19/7/09

ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΝΩΡΙΣ... ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ... ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ! ! !

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΠΟΥ Θ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

1. ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΘΗΚΕ.
Κι αυτό είναι το καινούριο, το πραγματικά ελπιδοφόρο στις νέες συνθήκες.
Κι αυτή η χειραφέτηση κρύβει μέσα της μια δυναμική που τρομάζει το πολιτικό σύστημα.
Είναι ο καταλύτης που μπορεί να επιδράσει αποφασιστικά στην ανακοπή αυτής της ξέφρενης πορείας καθόδου.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/07/blog-post_8801.html

Είναι ίσως μια ξεχωριστή - ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ - ευκαιρία που δίνει η ιστορία σ αυτόν τον τόπο, και σαν τέτοια οφείλουμε ΝΑ ΜΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΒΛΕΨΟΥΜΕ.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων επιστρατεύτηκαν για να «επανατοποθετήσουν» τους χειραφετημένους ψηφοφόρους στο μαντρί, επιστρατεύοντας τα όνειρα για το «βόλεμα των δικών μας παιδιών» ή το φιλότιμο για μια αξιοπρεπή ήττα των υπόλοιπων.

Αυτό το χειραφετημένο εκλογικό σώμα, έχει δύναμη. Μια δύναμη που την φοβούνται. Μια δύναμη που οφείλουμε να μη την εγκαταλείψουμε να εκφυλιστεί στην απογοήτευση και στην απάθεια. Γιατί αυτό το έγκλημα δε θα το συγχωρήσει από κανέναν η ιστορία.

Τώρα είναι η ώρα ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ, και ν ανοίξει το δρόμο για μια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.


2. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.
Για πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του, έχει απογυμνωθεί από τα περιττά φτιασιδώματα και δείχνει καθημερινά στην Ελληνική κοινωνία το πραγματικό τερατόμορφο πρόσωπό του.

Εχει καταστεί ένα πληγωμένο θεριό, που στην προσπάθειά του να κρατηθεί «στη ζωή» επιστρατεύει τα πιο αηδιαστικά και επικίνδυνα προσόντα του.

- Η διαφθορά και η σήψη έχει φωλιάσει παντού.

- Η Ελλάδα ξεπουλιέται και δεν τηρούνται πλέον ούτε τα απαραίτητα προσχήματα.

- Η κοινωνία βιάζεται από τις ορδές των ανεξέλεγκτων λαθρομεταναστών.

- Η κορυφαία του ευθύνη για τους ενδοτικούς χειρισμούς περί τα εθνικά ζητήματα, θα φέρει μαύρες μέρες στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

- Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και τα μεσαία στρώματα, δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση στην τσέπη τους και την αξιοπρέπειά τους, με στόχο να καταστούν ανίκανοι να ξανασηκώσουν κεφάλι.

- Οι υποτιθέμενοι «αντιπολιτευτές» αρκούνται σε μια κούφια και αφυδατωμένη συνθηματολογία - απαραίτητη για το σύστημα - η οποία προσδίδει επίφαση νομιμότητας στην αποδιάρθρωση των πάντων.

Ηρθε η ώρα ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ και ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ.

ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΠΕΙ ΑΜΕΣΑ - ΤΩΡΑ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ...

Κι αυτό γιατί, το αυριανό πολιτικό τοπίο, θα το συνθέτει μια εξαιρετικά δυσάρεστη πραγματικότητα, την οποία θα προσδιορίζουν περιοριστικά οι παρακάτω 8 διαπιστώσεις:

1. Εθνικά αποδυναμωμένη Ελλάδα. Με μηδενικές αντιστάσεις αφού στα κορυφαία ζητήματα τα πάντα θα έχουν κριθεί - εκχωρηθεί από μια πολιτική ηγεσία εναρμονισμένη με εξωθεσμικούς σχεδιασμούς και τις νεοταξικές επιδιώξεις.

