16/6/11

Μήπως θα ήταν καλύτερα να μην έπαιζε χτες η τηλεόραση;

http://www.styx.gr/

Η ζωντανή μετάδοση  γενικής αυτής ξεφτίλας, ενός υπό διάλυση κράτους των ανίκανων να διαχειριστούν την κρίση που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει, δικαιολογεί (;) εκείνους, που σπεύδουν πριν από κάθε διαδήλωση να απαιτούν μπλακ - άουτ στην ενημέρωση.


Όλα αυτά τα χρόνια, παρακολουθώντας τα επεισόδια, που ακολουθούσαν π.χ. την πορεία του Πολυτεχνείου, μαζί με συναδέλφους, εκεί στην γωνία Χρ. Λαδά και Σταδίου, και τον κλεφτοπόλεμο της αστυνομίας με ομάδες 30-40 «αναρχικών» -τότε δεν τους λέγαμε κουκουλοφόρους ή δεν ξέρω τι άλλο – απορούσα: «Γιατί δεν τους περικυκλώνουν, να τους στριμώξουν οι πολυπληθέστεροι υπηρέτες του νόμου, να τους συλλάβουν και να τελειώνουμε μ΄αυτούς;».
Η αόριστη απάντηση ήταν πάντα, ότι «εξυπηρετούν την εξουσία, επειδή αποκαρδιώνουν τον κόσμο να κατεβαίνει σε πορείες».


Στη χτεσινή μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, βρέθηκα στο μπλόκ των γιατρών και φαρμακοποιών, Όθωνος και Αμαλίας… Μαζί με τον ‘Οθωνα, το Δημήτρη την Αλίκη και τους άνεργους Κατερίνα και Άκη. Συνομίλησα με τον πρόεδρο των Φαρμακοποιών Κ. Λουράντο, που έδειχνε εξαιρετικά φορτισμένος και μου είπε «Να φύγουν – δεν τους αντέχει πια ο κόσμος»…
Κάνοντας με την γνωστή δημοσιογραφική διαστροφή, μια βόλτα για να δω τον κόσμο, διαπίστωσα πως το ΠΑΜΕ, καλά οργανωμένο –όπως διαφημίζεται πάντα- είχε κατακλύσει την Όθωνος και ένα μεγάλο κομμάτι της Φιλελλήνων, ως την Ξενοφώντος. Κρατώντας τις σημαίες στο πλάι τους, σχημάτιζαν ένα κορδόνι ασφαλείας για να περιχαρακώνουν την ομάδα τους.
Απορία: Τα κάποτε πολυδιαφημισμένα ΚΝΑΤ, δεν μπόρεσαν ούτε χτες, να πλακώσουν στο ξύλο κάποια από εκείνα τα τσογλάνια που αμαύρωσαν την χτεσινή εκδήλωση, να «συλλάβουν» μερικά και να τα παραδώσουν στην αστυνομία, που παρακολουθούσε «αδιάφορα», και επενέβη μόνο για να κάνει μερικές προσαγωγές και ελάχιστες συλλήψεις , για το μέγεθος των ταραχών.
Κρίμα και στους Χρυσαυγίτες –τους γνωστούς προστάτες του νόμου- ούτε κι αυτοί κατόρθωσαν να νικήσουν τους μπαχαλάκιδες. Ίσως θα πρέπει ν΄αλλάξουν στολές επειδή τα μαύρα ρούχα… μπερδεύουν τα ΜΑΤ.
Ανενόχλητοι οι «συνήθεις ύποπτοι», πολλαπλάσιοι χτες του συνηθισμένου αριθμού, κατόρθωσαν να ξηλώσουν τα μάρμαρα των πεζοδρομίων και να εξοπλιστούν με αυτά ώστε να «αιφνιδιάσουν» με τον πετροπόλεμο τους αστυνομικούς…
Γεγονός είναι ότι τα επεισόδιο, κατόρθωσαν να διαλύσουν την ειρηνική εκδήλωση και να στείλει τον κόσμο (που δεν ήταν εφοδιασμένος με αντιασφυξιογόνες μάσκες) σπίτια του, με τη βοήθεια της αλόγιστης χρήσης χημικών από τους αστυνομικούς…


Στην τηλεόραση, το βράδυ στις συνεχείς αναμεταδόσεις των επεισοδίων, είδα την σύλληψη ενός μαλλιά με κατακόκκινο μπλουζάκι, (ένας από τους δύο συλληφθέντες ως εκείνη την ώρα που ανακοίνωνε η αστυνομία). Δεν φορούσε προφανώς μαύρα, όπως εκείνος με το λοστό, που έδειξε η τηλεόραση να ξηλώνει τα μάρμαρα, ούτε εκείνους τους κουκουλοφόρους με τις αντιασφυξιογόνες μάσκες που περιφέρονταν ανενόχλητοι με σηκωμένα τα χέρια πανηγυρίζοντας την «κατάληψη» του οδοστρώματος της οδού Αμαλίας μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Άλλο ένα μπράβο στον Αττικάρχη και το επιτελείο του. Πόσοι αστυνομικοί χρησιμοποιήθηκαν για την προστασία της τάξης; Πόσα κιλά χημικά χρησιμοποίησαν; Οι ταραχοποιοί, ασχέτως από πού ορμώμενοι, πάντως, πέτυχαν το σκοπό τους.
Τα έκανα μπάχαλο και αποχώρησαν ανενόχλητοι.
Τα επεισόδια, σε ζωντανή μετάδοση κατόρθωσαν να επισκιάσουν το πολιτικό παιχνίδι που παιζόταν στο παρασκήνιο και που ελάχιστη σημασία έχει πλέον, επειδή όλοι έχουν καταλάβει πως η τράπουλα είναι σημαδεμένη.
Η ζωντανή μετάδοση της γενικής αυτής ξεφτίλας, ενός υπό διάλυση κράτους των ανίκανων να διαχειριστούν την κρίση που οι ίδιοι έχουν προκαλέσει, δικαιολογεί (;) εκείνους, που σπεύδουν πριν από κάθε διαδήλωση να απαιτούν μπλακ - άουτ στην ενημέρωση.
Ποιους θέλουν να καλύψουν άραγε; Εκείνους που προκαλούν το μπάχαλο ή τους προστάτες τους;
Όσο για τις πολιτικές εξελίξεις, που δυστυχώς ήμουνα από εκείνους που παρακολούθησαν λεπτό- με λεπτό στην οθόνη… μ΄έκαναν να καταλήξω για μια ακόμα φορά στο συμπέρασμα: ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!!!


Κ. Μπετινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...