18/7/09

Kαταδρομέας Μανώλης Μπικάκης.ΠΑΡΩΝ!

Φόρος τιμής σε ένα άνώνυμο ήρωα που οι Τούρκοι , τεθωρακισμένοι και πεζικάριοι , γνώρισαν τον θάνατο από τα χέρια του .

Η προδοσία της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη , ο Αττίλας προχωράει και η 36η Μ.Κ. βρίσκεται στην Μεγαλόνησο να υπερασπιστεί τα πάτρια εδάφη . Ανάμεσα σ' αυτούς ένας απόγονος των Μινωιτών τοξοτών ,του Δασκαλογιάννη ,του Γιαμπουδάκη ,ο καταγόμενος από το χωριό Ασή Γωνιά στα σύνορα Ρεθύμνου - Χανίων καταδρομέας Μανώλης Μπικάκης.
Ηρωική μορφή των μαχών ανάμεσα σε όλες τις άλλες των Ελλήνων πολεμιστών της Α΄Μοίρας της ΕΛΔΥΚ και των Κυπρίων καταδρομέων, που συμμετείχαν σε αυτές, ανεδείχθη ο καταδρομέας Μανώλης Μπικάκης.
Η μοίρα χωρίζεται σε ζευγάρια έχοντας βαρύ οπλισμό ,μερικά οπλοπολυβόλα και ΠΑΟ . Ο Μπικάκης μαζί με τον έτερο κρητικό Μπιχανάκη καλούνται να υπερασπιστούν την περιοχή αριστερά της αντιπροσωπίας της "Ford" ,γνωστό ως ανώνυμο λόφο.
Οι Τούρκοι προωθούνται στα προάστια της Λευκωσίας .
Ο Μπιχανάκης μεταφέρει και εναποθέτει 8 βλήματα ΠΑΟ και ο Μπικάκης με το ΠΑΟ του παρατηρεί τον χώρο και το πεδίο βολής που του έδινε .Υπό συνεχή βροχή από όλμους των 4,2 χιλιοστών των Τουρκων , ο Μπικάκης μετακινείται προς άλλο σημείο, πιστεύοντας ότι ο Μπιχανάκης τον είχε αντιληφθεί, όμως εκείνος απορροφημένος από την μεταφορά των βλημάτων δεν είδε την μετακίνηση του Μπικάκη και αμέσως άρχισε να τον καλεί χωρίς να λαμβάνει απάντηση . Γύρισε πίσω και ανάφερε την απώλεια του συντρόφου του .
Όμως ο Μανώλης Μπικάκης ζει και με την σειρά του ψάχνει τον σύντροφο του ,νομίζοντας ότι σκοτώθηκε .Δεν παίρνει απάντηση αφού το μόνο που ακούει είναι οι εκρήξεις από τους όλμους των Toύρκων.
Παρόλο που γνωρίζει ότι είναι μόνος ,δεν λιποψυχεί αλλά μένει στη θέση του ,ακολουθώντας τις εντολές που είχε.
Μία ανεπανάληπτη και ανορθόδοξη αναμέτρηση ανάμεσα στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στα τάνξ.
Τοποθετεί το βλήμα ,φέρνει το ΠΑΟ στον ωμό του και το μάτι του στην διόπτρα .
Έρχονται 6 άρματα Μ-48-Α2 και πίσω τους ένα Τουρκικό τάγμα πεζικού .
Στα 300 μέτρα εγκλωβίζει το 1ο άρμα και στα 270 μέτρα το κάνει παλιοσίδερα ,αναγκάζοντας τα δυο άτομα του πληρώματος να το εγκαταλείψουν .
Αλλάζει θέση, εγκλωβίζει το 2ο άρμα και το τυλίγει στις φλόγες χωρίς να γλιτώσει κανείς .Στα 200 μέτρα καταστρέφει και το 3ο άρμα ,ενώ οι Τούρκοι τον ψάχνουν σαν τρελοί .Αλλάζει θέση και καταστρέφει και το 4ο, μην αφήνοντας κανένα ζωντανό .
Τα δυο εναπομείναντα άρματα φοβούνται και κρύβονται ,όμως το 5ο κάνει το λάθος και εμφανίζεται δίνοντας την ευκαιρία στο Μπικάκη να το στείλει από εκεί που ήρθε.
Το 6ο και τελευταίο οπισθοχωρεί,700 μέτρα μακριά από τον Μπικάκη ,ελπίζοντας ότι θα γλιτώσει .Ο Μπικάκης το καταστρέφει και αυτό . Τα πληρώματά τους, που μέρες πριν έκαιγαν άμαχους, γυναίκες, ιερείς και παιδιά, κάηκαν σε λίγα λεπτά από τον μοναχικό Κρητικό εκδικητή.Θαρρείς κι ήταν ένα μακάβριο παιγνίδι θανάτου, που από Θεία θέληση έπρεπε να το κερδίσει ο Ανθρωπος..
Οι πεζικάριοι βλέποντας το θάνατο μπροστά τους τρέχουν να καλυφθούν στη σχολή Γρηγορίου .Τα δυο εναπομείναντα βλήματα του Μπικάκη ρίχνονται στο ισόγειο και στον δεύτερο όροφο του κτιρίου .Ποσά πτώματα μέτρησαν οι Τουρκοι στο κτίριο δεν μαθεύτηκε ποτέ . ..
Παρέμεινε τέσσερις μέρες χωρίς τροφή, πολεμώντας με ένα πολυβόλο που βρήκε πεταμένο στον διπλανό λόφο, και έχοντας δίπλα του τη φωτογραφία της Ελένης που τον περίμενε στη Κρήτη.