2. Εθνικά εκτεθειμένη Ελλάδα. Σε μια Βαλκανική που θα επανακαθορίζει «τον εαυτό της» έτσι όπως η Νεά Τάξη σχεδίασε, μέσα σ ένα επικίνδυνο και πολλά δεινά υποσχόμενο γεωπολιτικό σκηνικό.

3. Τσακισμένες παραγωγικές δυνάμεις. Πνιγμένες σ ένα πλέγμα αντιαναπτυξιακών θεσμών, αφανισμένες από την άδικη φορολογική λεηλασία, ανήμπορες να στηρίξουν την πρωτογενή παραγωγή και με μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις, που θα καταπίνουν στο διάβα τους τις ζωές και τα όνειρα.

4. Αφελληνισμένη και σε πρότυπα γενιτσαρισμού προσανατολισμένη παιδεία. Μια παιδεία που δε θα διαπλάθει τον αυριανό Έλληνα πολίτη, αλλά μια αναλώσιμη «προσωπικότητα» ευάλωτη και προσαρμοσμένη στους επικίνδυνους Νεοταξικούς σχεδιασμούς.

5. Εθνικά αποδομημένη ελληνική κοινωνία. Καταποντισμένη στις επικίνδυνες λογικές του πολυπολιτισμού, χωρίς υπόσταση, χωρίς ταυτότητα, χωρίς σαφή αντιστοίχιση με την ιστορία της και τη γεωπολιτική της παρουσία στο χώρο.

6. Αποδιαρθρωμένη κοινωνική πολιτική. Με ρόλους που δε θα είναι διακριτοί και με μηδενικές προσδοκίες για προσφορά και στήριξη από ένα κράτος - δυνάστη.

7. Ελλάδα τοποθετημένη στο «μάτι του κυκλώνα» των ευρύτερων ανακατατάξεων που επιμελώς σχεδιάζονται στην ευρύτερη περιοχή, εν όψει εξελίξεων που προδιαγράφονται ιδιαίτερα δυσοίωνες για το μέλλον.

8. Πρωτόγνωρα κοινωνικά πρότυπα. Εχθρικό κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον. Βιομηχανοποίηση συνειδήσεων. Δραματική αλλοίωση του τρόπου ζωής. Κοινωνική αποξένωση. Καθολική ρήξη στις σχέσεις του κράτους με τον πολίτη. Κοινωνικός παροπλισμός και μόνο τα επιλεγμένα και προστατευόμενα τζάκια - δυνάστες θα διαφεντεύουν το «μέλλον» αυτού του τόπου.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ επικίνδυνη ΠΟΡΕΙΑ εκφυλισμού, κοινωνικού και εθνικού αποχρωματισμού, εθνομηδενισμού, ενδοτισμού και απόλυτης αποσάρθρωσης, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΨΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ.

3. ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟΥ???
Φυσικά και όχι.
Στο επίπεδο της ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ και της ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ, η διαπίστωση δεν είναι καινούρια.
Όμως η διαπίστωση - ανεξάρτητα από το βαθμό ικανότητας που έχει κανείς να την αποκωδικοποιεί - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΗ.

Παραμένει ΑΝΤΙΘΕΣΗ και εκεί ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ. Στα ΑΔΙΕΞΟΔΑ και στην ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της.

Και η αντίθεση...

- Δεν πείθει από μόνη της.

- Δεν κατευθύνει τη δράση.

- Δεν επεξεργάζεται την κατεύθυνση που πρέπει να έχουν οι αλλαγές.

- Δεν προσδιορίζει τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που θα τις στηρίξουν.

- Δε φωτίζει την προοπτική.

- Δεν δείχνει το διαφορετικό δρόμο.

- Δεν αναδεικνύει το ρεαλισμό.

- Κατατρώγεται με στείρα και άγονη συνθηματολογία.

Με δυο λόγια...

