12/2/11

Για 20 χρόνια τουλάχιστον η Ελλάδα στα δεσμά

O Προβόπουλος απεκάλυψε το επικοινωνιακό σχέδιο τις Τραπεζικής Χούντας

« Θα πρέπει να μας γίνει μάθημα η πρόσφατη (τεχνητή) κρίση χρέους», και οι προσπάθειες σύγκλισης των βιοτικών επιπέδων, χρειάζεται να συνοδεύονται από πολιτικές που θα έχουν στόχο τη σταθερότητα και την αντιμετώπιση των ανισορροπιών με τον κατάληληλο μηχανισμό για να περιοριστεί η δημιουργία εξωτερικού χρέους ».Είπε ο διοικητής της ΤτΕ, εκ μέρους της Τραπεζιτικής Χούντας, στους «μαθητές» της νοτιοανατολικής Ευρώπης, κηρύσσοντας την έναρξη συνεδρίου που διοργάνωσε η ΤτΕ από κοινού με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Περιέγραψε δηλαδή, ποιος συνέταξε την πρόταση Μέρκελ-Σαρκοζί.
Ο Προβόπουλος έδωσε οδηγίες στους Τραπεζίτες της νοτιοανατολικής Ευρώπης,λέγοντας ότι , «επειδή η περιοχή διανύει μία περίοδο πτώσης εισοδημάτων και αύξησης της ανεργίας, οι αλλαγές που προωθούνται θα πρέπει να εκλαμβάνονται από το κοινό ως δίκαιες και αποτελεσματικές. Με τον τρόπο αυτό θα εμπεδωθεί το συναίσθημα ότι «οι βραχυπρόθεσμες θυσίες πιάνουν τόπο».
Οι αλλαγές που προωθούνται θα πρέπει να εκλαμβάνονται από το κοινό ως δίκαιες και αποτελεσματικές για να εμπεδωθεί στο «πόπολο» το συναίσθημα ότι «οι βραχυπρόθεσμες θυσίες πιάνουν τόπο».
Αυτή είναι η ουσία της επικοινωνιακής εξαπάτησης. «Δίκαιες και αποτελεσματικές βραχυπρόθεσμες θυσίες που θα πιάσουν τόπο».
Μια τέτοια «Δίκαιη και αποτελεσματική βραχυπρόθεσμη θυσία που θα πιάσει τόπο είναι και η «μεγαλύτερη ελαστικότητα στην αγορά εργασίας.

Έλα όμως που οι «θυσίες» δεν θα είναι «βραχυπρόθεσμες». Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΔΝΤ Τάκης Ρουμελιώτης μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων υποστήριξε ότι η «δημοσιονομική προσαρμογή για την Ελλάδα» δεν πρόκειται να σταματήσει και θα ισχύσει για 15-20 χρόνια και χαρακτήρισε ψευδαίσθηση, το ότι η Ελλάδα θα βγει το 2013 από Μνημόνιο. Οι επόμενες κυβερνήσεις δεν θα έχουν περιθώρια άλλης πολιτικής από αυτή του Μνημονίου γιατί για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν υπάρχουν, όπως είπε, βραχυπρόθεσμες λύσεις. Το Μνημόνιο δεν είναι το τέλος μιας προσπάθειας αλλά μια καλή βάση για να αλλάξουν κάποια πράγματα στην Ελλάδα που έπρεπε να έχουν αλλάξει από χρόνια.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 11 Φεβρουάριος 2011 09:22

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ.
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ – ΔΗΛΩΣΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ

http://olympia.gr/2011/02/11/από-την-δασκάλα-με-αγάπη/

Ανώνυμος είπε...

Σύλληψη 38χρονου αντιεξουσιαστή στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011
Μία σύλληψη στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα έβαλε σε κινητικότητα την ασφάλεια Αττικής. Πρόκειται για άνδρα που φέρεται να ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ευρήματα και στο σπίτι του. Παραπέμπεται στον εισαγγελέα.