Ο Καταδρομέας Μανώλης Μπικάκης (όπως και κανένας άλλος Αξιωματικός ή οπλίτης από όσους έλαβαν μέρος στην άνιση τούτη μάχη) δεν έλαβε ποτέ κάποια ηθική αμοιβή ή έπαινο. Η πρόταση του Διοικητού του, για άμεση απονομή του χρυσού Αριστείου Ανδρείας, έμεινε για πάντα στα συρτάρια των "ΗΓΕΤΩΝ".
Από ένοχη σιωπή; Από ντροπή; Από προκατάληψη; Κανένας ποτέ δεν έμαθε.

Όταν απολύθηκε από το Στρατό, εργάστηκε σαν οικοδόμος. Έκανε οικογένεια και παιδιά. Άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο ατύχημα το 1994, στην εθνική οδό Αθηνών Πατρών, φεύγοντας από τη ζωή -όπως κι άλλοι μαχητές καταδρομείς, Ελδυκάριοι και κυβερνήτες των Νοράτλας- με την πίκρα της μη αναγνώρισης.
Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας.
Κανένας Δάσκαλος ή ιστορικός δεν μίλησε ποτέ στους μαθητές του γι αυτόν. Κανένας ποιητής δεν αφιέρωσε λίγη απ τη σοφία του για κάποιες αράδες από λέξεις.Έστω για ένα τραγούδι. Σε ολάκερη την Ελλάδα, μήτε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, δεν υπήρξε ποτέ κάποιος δρόμος που να χωρέσει το όνομά του.
Ίσως αν τον λέγανε Κεμάλ..
ΠΗΓΗ: laosver,rethimniotes.blogspot.com

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ax rε φιλε αυτα ειναι γνωστα.Το αντιθετο θα ηταν εκπληξη.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ
g apo ct

Ανώνυμος είπε...

Θα μας βλεπει απο ψηλα ο Μανωλης,εχουμε χρεος να τον κανουμε υπερηφανο εκει που ειναι.
Αχ ρε Μανωλη να ειχαμε πολλους σαν και σενα σημερα.

Ανώνυμος είπε...

το αλλο εδω το ανεκδοτο το διαβασατε;

Απεργία πείνας πραγματοποιούν τέσσερις μετανάστες στα κρατητήρια της Άρτας!

