22/6/11

Θεωρίες συνωμοσίας

Η προπαγάνδα είναι όπλο ακατανίκητο

Πιπίλα έχει γίνει πια στα Μέσα του Συρμού, ή της Μαζικής Αποβλάκωσης καλύτερα, να κατηγορούνται ως συνωμοσιολόγοι, όσοι δημοσιογράφοι θίγουν τα συμφέροντα της καθεστηκυίας τάξης.
Μόλις η αλήθεια γίνει ανυπόφορη για την κυβέρνηση και το υπουργείο προπαγάνδας, η αλήθεια αμέσως μετονομάζεται σε θεωρία συνωμοσίας. Δηλαδή κάτι γελοίο, που δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε…
Μας κατακλύζει η αμερικανική φιλμογραφία με υπερπαραγωγές, με πολυέξοδες περιπέτειες, που περνούν χιλιάδες μηνύματα. Και κυρίως περνούν στο παγκόσμιο κοινό χιλιάδες προπαγανδιστικά μηνύματα. Παρακολουθώντας το SΑLT (2010) μια από εκείνες τις καταστροφικές περιπέτειες όπου η πρωταγωνίστρια Αντζελίνα Τζολί, ξεπερνάει τον σούπερμαν σε ικανότητες, άκουσα για πολλοστή φορά, ότι τον πρόεδρο Κένεντι σκότωσε ο Λή Χάρβεϋ Όσβαλντ, που ήταν πράκτορας των Ρώσων (σοβιετικών τότε), αλλά οι αμερικανοί προπαγανδιστές, επιμένουν να δίνουν συνέχεια στην αντιπαλότητα, τότε εναντίον της αλήστου μνήμης ΕΣΣΔ και σήμερα εναντίον της Ρωσίας.
Κι όμως, εκατοντάδες βιβλία, μελέτες αυτόπτες μάρτυρες, έχουν καταρρίψει εδώ και χρόνια την περιβόητη έκθεση Γουόρεν, ότι ο Όσβλαντ ήταν ο μοναδικός δολοφόνος του Κένεντι. (Είχε κατορθώσει να ρίξει δύο σφαίρες, σε ελάχιστα δέκατα του δευτερολέπτου από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις). Αλλά εκείνοι που αποφασίζουν τι πρέπει να πιστέψει το κοινό επιμένουν…
Και παραπέμπουν όλες τις αντίθετες απόψεις σε «θεωρίες συνωμοσίας».
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο διαψεύδουν την αλήθεια οι αμερικανικές αρχές.
Το καλύτερο παράδειγμα της προσπάθειας του αμερικανικού υπουργείου προπαγάνδας να μας αποκλείσει από την αλήθεια, είναι η συνεχής προσπάθεια των Μέσων, (τώρα και πάρα πολλών ιστοσελίδων) να χαρακτηρίσουν συνωμοσιολόγους, όλους εκείνους που δεν έχουν πεισθεί με την επίσημη εκδοχή του τι συνέβη στους δίδυμους πύργους την 11η Σεπτεμβρίου.
Η επίσημη «αλήθεια» θυμίζουμε είναι πως μια χούφτα μουσουλμάνοι, ερασιτέχνες πιλότοι, κυρίως Σαουδάραβες που δεν έφτασαν στις ΗΠΑ ούτε από το Ιράκ ούτε από το Αφγανιστάν, κατόρθωσαν να ξεγελάσουν όχι μόνο το FBI τη NORAD και τη CIA, αλλά και άλλες 16 αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, και όλες τις μυστικές υπηρεσίες των συμμάχων –όπως η Μοσάντ που παινεύεται πως έχει διεισδύσει σε κάθε οργάνωση που κατά την άποψή της είναι τρομοκρατική.
Αυτοί λοιπόν οι νεαροί Σαουδάραβες, κατόρθωσαν να ξεπεράσουν όλα τα μέτρα του Στέητ Ντηπάρτμεντ και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ, να ξεγελάσουν ακόμα τέσσερις φορές τις υπηρεσίες ασφάλειας των αεροδρομίων την ίδια ώρα εκείνο το πρωινό και ο έλεγχος αεροπορικής κυκλοφορίας δεν ειδοποίησε την αμερικανική πολεμική αεροπορία, για να ανασχέσει τα αεροπλάνα με αποτέλεσμα.Και πέτυχαν με αξιοζήλευτους ελιγμούς που ζήλεψαν και έμπειροι πιλότοι να πετύχουν το ακατόρθωτο: Τρία τεράστια -με χαλύβδινες υποδομές οικοδομήματα- να καταστραφούν μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας. Το ένα απ’ αυτά μάλιστα, χωρίς να έχει χτυπηθεί από κάποιο αεροσκάφος.
Κι όλα αυτά προκλήθηκαν από μια πυρκαγιά που προκλήθηκε σε μερικούς ορόφους.
Οι σαουδάραβες τρομοκράτες κατόρθωσαν ακόμα να καταρρίψουν όλους τους νόμους της Φυσικής και προκάλεσαν την κατάρρευση των κτιρίων σε ελεύθερη πτώση, μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, φυσικώς αδύνατο αν δεν υπήρχε ελεγχόμενη από πυροτεχνουργούς και εκρηκτικά έκρηξη… Κι όμως επίσημα χείλη είπαν ότι τα κτίρια «ανατινάχθηκαν» κι όχι κατεδαφίστηκαν καταρρέοντας, ενώ ο νανο-χημικός Niels Harrit του πανεπιστημίου της Κοπενχάγης, υποστηρίζει ότι βρήκε ίχνη νανοθερμίτη στο δείγμα σκόνης των πύργων του WTC (Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου). Χώρια που μετά την κόλαση της φωτιάς, μας είπαν ότι βρέθηκαν τα διαβατήρια των δραστών στα ερείπια...
Τα αδέσμευτα πάντως από κρατικό έλεγχο Μέσα προπαγάνδας και αποπληροφορήσης, δεν επιτρέπεται ούτε καν να ασχοληθούν με την έρευνα που ενδεχομένως οδηγήσει σε αντίθετη από την επίσημη άποψη. Έτσι δεν δημοσιοποιήθηκε στις ΗΠΑ η έκθεση του Δανού επιστήμονα, και φυσικά δεν μεταδόθηκε από τα ελεγχόμενα «παγκόσμια Μέσα» αλλού.