Στον εισαγγελέα παραπέμπεται σήμερα 38χρονος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο, καθώς σε έλεγχο που του έγινε στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα, βρέθηκε να κατέχει όπλα και διαρρηκτικά υλικά.
Αστυνομικοί του τμήματος Αλλοδαπών έλεγξαν τον 38χρονο άντρα στις περίπου δέκα το βράδυ και πάνω του βρήκαν:
Δύο πιστόλια, γεμιστήρες, ένα σιδερολοστό, ένα καπνογόνο, ενώ φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, γάντια κουκούλα
Ακολούθησε κατ οίκον έρευνα και βρέθηκαν δύο αεροβόλα, δύο πιστόλια ρέπλικα, ένα μαχαίρι, τέσσερις αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο χειροπέδες και γάντια.
Ο 38χρονος δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει τις αρχές ενώ την ανάκριση έχει αναλάβει η κρατική ασφάλεια και όχι το αλλοδαπών ή η αντιτρομοκρατική.

http://eglimatikotita.blogspot.com/
2011/02/38.html

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΜΑΙΟ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΚΚΑΣΟΡ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΘΑ ΡΙΧΘΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΘΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΘΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΜΑΙΟ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΚΚΑΣΟΡ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία και οι εξελίξεις επέτρεπαν την καθιέρωση του Ποντιακού ως ένα από τα πρώτα ζητήματα στην Ευρωπαϊκή Πολιτική ατζέντα. Ζητήματα που συνδέονται με τους αναζητούμενους τρόπους λύσης του Νέου Ανατολικού ζητήματος, του Τουρκικού προβλήματος.
Το περιβάλλον ήταν και παραμένει πολύ ευνοϊκό για αυτό.
Υπονομευθήκαμε όμως συστηματικά από το εσωτερικό της χώρας. Κύρια από την σημερινή διοίκηση του ΚΚΚΑΣΟΡ που μετά το 1996 έδειξε Ποντιοφαγικές τάσεις λόγω έξωθεν υποδείξεων, εντολών και μορφωτικής ανεπάρκειας. Την ακολούθησε λόγω του ιδίου εξαρτημένου γεωπολιτικού πλαισίου η άλλη όψη του νομίσματος, του δικομματισμού χωρίς κόμματα, η Ν.Δ..
Είναι γνωστές οι υπονομεύσεις και ειδικά οι προσβολές των προσκυνημάτων στον μεγαλύτερο εγκληματία του 20ου αιώνα τον Κεμάλ. Μόνο καθεστωτικοί υπήκοοι, δούλοι, άτομα μίας ψυχικής, ηθικής, διανοητικής δομής παρόμοιας με εκείνης των Ναζί ή κοινά λαμόγια μπορούν να δικαιολογήσουν και ανεχθούν παρόμοιες πράξεις.
Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αντισταθήκαμε στον κυνισμό, την βαρβαρότητα και την προσβολή των νεκρών και των νέων γενεών. Δεν θέλαμε – δεν ήθελα να δοθεί στις νέες γενιές το ανήθικο, το δουλικό ραγιαδικό παράδειγμα του προσκυνητή του Ρατσισμού, του Κεμαλισμού. Αυτοί αυτό έδωσαν.
Η ιστορία μας έδωσε δίκαιο. Όταν αυτοί μας υπονόμευαν, ιδιαίτερα το ΚΚΚΑΣΟΡ, εμείς κάναμε το Ποντιακό θέμα, ζήτημα στον Ο.Η.Ε. και την Διεθνή Κοινότητα.
Μια οποιαδήποτε ομάδα, όπως οι Πόντιοι στην περίπτωση μας, που διεκδικεί την δικαίωση της από τους νόμους της ανθρωπότητας και την Διεθνή Κοινότητα αλλά και από τον θύτη την αναγνώριση του εγκλήματος που υπέστη οφείλει να διακατέχεται από υψηλό επίπεδο αυτοεκτίμησης και αυτοσεβασμού. Διαφορετικά η διεκδίκηση της έχει περιορισμένο ορίζοντα. Εκφυλίζεται, Αδυνατίζει στην φθηνή ανταλλαγή ανηθικοτήτων, ψίχουλων, αργυρίων, καρεκλών και αποσύρεται. Αυτό επεδίωξαν οι προαναφερμένες ορατές και αόρατες δυνάμεις της υπονόμευσης να πετύχουν. Πέτυχαν σε ένα βαθμό να εξανδραποδίσουν αρκετούς «εκπροσώπους». Θλιβερές παρακμιακές φιγούρες σήμερα.
Σήμερα αυτές οι ομάδες, το ΚΚΚΑΣΟΡ και η Ν.Δ., στερούνται οποιασδήποτε νομιμοποίησης ηθικής, πολιτικής και για αυτό τον λόγο δεν είναι επιθυμητές στις προσεχείς εκδηλώσεις μνήμης του Μαΐου του 2011. Υπάρχουν Σύλλογοι Ποντίων με υψηλό επίπεδο αυτοσεβασμού που τα τελευταία χρόνια δήλωσαν προς αυτές τις ομάδες, τους εκπροσώπους τους ότι είναι ανεπιθύμητοι στις εκδηλώσεις μνήμης. Η αποδοκιμασία αυτή πήρε και άλλες μορφές, Ως γνωστόν για λόγους πολιτικής συντήρησης μιας εκλογικής πελατείας, του κοπαδιού οι εκπρόσωποι της Κεμαλολαγνίας με ιδιαίτερη θρασύτητα και κυνισμό ολοκληρωτικού τύπου αποπειρώνται να παρευρίσκονται στις εκδηλώσεις μνήμης χύνοντας δάκρυα Κροκόδειλου ή Υποπόταμου.
Αυτές όμως είναι εικόνες Ζούγκλας όχι εικόνες της Πόλις, του Πολιτισμού μας, της Πολιτικής ανθρωπολογίας μας.
Ο δικός μας Πολιτισμός, ο Ελληνικός Πολιτισμός είναι ο Πολιτισμός της Πόλης, των υψηλών ηθικών πολιτικών αξιών και ιδανικών, της παρρησίας που οφείλουν να χαρακτηρίζουν την ατομική και δημόσια ζωή και να καθορίζουν τις συμπεριφορές και τους κανόνες της.
Η υπεράσπιση αυτών των αξιών επιβάλει την αποπομπή, την αποδοκιμασία των εκπροσώπων αυτών των ανήθικων αλλά και καιροσκοπικών ομάδων από τις εκδηλώσεις μνήμης του προσεχούς Μαΐου.
Η αποδοκιμασία θα είναι ιδιαίτερα έντονη και πολλών μορφών.
Οι νέες γενιές των Ποντίων νομιμοποιούνται, έχουν δικαίωμα για οποιοδήποτε τύπου αποδοκιμασία τους προς τους Ποντιακής καταγωγής Βουλευτές. Πόντιους λόγο αίματος.
Πολλές φορές δήλωσα ότι το Ποντιακό δεν είναι ζήτημα αίματος αλλά Πνεύματος. Πολλές μάλιστα νίκες που πέτυχα Διεθνώς, τις πέτυχα με Πόντιους λόγω Πνεύματος και ηθικών και πολιτικών αξιών συναθλητές. Πόντιοι εξ αίματος, ιδιαίτερα οι καπώ του ΚΚΚΑΣΟΡ με πολεμούσαν με παρακρατικές μέθοδες.
Παρατηρώ ορισμένους από αυτούς να επιδιώκουν την ηθική νομιμοποίηση τους.
Επισκέπτονται ανερυθρίαστα την Σουμελά στο Βέρμιο ή τον Πόντο.

Ανώνυμος είπε...

Ευτελίζουν το Ποντιακό σε ανατολίτικο ανήθικο πελατειακό παζάρι, θα σας δώσουμε αυτό για να κρατήσουμε το Ποντιακό κοπάδι.
Δεν νομίζω ότι η Παναγία Σουμελά θα τους συγχωρήσει για τα πολλά και βαριά αμαρτήματα τους. Οι νόμοι όμως της Πόλης και οι ποινές της είναι περισσότερο αυστηροί από την Παναγία. Όπως δήλωσα μετά τις προμελετημένες πράξεις προσκυνήματος του Κεμάλ ένας δρόμος υπάρχει για αυτούς. Το πρώτο βήμα είναι ο υιός Παπανδρέου κατ’ αρχάς – γιατί αποτέλεσε το αντιπαράδειγμα του Εθνικού ευτελισμού και ο αρχηγός της Ν.Δ. ο Α. Σαμαράς να ζητήσουν δημόσια – τρεις – πέντε – τρεις – 353 συγνώμες που συμβολίζουν τα θύματα του Ποντιακού ολοκαυτώματος. Η Ελλάδα που προσκυνούσε τον Κεμάλ θα ριχθεί στα σκουπίδια της ιστορίας. Γιατί δεν είναι Ελλάδα.
Αυτό γίνεται στις κοινωνίες, στις χώρες, στα Έθνη που διεκδικούν να έχουν συνέχεια και ρόλο στην Διεθνή Κοινότητα και στην ιστορία.
Αυτό έκαναν Εθνικές ομάδες που είδαν να αποκαθίσταται η ηθική βλάβη που υπέστησαν από πολιτικές γενοκτονίας.
Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος. Για αυτό φτάσαμε έως εδώ. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε 19η Μαΐου. Η ημέρα της Νίκης του Διγενή επί του Χάροντα.

