3/6/11

Και ο «Καρλομάγνος» Tρισε στο πλευρό των «αγανακτισμένων»

Πρότεινε κοινό υπουργείο Οικονομικών στην Ευρωζώνη

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλωντ Τρισέ προτείνει τη δημιουργία κοινού υπουργείου Οικονομικών στην Ευρωζώνη, με στόχο τη διασφάλιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας.


«Δεν θα ήταν εξαιρετικά θαρραλέο σε ένα οικονομικό χώρο ενιαίας αγοράς, κοινής κεντρικής τράπεζας και ενιαίου νομίσματος να οραματίζεται και ένα κοινό υπουργείο οικονομίας;», επισήμανε ο κ. Τρισέ σε εκδήλωση κατά την οποία παρέλαβε το βραβείο Καρλομάγνου για ευρωπαϊκή ενότητα.


Ο κ. Τρισέ για τη βελτίωση της νομισματικής σταθερότητας ειπε ότι στην περίπτωση που μία χώρα που έχει διασωθεί ότι δεν εφαρμόζει πιστά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, θα πρέπει να προβλέπεται μια «δεύτερη φάση» κατά την οποία οι αρχές της Ευρωζώνης που θα πρέπει να έχουν δικαίωμα άσκησης βέτο σε ορισμένες αποφάσεις εθνικής οικονομικής πολιτικής, όπως οι δημοσιονομικές δαπάνες και τα ζητήματα ανταγωνιστικότητας, θα πρέπει να μπορούν, «να παρεμβαίνουν για να την επαναφέρουν».


Αυτή είναι η «οικονομική Διακυβέρνηση» και το τέλος της Εθνικής Κυριαρχίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...