Στην Μέκκα της Δημοκρατίας και των ελεύθερων θεσμών, όπου η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και άλλες μπαρούφες που ακούστηκαν με ευκαιρία την υπόθεση της καμαριέρας, ισχύει ο «πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας» που έχει επακόλουθο τη δημιουργία ενός αστυνομικού κράτους.
Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος που ζω σε μία χώρα που κάθε φράση που ξεστομίζουν επίσημα χείλη αμφισβητείται και γίνεται έμπνευση για τους γελοιογράφους. Επειδή δεν θέλω να καταντήσω σαν τους λαούς που ποδηγετούνται και πείθονται από την κυβερνητική προπαγάνδα. Σάμπως περνάνε καλύτερα εκείνοι; Ο κινηματογράφος τους δεν δείχνει ούτε τις παραγκουπόλεις στις φτωχογειτονιές του Νότου, ούτε η τηλεόρασή τους προβάλει εκπομπές προβληματισμού, πέρα από λάιφ – στάιλ. Κάτι που θέλουν να περάσουν παγκοσμίως. Για να θαυμάζουμε τις προσωπικότητες της υποκουλτούρας και να μην σκεφτόμαστε τα χάλια που μας έχει οδηγήσει το περισπούδαστο κονκλάβιο των διεθνώς αναγνωρισμένων ηγετών μας .

Κ. Μπετινάκης
http://www.styx.gr/  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Eιναι γενικο το φαινομενο πλεον απο τους Οργουελικου τυπου προπαγανδιστες να κατηγορουν οτιδηποτε τους φερνει σε δυσκολη θεση ως "θεωρια συνομωσιας". Σκεφτειτε μονο ποσες φορες εχουν αναφερει τη φραση οι εγχωριοι κυβερνητικοι ρουφιανοι για να αποκρουσουν και να υποβιβασουν τις κατηγοριες εναντιον τους. Η αληθεια επαναπροσδοιζεται ως "θωρια συνομωσιας" απο τους εγκαθετους και τα παπαγαλακια τους.

http://www.foreignpolicyjournal.com/2011/06/20/conspiracy-theory/

A “conspiracy theory” no longer means an event explained by a conspiracy. Instead, it now means any explanation, or even a fact, that is out of step with the government’s explanation and that of its media pimps.

Mαλακα Ραμπο Αστοχησες είπε...

ΚΑΤΩ ΤΑ (ΚΩΛΟ) ΔΑΚΤΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ


*εταιρια προστασιας αγριων ζωων και βιοποικιλοτητας.

*εταιρια πρασινης αναπτυξης "ο καλος Σωμεριτης και ο κατηραμενος οφις"

102 χρόνια από την Μικρασιατική προδοσία και την Εθνική Καταστροφή. Ο Γουναρης δήλωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την Μικρά Ασία , ενώ οι Γουναρικοί Βουλευτές τον εγκατέλειπαν, και η δύναμη του στην Βουλή ειχε μειωθεί σε 155.

  Η κυβέρνση Γούναρη είχε ακόμα  17 ημέρες ζωής. Οι Έλληνες στην Σμύρνη και την Μικρά Ασία είχαν ακόμα 140 ημέρες ζωής Τα "εκτός των τε...