23/7/09

Επίσκεψη στην Σερβία του Αχμέτ Δαβίδογλου (Νταβούτογλου)

Η Άγκυρα αναζητεί ρόλο επιδιαιτητή στην κρίση του Σάντζακ, την οποία προκαλούν οι Βαχαμπίτες της Σαουδικής Αραβίας.

Διήμερη επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί από σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Δαβίδογλου (Νταβούτογλου), ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τους εκπροσώπους της σερβικής ηγεσίας με θέματα τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή και διεθνή συνεργασία. Οι κ.κ. Γέρεμιτς και Νταβούτογλου θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης μεταξύ των κυβερνήσεων της Σερβίας και της Τουρκίας για τη λειτουργία γραφείου προγραμματικού συντονισμού της τουρκικής Υπηρεσίας Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στο Βελιγράδι με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Σερβίας, κ.κ. Μπόρις Τάντιτς και Μίρκο Τσβέτκοβιτς, το Σέρβο ομόλογό του, κ. Βουκ Γέρεμιτς και την πρόεδρο της Σερβικής Βουλής, κ. Σλάβιτσα Τζούκιτς Ντεγιάνοβιτς.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας θα μεταβεί αύριο στο Νόβι Πάζαρ, όπου θα έχει συνομιλίες με εκπροσώπους των τοπικών αρχών και με τους προέδρους των μεγαλύτερων μουσουλμανικών κομμάτων - του "Δημοκρατικού Κόμματος Σαντζάκ", Ρασίμ Λιάγιτς και του συνασπισμού "Βοσνιακή Λίστα για ένα ευρωπαϊκό Σαντζάκ", Σουλεϊμάν Ούγκλιανιν,ο οποίος την περίοδο που έκανε τον τρομοκράτη ,είχε βρεί καταφύγιο στην Τουρκία,πρίν τα βρει με τον Μιλόσεβιτς και λάβει αμνηστία.
Η επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στο Βελιγράδι πραγματοποιείται τέσσερα χρόνια μετά την επίσκεψη του νυν προέδρου και πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, κ. Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 24η Απριλίου στην Ιστορία

Η 24η Απριλίου είναι η 115η ημέρα του δίσεκτου 2024 . Απομένουν 251 ημέρες μέχρι το τέλος του έτους.   Σύμφωνα με την παράδοση, στις 24 Απρι...