Ιστολόγιο Μιχάλη Χαραλαμπίδη polis-agora.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Αυτός που ενδιαφέρεται και δεν υποκρίνεται φτιάχνει το εξής συνταγματικό φρένο.

Καμμία κυβέρνηση δεν μπορεί να δανειστεί ούτε πετσέτα αν το συνολικό χρέος της υπερβαίνει το 30% του ετησίου ΑΕΠ της ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΟΣΜΟΣ. π

Και φυσικά έξοδο από το Ευρώ η ακόμα καλλίτερα διάλυσή του. Επιστροφή στην δραχμή.

Αναθεώρηση όλων των συνθηκών που έχουν υπογραφεί εκ μέρους του Ελληνικού Λαού (Μάασριχτ, Νίκαια, Λισσαβώνα κτλ.κτλ.). Διαπραγμάτευσή τους με τα αρμόδια όργανα, ΕΕ κτλ...

Περισσότερη ανεξάρτητη οικονομική πολιτική,



Να φρένα για όποιον θέλει υγιείς οικονομίες,

Το υπάρχον χρέος.. αναθεώρηση και έρευνα από την ίδια την χώρα ¨πόσο από το ποσό αυτό είναι προϊόν εγκληματικών ενεργειών και οι ανάλογες ενέργειες, πόσο είναι εικονικό (καπέλο) ΕΚΤΟΣ ΡΗΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΙΣΤΩΤΗ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΗ.

Το νέο πόσο που θα προκύψει, διαπραγμάτευση με τους ιδιοκτήτες του.Μόνο επιμήκυνση.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΩΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ,ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΜΠΕΡΝΤΕ...

ΕΕ: Η Ιταλία ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση για "μετανάστες"

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι και Ρομπέρτο Μαρόνι, ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να αντιμετωπίσουν την επείγουσα κατάσταση που έχει προκύψει από το μεγάλο κύμα μεταναστών που έφθασε στα ιταλικά παράλια από την Τυνησία.


Η Ιταλία προτείνει την ανάπτυξη αποστολής της Frontex στις ακτές της Τυνησίας, για να εμποδίσει τον διάπλου της Μεσογείου από τους εκατοντάδες μετανάστες που καθημερινά κατευθύνονται προς τις ευρωπαϊκές ακτές.
Οι δύο υπουργοί προειδοποίησαν ότι η Ιταλία δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό και ζητά από την ΕΕ να βοηθήσει αποτελεσματικά και γρήγορα.
Την περασμένη εβδομάδα ένα κύμα μεταναστών από την Βόρεια Αφρική, έφθασε με βάρκες στην νότια ακτή του νησιού Lampeduza. Σύμφωνα με πληροφορίες εκατοντάδες Τυνήσιοι προτίθενται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να μεταβούν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
http://www.echedoros-a.gr/2011/02/blog-post_13.html

Ανώνυμος είπε...

Τον διώχνανε συριζαίοι απο τα διόδια διότι κρατούσε ελληνικη σημαία

http://eglimatikotita.blogspot.com/2011/02/diodia-stop.html

Ανώνυμος είπε...