Για προχειρότητα και έλλειψη σχεδίου από πλευράς ηγεσίας του Υπουργείου στο θέμα των λαθρομεταναστών κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Άρτας. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Άρτα αλλά όλη την περιφέρεια, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Άρτας που υπογράφουν ο πρόεδρος Νικόλαος Τσιρογιάννης και η Γ.Γ. Χάιδω Γκοργκόλη και η οποία σκοπό έχει την ανάδειξη του προβλήματος αυτού. Εν τω μεταξύ σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει τέσσερις Ιρακινοί μετανάστες οι οποίοι έχουν μεταφερθεί από την Αττική και κρατούνται εδώ και μέρες στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας, μαζί με έναν ακόμα Ιρακινό και 4 Αλβανούς, οι οποίοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο. Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Ν. Άρτας αναφέρει: «Θέλουμε να καταγγείλουμε την προχειρότητα και την έλλειψη σχεδίου, για μια σοβαρή αντιμετώπιση από την ηγεσία του Υπουργείου μας, αυτού του προβλήματος. Αυτό που φαίνεται μετά την διαμορφωθείσα κατάσταση, σκοπός ήταν το επικοινωνιακό όφελος, από την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από το κέντρο της Αθήνας. Καταγγέλλουμε ότι έχει μεταφερθεί άγνωστος αριθμός λαθρομεταναστών κρατουμένων, που αιτούνται πολιτικό άσυλο στη χώρα μας, στα κρατητήρια όλης της Ελληνικής περιφέρειας, και έτσι το πρόβλημα και η διαχείρισή του, μεταφέρθηκε σε διαλυμένες έτσι κι αλλιώς Υπηρεσίες. Θέλουμε και φιλοδοξούμε να αναδείξουμε το πρόβλημα στο συνολικό μέγεθός του. Δεν αφορά μόνο την Άρτα, αλλά όλη την περιφέρεια»


http://epirusgate.blogspot.com/2009/07/blog-post_4222.html


καλα ας πουμε οι ιρακινοι;αλλα ΑΛΒΑΝΟΙ πολιτικοι προσφυγες;

μας εχουν παρει ολοι πια στο ψιλο τι μπουρδελοχωρα ειμαστε και κανουν πλακα;

Ανώνυμος είπε...

Αχ να ταν εδω ο πιθικάκης πως τον ειπαμε να πηγαινε εκει στις φυλακες να φορτωνε το μπαζουκα και ενα πολυβολο που βρηκε να καθαριζε μερικους αλβανους γιατι ειναι ολοι σκουπιδια οι ανθρωποι και να πεθανουν της πεινας ειναι σιχαμενοι και βρωμιαρηδες και να μπουνε ολοι στις φυλακες και μετα να πεταξουμε μια βομβα και να καουν σα τα ποντικια στο τυρι. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΡΕΕΕΕΕΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΤΡΙΜΑΙ ΝΑ ΤΗ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΡΑΚΙΝΟΙ ΠΟΥ ΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Νταξει κι αυτοι λιγο βρωμιαρηδες αλλα σιγουρα καλυτεροι απο τους σιχαμενους τους αλβανους που ειναι σιχαμενοι ολοι σκαλιζουθν τις μυτεσ τους και κολλανε τη μυξα κατω απο το τραπεζι και χεζουν στα παρκα εκει που πανε να παιξουν τα παιδια μας. Θανατος στους Αλβανους ολου του κοσμου.

Γιωργος, Σπαρτη

Tassos είπε...

ΑΘΑΝΑΤΕ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΙΚΑΚΗ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΨΥΧΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΣ. ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΑΠ' ΤΗ ΒΟΛΕΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΛΕΒΕΝΤΙΑ ΣΟΥ ΗΡΩΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ BLOG ΠΟΥ ΣΕ ΦΕΡΑΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΣΥ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑΤΙ ΗΣΟΥΝ ΓΕΝΕΗΜΜΕΝΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΜΗΔΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΕΙΧΑΝ ΗΔΗ ΔΙΑΒΕΙ.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ

politikos orthologos είπε...

Δεν θέλουν να ξέρουμε ιστορία και κυρίως δεν θέλουν με τίποτα να ξέρουμε ότι έχουμε σε τόσο πρόσφατο χρόνο ΗΡΩΕΣ. Το πολύ πολύ να μας αφήσουν να αναπολούμε αρχαία μεγαλεία. Αλλά -το ξανατονίζω- το σύστημα δεν θέλει να ξέρουμε τίποτα για τέτοια πρόσφατα παραδείγματα. Φοβούνται μην τα μιμιθούμε...και τότε τους πήρε και τους σήκωσε!

Υ.Γ. ρε παιδιά σβήστε το σχόλιο του ''Γιώργος Σπάρτη'', είναι άκρως προσβλητικό! Ας πάει στο Indymedia να βρίσει Έλληνες ήρωες...δε χρειάζεται να τον ανεχόμαστε κι εδώ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ....ΡΑΓΙΑΔΕΣ

alfazita είπε...

Αυτός που δεν έχει γλώσσα, δεν έχει σκέψη. Δεν έχεις φρόνημα και ελευθερία. Καταθέτω τον σεβασμό μου στον Ήρωα