16/6/11

Αν βρισκόταν ένας Πλαστήρας

http://www.eglimatikotita.gr/2011/06/2011_16.html

Κωνσταντινούπολη , 1920…..
Τούρκοι ασελγούν στην κόρη και την γυναίκα του Άγγλου Πρόξενου μπροστά στα ίδια του τα μάτια…….
Και η κυβέρνηση της Αγγλίας του ζητά να μην προχωρήσει σε μηνύσεις για να μην χαλάσουν οι διπλωματικές σχέσεις τους……
Κι αυτός υποκύπτει…
… μέχρι εκεί έφτανε η τσίπα τους…… μέχρι εκεί έφτανε η αναξιοπρέπειά του…..

Αθήνα, Γουδί 1922…
Μετά την Μικρασιατική καταστροφή οι καταδικασμένοι «εις θάνατον» πολιτικοί και στρατιωτικοί στήνονται στον τοίχο…..
Γίνεται καταμέτρηση των στρατιωτών που απαρτίζουν το εκτελεστικό απόσπασμα που ετοιμάζεται να εκτελέσει τους πολιτικούς και στρατιωτικούς που κρίθηκαν ένοχοι για «εσχάτη προδοσία»…..
Μόνο που αντί για δέκα στρατιώτες μετρήσανε έντεκα……
Έγινε ονομαστικό προσκλητήριο…..
Και βρήκαν τον «παραπανίσιο» στρατιώτη….
Τότε τον ρώτησαν γιατί είχε εισχωρήσει στο απόσπασμα που θα εκτελούσε τους πολιτικούς……
Αυτός απάντησε με θυμό…….” Γιατί είμαι Μικρασιάτης..!!!!!!!!.”
Και τον άφησαν να πυροβολήσει…..
Ο Πλαστήρας δεν τους προειδοποίησε τότε ότι θα τους εκτελέσει την ώρα που έμπαινε έφιππος με το τάγμα του στην Αθήνα…..
Απλά τους συνέλαβε και τους οδήγησε σε δίκη χωρίς να ακούσει ούτε τα παρακάλια του ίδιου του Βενιζέλου αλλά και κανενός ξένου πολιτικού για επιείκεια στην ποινή……
Αθήνα , σήμερα……

Σήμερα ο κόσμος αυτό που κάνει συνέχεια με τις συγκεντρώσεις του είναι να προειδοποιεί…….. αυτούς που δεν έχουν αξιοπρέπεια……
Και κάθε μέρα ο Έλληνας ζητά την διατήρηση της αξιοπρέπειάς του …και την αξιοπρέπεια της πατρίδας του… αλλά όταν θα εξαντληθεί η υπομονή του….
… πιθανόν να μην τους περάσει ούτε από δίκη…….

ΙΩΑΝΝΗΣ
αἰέν ἀριστεύειν

5 σχόλια:

Αποστόλης είπε...

Καλημέρα Σπύρο,
Το τοίχος χθές που βάλανε το φέρανε απο τον Έβρο ???
Λες ο Καρατζαφέρης σήμερα να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές ???

Ανώνυμος είπε...

σηκω ανδρεα να δεις

πως κατηντησε την ελλαδα η γενεια της αλλαγης

Ανώνυμος είπε...

πολυ μικρος ο πλαστηρας........δεν διεφερε κατα τι απο την μικροτητα του κολοκοτρωνη ,του ανδρουτσου και του καραισκακη,οπου ναι μεν καταστρεφανε στρατιες οθωμανικες με αψογο τροπο,αλλα ηταν ανικανοι να σωσουν τον εαυτο τους απο την καταστροφη που τους επιφυλαξαν τιποτενια καθαρματα τυπου μαυροκορδαρου,λαζαρου κουντουριωτη και κωλλετη,και μαζι με το τομαρι τους που καηκε τοτε,καιγεται και η πατριδα μας διαχρονικα απο τα μαθητουδια του μαυροκορδατου και του κωλλετη μεχρι και σημερα......

Ανώνυμος είπε...