Η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών και συμφερόντων
Του Διονύση Χαριτόπουλου

Ένα γεγονός που έχει επιμελώς αποσιωπηθεί είναι ότι στις 16 Νοεμβρίου 1967 η Τουρκική Εθνοσυνέλευση κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Ελλάδας.
Στα σύνορα του Έβρου η απέναντι όχθη πλημμύρισε με τουρκικά άρματα μάχης, που μάρσαραν νυχθημερόν εκφοβιστικά και πανέτοιμα να περάσουν το ποτάμι. Στη δική μας πλευρά ο αριθμός των αρμάτων ήταν ασήμαντος σε σχέση με των Τούρκων και αρχίσαμε τα «κολ οκοτρωναίικα» τα κάναμε κυκλικές βόλτες μέσα από δάση και χωριά για να φαίνονται περισσότερα. (Εικόνα τρομακτικής ανισότητας, που θα έπρεπε να την έχουν αντικρίσει όσοι με ασυγχώρητη ανευθυνότητα μιλάνε για μείωση των εξοπλισμών.)
Ο ίλαρχος Ν.Μ., διοικητής μιας Ίλης Αναγνωρίσεως, διέθετε στον τομέα ευθύνης του πλάι στο ποτάμι 4 έφεδρους αξιωματικούς και 144 στρατιώτες, συν 2 «βοηθητικούς» που δεν έφεραν όπλο.
Εκείνες τις κρίσιμες στιγμές έλαβε μια επείγουσα διαταγή από τη Μεραρχία και κάλεσε προσκλητήριο στη μονάδα του. Ανέλυσε στους συγκεντρωμένους την κατάσταση, μίλησε για την τουρκική υπεροπλία και ζήτησε από τους στρατιώτες του 30 εθελοντές να περάσουν την ίδια νύχτα το ποτάμι, με επικεφαλής τον ίδιο και τους 4 έφεδρους αξιωματικούς τους, για δολιοφθορά στα εχθρικά τανκς. Οι πιθανότητες να γυρίσουν ζωντανοί ήταν μηδαμινές, είτε πετύχαινε η αποστολή τους είτε όχι γιΆ αυτό τούς έδωσε είκοσι λεπτά προθεσμία να συζητήσουν μεταξύ τους και να αποφασίσουν μόνοι τους ποιοι θα συμμετείχαν εθελοντικά. Μάλιστα προέτρεψε όσους ήταν παντρεμένοι ή είχαν προστατευόμενα μέλη στην οικογένειά τους να μη συμμετάσχουν στο εγχείρημα.
Στην ουσία ο ίλαρχος Ν.Μ. απάλλαξε τους στρατιώτες του από κάθε όρκο και υποχρέωση και τους έδωσε το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι αν θα ζήσουν ή θα πεθάνουν.
Ο Έβρος ήταν ανέκαθεν για τον στρατό ο κάλαθος των «αχρήστων». Ήταν μία χρόνια πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην οποία η δικτατορία είχε προσδώσει διαστάσεις τιμωρίας. Στον Έβρο έστελναν όλους τους παρίες, που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα για καλύτερη μετάθεση, τους κοινωνικά απροσάρμοστους και κυρίως τους αντίθετους στο καθεστώς, στους οποίους μάλιστα επιφύλασσε και την ανάλογη περιποίηση.
Αυτή πάνω κάτω ήταν η κοινωνική σύνθεση και της μονάδας του Ν.Μ., που οι οπλίτες της συσκέπτονταν μεταξύ τους για είκοσι λεπτά και συγκεντρώθηκαν πάλι με τον ήχο της σάλπιγγας. Ο ίλαρχος διέταξε οι 30 εθελοντές να κάνουν ένα β ήμα μπροστά για να αποσπαστούν από τους υπόλοιπους. Τότε ένα βήμα μπροστά δεν έκαναν μόνο 30 άντρες, αλλά αυτομάτως και οι 144, μαζί τους και οι 2 «βοηθητικοί».
Αυτά τα παιδιά ήταν απλοί στρατιώτες.
Δεν είχαν την ψυχοτεχνική εκπαίδευση για καταδρομικές επιχειρήσεις ούτε τον απαιτούμενο ειδικό εξοπλισμό και την ανάλογη υποστήριξη, εύλογα θα μπορούσαν να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτή την αποστολή θανάτου. Όμως αποφάσισαν να υπερβάλουν εαυτόν, διέγραψαν τις ταλαιπωρίες που τους υπέβαλλε το ανελεύθερο καθεστώς και ήταν έτοιμα να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα, όπως ακριβώς οι πατέρες τους πολέμησαν τους Ιταλούς υπό τη μεταξική δικτατορία: η αντίθεσή τους στο δικτατορικό καθεστώς δεν επηρέασε σε τίποτα τη φιλοπατρία τους.
Ένιωθαν ως το κύτταρό τους, χωρίς να χρειαστεί να τους το πει κανείς, ότι η εθνική επιβίωση είναι υπεράνω ιδεολογιών, ταξικών διαφορών, προσωπικών αδικιών, συμφερόντων κ.λπ.
Γιατί το κράτος δεν είναι πατρίδα.
Το κράτος είναι απλώς ένα σύστημα διαχείρισης της κοινωνίας που αλλάζει ανάλογα με τα πρόσωπα τα οποία εντελώς πρόσκαιρα και συγκυριακά το στελεχώνουν.
http://tolimeri.blogspot.com/2011/02/blog-post_4403.html

