4/7/11

Παραίτηση-καταγγελία Τσαλαπάτη (ρεπορτάζ στυξ)

Γιατί πάνε να κάνουν την ΕΣΗΕΑ πλατεία

Δεν θέλουν να λειτουργήσει η ΕΣΗΕΑ προτιμούν να συνεχισθεί το μπάχαλο του προηγούμενου ΔΣ (συγκυβέρνηση Σόμπολου-Νταουντάκη-Νταβανέλλου), που τρία χρόνια τώρα άφησε τον κλάδο χωρίς ΣΣΕ, έβαλε πλάτη στην Κυβέρνηση και τους εργοδότες για να μειωθούν οι μισθοί, να κοπούν τα κυριακάτικα και βέβαια να κοπούν και οι συντάξεις των δημοσιογράφων.
Άλλωστε αυτά είναι τα πεπραγμένα τους, τα οποία καταψήφισε η τελευταία γενική συνέλευση που δεν θέλησε να ψηφίσει ούτε τον προυπολογισμό που πρότειναν. Κάποιοι απ' αυτούς όμως, χάρη στην μεγάλη αποχή, στις εκλογές
(25-26 Μαίου) που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει χαμηλά το εκλογικό μέτρο κατάφεραν να ξαναβγούν
Έτσι τα ίδια και χειρότερα πάνε να γίνουν και τώρα. Μοντέλο μέχρι στιγμής είναι η «απεργία»-ξεφτίλα που κάνανε στο συγκρότημα του Μπόμπολα, όπου έφθασαν στο τέλος να τον εκλιπαρούν να μην κλείσει τις εφημερίδες του όπως απειλούσε. Τελικά πήραν ανάσα που βγήκε παράνομη η 48ωρη. Και αμέσως ξέχασαν και την απόλυση της Πόπης Χριστοδουλίδου, όπως και τις άλλες δυο που ακολούθησαν.
Η νέα οπερέτα τους, μετά τις 26 προχθεσινές απολύσεις στον Flash, τιτλοφορείτα τώρα "στάσεις εργασίας- μαιμού" (χωρίς ΔΣ, δίχως απόφαση, μ' ένα fax) που αρχίζουν από αύριο στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο.
Το ίδιο έργο, από τα ίδια πρόσωπα -όπως κατά την προηγούμενη θητεία τους στο ΔΣ στην ΕΣΗΕΑ, με τυφλές απεργίες- επαναλαμβάνεται με κλισέ, αλλά με σκηνικό πλατείας στην Ενωση.
Στην προχθεσινή συζήτηση στην Βουλή ο Τσίπρας έδωσε το κλίμα για ... συνέχεια κάνοντας εγκώμιο στον Τρίμη. O Νταβανέλος είναι η φωνή του άλλου Αλέκου, οπότε ουδείς θα μπορούσε να απορήσει γιατί στη συνεδρίαση του ΔΣ της Παρασκευής όταν ακούσθηκε από τόν προεδρεύοντα «ελάτε επιτέλους να ψηφίσουμε για προεδρείο» αυτοί άρχισαν να λένε όσα είπαν..... «.......για αντάρτικο ».
Σε αυτή την φάση έχουν και την αβάντα του ΠΑΜΕ στους δημσοιογράφους (Ράμος-Φιλιπάκης). Μαζί μαζί με Νταουντάκη και Αγγέλη συμπληρώνεται η παρέα των 6 που ωστόσο...
Δεν θέλουν, προφανώς, να κάνουν προεδρείο, για να μην πάρουν την ευθύνη για όσα συμβαίνουν και τον τυφώνα που προμηνύεται και το παίζουν "επανάσταση εκ του ασφαλούς".
Η κατάσταση όμως έφθασε στο απροχώρητο την περασμένη Παρασκευή, με την υπόθεση του Flash.
Η θέση της Κίνησης Επαγγελματιών δημοσιογράφων όχι σε τυφλές απεργίες και ούτε εκπτώσεις σε μισθούς συντάξεις και δικαιώματα, επαναβεβαιώθηκε στην πράξη με την αποχώρηση των εκπροσώπων της ΚΕΔ Μαρίας Γκίκα -Δ.Τσαλαπάτη από την συνεδρίαση και την παραίτηση του προεδρεύοντος.
Αυτοί όμως συνέχισαν μόνοι τους. Παρασύροντας μαζί τους και όλους όσους ήταν παρόντες. Κάτι σαν την πλατεία..

Επιστολή Δ. Τσαλαπάτη:

Αθήνα, 1η Ιουλίου 2011


Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ., και προκειμένου να υπάρξει άμεση συγκρότηση σε σώμα, για να μπορούν να κηρυχθούν αμέσως και απεργιακές κινητοποιήσεις στον FLASH και στον ALTER, πρότεινα να ψηφιστούν για τη θέση του Προέδρου ο κ. Π. Ράμμος και για τη θέση του Γενικού Γραμματέα ο κ. Δ. Τρίμης, ώστε να υπογράψουν την κήρυξη της απεργίας και να είναι νόμιμη κάθε διαδικασία (υπογραφή δικογράφων κ.λπ.).
Επίσης πρότεινα:
1. Να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ συνάντηση στο ΕΣΡ με την ιδιοκτησία του FLASH για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχουν ανακύψει μετά τους απαράδεκτους χειρισμούς της ιδιοκτησίας.
2. Να πραγματοποιηθεί επίσης τη Δευτέρα συνάντηση των προεδρείων όλων των Ενώσεων Συντακτών με το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ για την άμεση επεξεργασία μιας συνολικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου (απολύσεις, επιχειρούμενη κατάργηση επαγγελμάτων, ανατροπή εργασιακών συνθηκών, νέες περικοπές συντάξεων με τον εφαρμοστικό νόμο κ.λπ..
Η απόρριψη χωρίς καμία συζήτηση όλων αυτών των προτάσεων και οι φραστικοί προπηλακισμοί, αντί άλλης απάντησης, που εκτοξεύτηκαν εναντίον μου από εκπροσώπους των Μαχόμενων Δημοσιογράφων, της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας και της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων, με πρωτοφανείς, απαράδεκτους, υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, αλλά και υπονοούμενα, με υποχρεώνουν να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου και να αποχωρήσω από τη σημερινή συνεδρίαση.
Δεν ήθελαν για άλλη μια φορά να γίνει προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ και να αντιμετωπιστούν υπεύθυνα τα προβλήματα.
Θεωρώ ότι οι συμπεριφορές αυτές και πρωτοφανείς είναι, και κάποιοι θέλουν την ΕΣΗΕΑ ακυβέρνητη για να κάνουν τα δικά τους και να βάλουν στην ουσία πλάτη στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.
Αρνούμαι να είμαι συμμέτοχος στην επιχείρηση κωλυσιεργίας για τη συγκρότηση προεδρείου στην ΕΣΗΕΑ που επιχειρείται συνειδητά από ορισμένους… αριστερούς προς ίδιον κομματικό ή προσωπικό όφελος. Αρνούμαι επίσης να συμπράξω στον πρωτοφανή ευτελισμό της ΕΣΗΕΑ, που επιδιώκει η συγκεκριμένη πλευρά.
Ως μια πρώτη πράξη έντονης διαμαρτυρίας εκ μέρους των συναδέλφων που μας εξέλεξαν, παραιτούμαι από τη θέση του διευθύνοντος τη συζήτηση.


Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...