Με σκοπιανό διοικητή στον Τύρναβο η Βαλκανική Ταξιαρχία

Το στρατηγείο της πολυεθνικής δύναµης θα παραµείνει στην περιοχή έως το 2015

Από τον επόµενο µήνα και µε σκοπιανό διοικητή εγκαθίσταται στον Τύρναβο το στρατηγείο της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, γνωστότερης ως Βαλκανικής Ταξιαρχίας. Το στρατηγείο, που από το 2007 είχε έδρα στην Κωνσταντινούπολη µε αλβανό διοικητή, θα παραµείνει στον Τύρναβο µέχρι το 2015 στο πλαίσιο της εναλλαγής έδρας σε όλες τις χώρες-µέλη. Από την έως τώρα προετοιµασία οι Σκοπιανοί δεν έχουν προκαλέσει κάποιο θέµα µε σηµαίες, ονοµασίες και σύµβολα όπως παλιότερα, διαβεβαιώνει αρµόδια πηγή του ΓΕΕΘΑ. Το ίδιο τυπικοί ήταν και στη σύνοδο των ηγεσιών ΓΕΕΘΑ των βαλκανικών χωρών τις προάλλες στην Αχρίδα. Η τελετή ανάληψης της διοίκησης θα γίνει στις 14 Ιουλίου στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του Τυρνάβου που από το 1999 µέχρι το 2010 φιλοξενούσε το νατοϊκό στρατηγείο. Για τη στέγαση των επιτελών ολοκληρώθηκαν πρόσφατα τα συγκροτήµατα κατοικιών. Η αρχική σύνθεση του στρατηγείου προβλέπει περίπου 40 επιτελείς – οι 29 ξένοι. Οι στρατιωτικοί έχουν θετική αποδοχή από την τοπική κοινωνία λόγω και της οικονοµικής κρίσης, όπως λένε.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΥΡΚΟΣ. Βασικοί κανόνες από την...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4635779

http://isxys.blogspot.com/2011/06/blog-post_4695.html

Ανώνυμος είπε...

Με ειρηνικό τρόπο δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα , χαμένοι θα βγούμε και να μην ελπίζετε τίποτα τσάμπα χάνετε τον χρόνο σας. Το κίνημα αγανακτισμένων πολιτών με ειρηνική και ευγενική παθητική αντίσταση απέτυχε , το πράγμα από την αρχή φαινόταν . Τα αντιλαϊκά μέτρα που θα παρθούν από το ΠΑΣΟΚ θα μας έχουν για πάντα σκλάβους και δεν θα σηκώσουμε ποτέ πια κεφάλι , τα χρήματα που θα παίρνουμε , εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα είναι από 400-1000 ευρώ το πολύ και η ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ , που θα πουληθούν θα είναι πανάκριβο αγαθό , τα τρόφιμα ακριβά επίσης και οι κεφαλικοί φόροι που θα έχουμε επιπλέον από τους άλλους φόρους ,
Πρέπει αυτό το κίνημα των αγανακτισμένων πολιτών να αλλάξει τακτική και για να πετύχουν τον στόχο αυτοί που το καπέλωσαν ,
και κρατούσαν παθητικό και ανενεργό τόσες μέρες τους Έλληνες ροκάνισαν τον χρόνο και τώρα ο χρόνος λήγει την Κυριακή επέτυχαν τον σκοπό τους . Το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις τακτικές είναι αυθεντία .
Μας μένει χρόνος μέχρι την Κυριακή :
Πρέπει να δείξουμε και να τους πείσουμε να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ ότι είμαστε αποφασισμένοι ,και έτοιμοι για όλα και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω , όσοι χιλιάδες κόσμου είμαστε εκεί πρέπει η σκέψη μας και το μυαλό μας να είναι στην κατάληψη της βουλής .
Πρέπει να περικυκλώσουμε την βουλή ,κυκλικά , με πολεμική τακτική Ρωμαϊκής Φάλαγγας, και να αρχίζουμε να προχωρούμε συντονισμένα οργανωμένα με σχέδιο ,τα φράγματα που έχουν θα υποχωρήσουν από την πίεση η δε αστυνομία δεν θα μπορέσει να κάνει και πολλά πράγματα
Και από κάποιο σημείο θα σπάσει η αντίσταση της αστυνομίας και από εκεί θα μπούμε μέσα , αυτοί του ΠΑΣΟΚ επειδή είναι φοβητσιάρηδες ΚΑΙ θρασύδειλοι μόλις δουν την πίεση θα αρχίσουν υποχωρούν άνευ ορών .
Η μουσική που πρέπει να παίζει να είναι από ταινίες , 300 ,
Braveheart , από επικές πολεμικές ταινίες , τυμπανισμός για επίθεση ,πολεμικά εμβατήρια mythodea ,με αυτά θα ανέβει το ηθικό μας θα είμαστε ποιο επιθετικοί ο εχθρός μας τότε θα φοβηθεί από όλη την πολεμική ατμόσφαιρα που θα δημιουργηθεί .
Ισχυρή ομάδα περιφρούρησης για απωθήσουμε και να συλλάβουμε και να παραδώσουμε στην αστυνομία τους κουκουλοφόρους και άλλους ταραξίες που σκοπό έχουν να κάνουν επεισόδια , και να μας χαλάσουν τα σχεδία για την σωτηρία της πατρίδος μας .
Όλη η Ελλάδα μαζικά πρέπει να έρθει στο Σύνταγμα , ας βάλουμε και όλοι από 5 ευρώ για να ναυλώσουμε πούλμαν , εισιτήρια για τα καράβια και τραίνου για να έλθουν οι Ελληνες που δεν έχουν χρήματα για ναύλα.
Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ .