18/7/09

Έρχονται μεγάλες εξελίξεις και σε λίγους μήνες θα βιώσουμε καταστάσεις που πριν κάποια χρόνια ούτε καν τις φανταζόμασταν.

Οι σημερινοί κυβερνήτες σαφώς και δεν είναι ηλίθιοι, μπορεί να είναι ανιστόρητοι, διεθνιστές, άσχετοι, ανίκανοι, αδιάφοροι αλλά σίγουρα όχι ηλίθιοι και ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν για να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους αλλά και να τα αυξήσουν με κάθε τρόπο.
Σίγουρο είναι επίσης ότι έχουν παρεκτραπεί συνταγματικά και ο καθένας από εμάς έχει κάθε δικαίωμα να τους αφαιρέσει την εξουσία με κάθε τρόπο. Ακόμη πιο σίγουρο είναι ότι αυτοί οι "τύποι" είναι προδότες και ας λένε ότι εργάζονται και κινούνται διπλωματικά υπέρ της "πατρίδας" ακόμη και όταν υποχωρούν.
Η ουσία είναι πως αυτός που έχει την εξουσία διαμορφώνει και την εκάστοτε ιδεολογία ,συνεπώς η σημερινή ηγεσία ισχυρίζεται ότι είναι δημοκρατική και δρα δημοκρατικά, είναι όμως έτσι;
Σαφώς και όχι διότι εάν ανατραπεί και αναλάβει την εξουσία ένας αντίθετος πόλος αμέσως θα χαρακτηριστεί σε αυτό που είναι πραγματικά μία φασιστική ηγεσία μαριονέτα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής και των είκοσι ντόπιων οικογενειών που λυμαίνονται τον τόπο.
Η ιστορία γράφεται από τους νικητές και αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι νικητές είναι ήδη χαμένοι σε ένα παιχνίδι που έχει χαθεί και δεν το ξέρουν διότι δεν είναι γεννημένοι νικητές είναι απλά γόνοι πολιτικών τζακιών, μετριότητες.
Η κοινωνία όπως έχει διαμορφωθεί από τους περιούσιους προωθεί τους μέτριους σε κάθε είδους εξουσία από τις επιχειρήσεις, τον αθλητισμό έως την πολιτική διότι ένας μέτριος άνθρωπος ξέρει πως η κάθε μορφής εξουσία έχει κερδηθεί όχι με την αξία του αλλά του έχει δοθεί από άλλους επομένως ο άνθρωπος αυτός χρωστάει γραμμάτια που θα ξεπληρώνονται όποτε αυτό ζητηθεί.
Υπάρχουν όμως ανάμεσά μας άξιοι άνθρωποι οι οποίοι είναι παραγκωνισμένοι από το σύστημα και οι οποίοι θα έπρεπε να πρωταγωνιστούν, να είναι οι επικεφαλής, να οδηγούν τους υπόλοιπους, διότι είναι γεννημένοι νικητές, είναι άνθρωποι με αξίες, ιδανικά, ήθος,χωρίς συμπλέγματα. Αυτοί λοιπόν δεν εξαγοράζονται, δεν ξεπουλούν, δεν προδίδουν, δεν φοβούνται, έχουν όραμα, σθένος και την ψυχή να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα. Έχουν τα στοιχεία ενός πραγματικού ηγέτη και όχι ενός πελατειακού ηγεμονίσκου που έχουν οι σημερινοί ταγοί.
Αυτό το ξέρουν οι περιούσιοι γι'αυτό και έχουν κλείσει όλες τις πόρτες σ'αυτούς όμως επειδή κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο πάντα υπάρχει ένας φεγγίτης ανοικτός από όπου μπορεί να περάσει ο καθένας.
Οι σημερινές συνθήκες όπως διαμορφώνονται έχουν ανοίξει όχι φεγγίτες αλλά μεγάλες πόρτες, το σύστημα είναι διάτρητο και όσο περνάει ο καιρός θα διαλύεται ακόμη περισσότερο, ο οποιοσδήποτε διαθέτει αισθητήριο καταλαβαίνει πως έρχονται μεγάλες εξελίξεις και σε λίγους μήνες από σήμερα θα δούμε και θα βιώσουμε καταστάσεις που πριν κάποια χρόνια ούτε καν τις φανταζόμασταν.
Επομένως αυτή τη στιγμή εκείνο που προέχει είναι όχι να προτείνουμε λύσεις στην ανύπαρκτη ηγεσία αλλά να μιλήσουμε στον απλό καθημερινό πολίτη που αγωνίζεται (όπως και μείς) για την επιβίωσή του ανάμεσα σε πεινασμένους μετανάστες, βρώμικους πολιτικούς, ισχυρά καρτέλ ,σάπια δημόσια διοίκηση, επιθετικές γειτονικές χώρες, ανεργία και πολλά άλλα .
Και να του πούμε τις ιδέες μας και τις σκέψεις μας για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, για το μέλλον των παιδιών μας που επιθυμούμε να του πούμε αυτό το εντελώς καινούργιο που οραματιζόμαστε και που είμαστε διατεθειμένοι (εγώ τουλάχιστον σίγουρα) να δώσουμε και τη ζωή μας γι'αυτό.
Ζήτω η ελευθερία!

Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

3 σχόλια:

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Φίλε μου συμφωνω μαζί σου
δεν είναι ανίκανοι.

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΙΝΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Η καταγωγή μου είναι από τα μέρη του επικούρειου Απόλλωνα,να είσαι καλά.Χ.Π.

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΡΙΣΤΑΙΟΣ είπε...

Ένας ευλογημένος Τόπος.

Με τον συγκεκριμένο τόπο κάτι με συνδέει παρόλο που δεν έχω πάει ποτέ. Και έχω γνωρίσει πολλούς φίλους και φίλες που κάτι αισθάνονται ότι τους συνδέει όταν μιλάνε για αυτόν τον τόπο.

Τις επόμενες μέρες μετά και τα συμβάντα της Επιδαύρου (βλέπε στο blog μου) έχουμε ορίσει να κάνουμε μια επίσκεψη τιμής στον χώρο αυτό