Η ΑΝΤΙΘΕΣΗ από μόνη της, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ, ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ, και ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ τη δράση του Ελληνικού λαού και να τον ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται σε βάρος του.

Κι αυτό γιατί η αντίθεση από μόνη της...

- είναι ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΣ.

- είναι ΕΤΕΡΟΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ.

- ΔΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΕΙ τα προβλήματα, τη φύση τους και τις αιτίες που τα γεννούν.

- δεν καταδεικνύει ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

- ΔΕ ΦΩΤΙΖΕΙ με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ της επίλυσής
τους.

- ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙ για το ρεαλισμό της πρότασης την οποία άλλωστε ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ,

Αφού ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ για το μέλλον.

Γι αυτό και ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ.

Γι αυτό και ΔΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕ.

Γι αυτό και ΑΡΚΕΣΤΗΚΕ να κάνει απλώς με τρόπο ευγενικό, ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ της.

4. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Γι αυτό και η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ του Ελληνικού λαού, ήταν μια ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ που όμως ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ αλλά ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ για μια διαφορετική πορεία.

Γι αυτό και ο Ελληνικός λαός τον Ιούνη, ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ αλλά ΔΕΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕ μια νέα πρόταση. Γιατί απλά η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ.

ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΝΩΡΙΣ.. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

Η ώρα να ΚΕΡΔΗΘΕΙ η ψυχή αυτού του λαού, σ έναν κοινό αγώνα που θα φτάσει ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

Η ώρα ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΡΘΙΟΣ και ν αποδείξει πως διαθέτει ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΗΣΗ να ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ τον ενδοτισμό, την κοινωνική και πολιτική αποσάρθρωση καθώς και τα σχέδια της Νέας Τάξης στο σύνολό τους.

Η ώρα που αυτός ο λαός ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙ σε μια ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ αποφασισμένη να φτάσει ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, χωρίς ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥΣ, χωρίς ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΥΣ, αλλά με ΣΑΦΗ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟ και ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΣΧΕΔΙΟ.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΩΣ .

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.
ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

2 σχόλια:

Χρήστος Κασανής είπε...

Συμφωνώ μαζί σου ότι χρειάζονται αλλαγές. Όμως αυτό που πρέπει να αλλάξει δέν είναι τα κόμματα. Ούτε χρειάζονται νέες πολιτικές δυμάμεις οι οποίες με το πρόσωπο του αδιάφθορου θα ξεκαθαρίσουν τον τόπο από τα άχρηστα πολιτικά όντα.
Διότι η διαφθορά είναι ασθένεια και θα προσβληθούν και αυτοί. Τίποτα δεν στέκει όρθιο εάν έρθει αντιμέτωπο με αυτή την τρομερή ασθένεια!
Ισως μόνο ένα "φάρμακο" υπάρχει που μπορεί να την αντιμέτωπίσει διαχρονικά! Και ποιό είναι αυτό;
Είναι εύκολο να το ανακαλύψουμε εάν ψάξουμε λίγο στην ιστορία. Στις εποχές που έζησαν πάνω στη γή επιφανείς άνδρες όπως ο Σόλων και ο Περικλής. Τότε που η Δημοκρατία ήταν πραγματική και όχι ψεύτικη όπως σήμερα.
Εκεί θα βρούμε το "φάρμακο" και είναι στο χέρι μας να το χρησιμοποιήσουμε.

Ανώνυμος είπε...

εχθες οι 'αντιρατσιστες' ΠΑΤΡΩΝ εκαναν πορεια για την κατεδαφιση των σταβλων της πατρας στο λιμανι
ερωτηματα.

ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΦΓΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ?

ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΣΧΕΣΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΚΑΛΥΒΙΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΩΝ?

ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ? ΗΤΑΝ ΠΥΡΟΜΑΝΕΙΣ Η ΚΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ?

ΤΙ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΤΗΣ 'ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ' ΧΑΡΑΣ ΣΤΑ ΤΣΑΝΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΤΡΩΝ?

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΑ?

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...