3/4/09

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΑ. ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;

Δανειζόμαστε πολλά. Μέχρι το τέλος Μαρτίου η κυβέρνηση έχει δανειστεί 36 δις ευρώ. Ο αναθεωρημένος στόχος της κυβέρνηση για όλο το 2009 προβλέπει δανεισμό 43,7 δις ευρώ για όλο το έτος. Ερώτημα. Πού πάνε τα χρήματα αυτά; Πώς είναι δυνατόν, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, να έχουμε δανειστεί το 82% των όσων είχε προβλέψει ο προϋπολογισμός για όλο το χρόνο;

Χαρακτηριστικό της αβεβαιότητας και της σύγχυσης που επικρατεί σχετικά με τις πραγματικές δανειακές ανάγκες του δημοσίου για το 2009 είναι ότι ήδη έχουμε δανειστεί κοντά στα 7 δις περισσότερα από τις λήξεις χρεωλυσίων ύψους 29,1 δις ευρώ για ολόκληρο το 2009.

Δανειζόμαστε ακριβά. Δανειζόμαστε με πολύ ακριβότερα επιτόκια σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης. Πόσο;
Αν συγκρίνουμε τα ελληνικά επιτόκια δανεισμού με τα επιτόκια της Ιταλίας -μίας χώρας με ποσοστά χρέους όσο τα δικά μας- η χώρα μας έχει επιβαρυνθεί με 523 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον!
Αυτό κοστίζει στους Έλληνες πολίτες, στους Έλληνες φορολογούμενους, η έλλειψη αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης στις διεθνείς αγορές, η οποία έχει οδηγήσει στην εκτόξευση των επιτοκίων δανεισμού.Με τα 520 εκατ. Ευρώ που πληρώνουμε επιπλέον σε σχέση με την Ιταλία θα μπορούσε να αυξηθεί το επίδομα ανεργίας από το 55% του βασικού μισθού που είναι σήμερα στο 70%, και να ενισχυθεί με επιπλέον 160 εκατ. Ευρώ το Ταμείο κατά της Φτώχειας!

Δελτίο των 11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...