εθνική συνείδηση των Βορειοηπειρωτών και να αλλοιώσει την εθνική μας ταυτότητα.
Ζωντανό παράδειγμα αποτελεί η καταδικαστική απόφαση που εξεδόθη στις 4-02-2009 από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας εις βάρος των πέντε Ελλήνων Χιμαριωτών.
Οι Βαγγέλης Κολλίλιας, Κώστας Λαζάρης, Φρέντυ-Διονύσης Μπελέρης, Σοφία Ράπο και Άγγελος Κοκαβέσης καταδικάστηκαν σε τρία (3) τρία χρόνια φυλάκιση ( ποινή μη εξαγοράσιμη).

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας χωρίς κανέναν ενδοιασμό και χωρίς νομική τεκμηρίωση των άρθρων 266, 268 και 25 Π.Κ. επαναλαμβάνει την υπ΄ αριθμόν 244/24-09-2004 απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου της Αυλώνας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο τους καταδίκασε για τα εξής «ποινικά αδικήματα»: Έκκληση για εθνικό μίσος και προσβολή της Αλβανικής Δημοκρατίας και των συμβόλων της.
Οι ανωτέρω Χιμαριώτες καταδικάστηκαν για αδικήματα που δεν στοιχειοθετούνται σε μία ευνομούμενη δημοκρατία, (όπως θέλουν οι Αλβανοί να αποκαλείται η δημοκρατία τους).
Οι Έλληνες Χιμαριώτες τόλμησαν να φωνάξουν το αυτονόητο, «Η Χιμάρα είναι Ελλάδα», τόλμησαν να ψάλουν ελληνικά τραγούδια, και να υψώσουν την ελληνική σημαία. Τόλμησαν να φιλήσουν το σύμβολο του έθνους τους, όμως αυτό για τους Αλβανούς θεωρείται προσβολή της Δημοκρατίας.
Ένα κράτος δικαίου ( όπως αρέσκεται να αποκαλείται η Αλβανία) δε μπορεί να καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες, καταπατώντας τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.
Σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και τη σύμβαση πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα άτομα που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες θα πρέπει να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτές, πράγμα όπερ και εγένετο.

-------------------------------------------------------------------------------------
ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥ ΜΠΕΡΙΣΑ ΟΙ 5 ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
--------------------------------------------------------------------------------------
Η Αλβανία συνεχίζει να θέτει εκτός, των αυθαίρετα μειονοτικών μειονοτικών ζωνών, την ηρωική Χιμάρα. Απροκάλυπτα αφαιρεί ουσιώδη δικαιώματα από τους Έλληνες Χιμαριώτες. Η αρχαϊκή αλβανική νομοθεσία με το ανθελληνικό πνεύμα που διακατέχει τους Αλβανούς αξιωματούχους, οδηγούν στον αφελληνισμό της περιοχής μας.
Η καταδίκη των ανωτέρω Χιμαριωτών μας αποδεικνύει την έλλειψη δικαιοσύνης και την αχαριστία της Αλβανίας ως προς το ελληνικό κράτος, το οποίο άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Οι Βορειοηπειρώτες δεν πτοούνται από τέτοιες στημένες δίκες, συνεχίζουν ακλόνητοι να δίνουν τον αγώνα τους όπως άλλωστε μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας.

Όλοι οι Βορειοηπειρώτες συμπαραστεκόμαστε στους πέντε ήρωες Χιμαριώτες.
Από Arcadia-It Hurts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σιχτίρ Καγιόληδες

  Για να πειστούν, τα παπαγαλάκια της Στοάς ο Καποδίστριας θα έπρεπε να γράψει στον Τσάρο  " έχουν δίκιο οι Άγγλοι Μεγαλειότατε . Σας ε...