Ανώνυμος είπε...

Δε θέλουν ούτε φράχτη ούτε πλωτό κέντρο φιλοξενίας !

Αντιδράσεις στον Έβρο για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής
Αντιρρήσεις για το φράχτη στον Έβρο και το πλωτό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών εξέφρασαν οι συμμετέχοντες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που συνεδρίασε στην Κομοτηνή, με κυρίαρχο θέμα ημερήσιας διάταξης, το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής και τις συνιστώσες του στην περιφέρεια.

Ζήτησαν την εφαρμογή εκείνων των πολιτικών που θα εμπεδώνουν το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και την εφαρμογή των διεθνών κανόνων περί σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κυρίως της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των προσφύγων και των μεταναστών.

Παράλληλα, επισημάνθηκε ότι οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις φιλοξενίας μεταναστών στον Έβρο και στη Ροδόπη, είναι ανεπαρκείς και δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες που ολοένα αυξάνουν, ενώ εκφράστηκαν αντιρρήσεις για την κατασκευή του φράχτη στο βόρειο Έβρο, καθώς και του πλωτού κέντρου φιλοξενίας στην Αλεξανδρούπολη, καθώς η πλειοψηφία των συμμετεχόντων συμβούλων θεώρησαν τις σχετικές σκέψεις αναποτελεσματικές, και ίσως αντιβαίνουσες με τον σεβασμό των δικαιωμάτων των προσφύγων.

«Θεωρώ ότι το μεταναστατευτικό ζήτημα που συζητήσαμε σήμερα, ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα που έχουν προσδώσει στη χώρα μας ιδιαίτερη επικαιρότητα. Το μήνυμα που δώσαμε ως Περιφερειακό Συμβούλιο είναι ότι δε μπορεί κανένας να αποφασίζει για εμάς, χωρίς τη δική μας φωνή και παρουσία. Ήταν μια εξαιρετική έκφραση δημοκρατικού προβληματισμού. Αυτή είναι η ομορφιά της δημοκρατίας, καθώς ακούστηκαν όλες οι φωνές», τόνισε μετά τη λήξη της συνεδρίασης ο περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, για να προσθέσει ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα παίρνει αποφάσεις και θα έχει καταλυτικό ρόλο στα μεγάλα θέματα, είτε αφορούν κοινωνικά προβλήματα, είτε μεγάλους αναπτυξιακούς στόχους.

Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, με επικεφαλής τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Παυλίδη, αποχώρησε από τη συζήτηση για το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, καθώς όπως τόνισε, η συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να διεξαχθεί στην περιοχή Νέας Βύσσας Έβρου, όπου θα τοποθετηθεί ο φράχτης, όπως είχε προαποφασισθεί στο προηγούμενο συμβούλιο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης και Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς, ο λέκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Χρήστος Δετσαρίδης και η εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες», Ελένη Βεληβασάκη.

Στην επόμενη ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει την Παρασκευή με θέμα το «Καλάθι Προϊόντων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», βασικός εισηγητής θα είναι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/125634/de-theloun-oute-frahti-oute-ploto-kedro-filoxenias/

Ανώνυμος είπε...

Για να συνοψίσουμε...

Η κυβέρνηση, τα κόμματα , ακόμα και αυτά που λειτουργούν ως άλλοθι της αντίδρασης (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ) , όλοι αυτοί ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ....ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ


α.Η Ελλάδα χρωστά 400 δις ΗΔΗ.

β.Τα επόμενα τρία χρόνια ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ πρέπει να πληρώσε περίπου 50 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

β.Πουλώντας - ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΕΝΟΙΚΙΟ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ 50 ΔΙΣ ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ - θα μαζέψει 50 ΔΙΣ.

γ.Προφανώς θα πληρώσει του τόκους. ΚΑΙ ΜΕΤΑ? ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΠΕΣ....; ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ;...ΤΙ;...ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΥΤΗΣ....ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ...

Μάλιστα...


Τέλειο...


ΠΡΟΣ ΜΑΞΙΜΟΥ.

Στις καραβέλες πάνω,εκτιμάται ότι στην καλλίτερη περίπτωση που επιλεγεί η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ και την ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΙΟΙ , για τα επόμενα 10 χρόνια, ΤΟ ΠΟΛΥ....ΤΟ ΠΟΛΥ (πάλι) ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ 7,5 - 10 ΔΙΣ.

Εάν δε....
πουληθούν - και μιλάμε πάντα - για τα φιλέτα - ΤΟ ΠΟΛΥ ....ΤΟ ΠΟΛΥ(πάλι)...15 με 20 ΔΙΣ - ΣΕ ΔΟΣΟΥΛΕΣ... (Προσοχή εδώ...δεν γίνονται αναγωγές , σαν και αυτές που κάνει στον ύπνο του ο Robertos ΙΚΑ του - που είναι οι μελέτες ρε μεγάλε που;.χα,χα,χα ..- οι όπως εκείνες που έκανε παλαιότερα από το Δελτίο 11 , για το ίδιο ΙΚΑ, ο αδέκαστος Κιούσης (άντε και με το καλό Μέρντοχ...)

Εισαγωγέας Φορμόλης.

Υ.Γ.
Προς τους τυχόν αναγνώστες.
Για τις μελέτες, και το πως στήνονται, υπάρχει ένα βιβλιαράκι-ημερολόγιο ενός Οικονομικού Δολοφόνου (Υπαλλήλου) της Παγκόσμιας Τράπεζας πως τέτοιες ωραίες μελέτες παρουσίαζαν στους hi-tech Camilierides των Saud, και ξάφριζαν την χώρα....Οι ίδιοι προστάτες σήμερα της Ελλάδος...World Bank, IMF...etc....etc..

Parte to...na kleisei to thema , na min sas apascholei pordi "meletes" , na exete eleuthero hrono, kathe fora

ΠΟΥ ΣΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ Ο ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΤΡΑΓΚΑΣ, Η ΜΑΡΚΗ (εμπρός στο δρόμο του Ρουσόπουλου..) Ο ΚΩΝΣΤΑΣ (έχει προμήθεια από τα δάνεια της χώρας...και εκνευρίζεται κάθε φορα που αιωρείται χρεωκοπία ή μήπως ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑΚΙ;...Ε;..περίεργο...)

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣ, ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΤΛ...ΚΤΛ..

Ρε όργια, γιατί να πληρώσουμε ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΣΤΩ... ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΌΤΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΜ - ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΡΕ...ΤΗΝ ΦΟΥΣΚΑ - ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Ο ΒΑΡΩΝΟΣ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΕΜΙΡΑΤΑ ΤΟ 2008 , ΠΟΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΟΠΑΙ;

Ε ΟΡΓΙΑ;

ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ...ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΑ vs ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ BRASIL, CHINA ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΜΑΖΕΥΤΑΙ.

ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΑ 50 ΔΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ;

Ε;...ΧΑΙΒΑΝΙΑ...ΟΥΤΕ ΣΠΙΡΤΟ...



ΕΝΤΑΞΕΙ...ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΙΤΕ ΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΕΙΤΕ ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΕΝΑ ΣΠΙΡΤΟ....

ΑΛΛΑ...ΕΛΕΟΣ...ΕΕΕΕΛΕΟΟΟΟΟΣ....

Σας βαρέθηκε η ψυχή μας...

Αγανακτισμένος Εισαγωγέας Φορμόλης.

Ανώνυμος είπε...

Προς Σ.Χατζάρα.

Όταν αρχίζουν αυτοί οι..αθώοι.... προβληματισμοί από τα διάφορα ευαγή ιδρύματα είναι σκέτη απόλαυση.

http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/einai-diafaneis-oi-aigyptiakes-epicheirhseis-me-metocho-to-strato#When:16:57:30Z

Μιας και έκανες αναφορά για την Αίγυπτο χθες...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...