22/7/11

Στο μαυροπίνακα της ιστορικής μνήμης

Παπούλιας, Παπανδρέου, Βενιζέλος στον πίνακα Damnatio memoriae…


του Θανάση Αντωνόπουλου

Damnatio memoriae (= καταδίκη μνήμης, καταδικαστική ιστορική μνήμη).


Ο λατινικός όρος αναφέρεται στην περιγραφή της Ιστορικής Μνήμης και προσδιορίζει τα «αλήστου μνήμης» ιστορικά γεγονότα, τα οποία αποτελούν αρνητικούς σταθμούς για την πορεία των πόλεων-κρατών με την εκχώρηση της Εθνικής τους Κυριαρχίας και Ανεξαρτησίας σε ξένες δυνάμεις-κράτη ή ακόμη και ένωση κρατών, π.χ. Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μάλιστα, προς φρονηματισμό και «αεί καταδίκη» των αποφράδων αυτών ιστορικών σταθμών, οι αρχαίες πόλεις-κράτη κυκλοφορούσαν και νομίσματα με τη σχετική υπενθύμιση.
Ο όρος έκτοτε ενσωματώθηκε στο Διεθνές Δίκαιο και σηματοδοτεί τους «σκοτεινούς ιστορικούς σταθμούς» των Λαών και των Εθνών.


Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ…
Στον πίνακα Damnatio memoriae, και κατά μία σύντομο αναφορά, εντάσσονται:
• Η Ανταλκίδειος Ειρήνη (393 π.Χ.), όταν ο σπαρτιάτης στρατηγός Ανταλκίδας έσπευσε ικέτης στους Πέρσες και εκχώρησε την ανεξαρτησία των ελληνικών πόλεων της Μικράς Ασίας στην περσική κυριαρχία.
• Η αιχμαλωσία των 1.000 προσωπικοτήτων της Αχαϊκής Συμπολιτείας, μεταξύ των οποίων και ο ιστορικός Πολύβιος, μετά τη μάχη παρά τας Κυνός Κεφαλάς (197 π.Χ.) με τη σύμπραξη των Ρωμαιοφρόνων της πόλεως του αρχαίου Λεοντίου υπό την ηγεσία του διαβόητου Καλλικρατίδα. Κατ' αυτόν τον τρόπο αποκεφαλίσθηκε η ηγεσία της Συμπολιτείας, ώστε λίγα χρόνια αργότερα η Ελλάδα (146 π.Χ.) υπήχθη στη ρωμαϊκή κυριαρχία και απετέλεσε την Provincia Achaia του ρωμαϊκού Ιμπέριουμ.
• Το «Σύμφωνο της Πωληθείσης Ελλάδος» (1825), όταν παρά τις διαμαρτυρίες του αγνού πατριώτη Δημητρίου Υψηλάντη, η φατρία του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου υπήγαγε το αγωνιζόμενο για την ανεξαρτησία του Ελληνικό Έθνος στην «προστασία» της Αγγλίας.


ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Στην ευρύτερη νεώτερη Ευρωπαϊκή Ιστορία στον πίνακα Damnatio Memoriae εντάσσονται:
• Άνσλους Αυστρίας (1938). Ενσωμάτωση του κράτους της Βιέννης με τη σύμπραξη του εγχώριου Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στο Γ' Ράιχ.
• Συνθήκη Πετέν με Χίτλερ (1940) και δημιουργία του προτεκτοράτου του Βισί υπό τον έλεγχο του Γ' Ράιχ.
• Συμφωνία συνεργασίας του νορβηγού εθνικοσοσιαλιστή ηγέτη Κουΐσλινγκ (1942) με τη ναζιστική Γερμανία και ένταξη της Νορβηγίας, σε αντίθεση με τη γνώμη του νορβηγικού λαού, στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.


…ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘ' ΗΜΑΣ
• Συμφωνία Γ. Τσολάκογλου-Βέρμαχτ (Απρίλιος 1941), παρά τις περί του αντιθέτου διαταγές του Ελληνικού Στρατηγείου για τη συνέχιση του πολέμου, επακόλουθο της οποίας ήτο ο σχηματισμός των κυβερνήσεων των δωσιλόγων της Γερμανικής Κατοχής και στην ουσία η υπαγωγή της χώρας ως προτεκτοράτου στο Γ' Ράιχ.


Η Ελλάδα στους δύο αιώνες του ελεύθερου βίου της ουδέποτε συνέτρεξε στην εκχώρηση της Εθνικής της Κυριαρχίας και όταν ακόμη ήταν το αδύναμο κράτος της Μελούνας (Παρκερικά, Πατσιφικά, Αγγλογαλλική Κατοχή κατά τη διάρκεια του Κριμαϊκού Πολέμου [1853-1856], Νοεμβριανά 1916) και κυριαρχούσε η Πολιτική των Κανονιοφόρων των «Προστάτιδων» Δυνάμεων!
Και μάλιστα, ακόμη και επί της δικτατορίας της «4ης Αυγούστου», ο Ιωάννης Μεταξάς (1938) όταν βελγικές τράπεζες απαίτησαν, μέσω προσφυγής τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, την εφάπαξ εξόφληση δανείων της χώρας μας από τα συγκεκριμένα πιστωτικά ιδρύματα, πρόταξε το συμφέρον του ελληνικού λαού και αρνήθηκε να συμμορφωθεί προς τις τοκογλυφικές απαιτήσεις τους σε βάρος της ευρύθμου λειτουργίας του κράτους. Και δικαιώθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση αυτή απετέλεσε νομολογία του Διεθνούς Δικαίου στην οποία στηρίχθηκαν επί των ημερών μας, και δικαιώθηκαν, οι προσφυγές της Αργεντινής και άλλων υπερχρεωμένων χωρών της Λατινικής Αμερικής.
Και να ληφθεί υπόψη ότι τα δύο τρίτα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με μελέτες ελλήνων και ξένων έγκυρων οικονομικών αναλυτών, αποτελούνται από επαχθή τοκοχρεωλύσια, που εγγίζουν τα όρια της παράνομης τοκογλυφίας!


ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
Η καθημαγμένη Ελλάδα της Μικρασιατικής Καταστροφής και της καταφυγής στη Μητέρα Πατρίδα 1.500.000 προσφύγων αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό των δανειστών της, να μη δαπανήσει μέρος από τα προσφυγικά δάνεια για την αναδιοργάνωση του Στρατού της.
Ο μέγας πατριώτης και τιμωρός της άρχουσας ελίτ, που οδήγησε τη χώρα στον όλεθρο, διείδε στις απαιτήσεις των δανειστών της, κυρίως Αγγλο-Γάλλων, τα υποχθόνια σχέδιά τους να εκμεταλλευθούν την αδυναμία της Ελλάδας, λόγω της καταστροφής, και να διαρρυθμίσουν τα θέματα του Αιγαίου και της Δυτικής Θράκης προς όφελος του νέου συνεταίρου των, του Κεμάλ.
Σημειώνεται ότι στο σχέδιο του εκβιασμού των «Προστάτιδων» εντάσσεται και η έμμεση υποκίνηση του ηγέτη των Μελανοχιτώνων, του Μπενίτο Μουσολίνι, ένα έτος μετά τη Μικρασιατική Συμφορά, αναιτίως να καταλάβει την Κέρκυρα και η Κοινωνία των Εθνών, ο τότε ΟΗΕ, ως Πόντιος Πιλάτος, να συνυπογράψει την καταδίκη της αιμάσσουσας Ελλάδας να καταβάλει το θύμα, η χώρα μας, τεράστια οικονομική αποζημίωση στον θύτη, τη Ρώμη του Φασισμού!
Και τότε και τώρα ο «μαύρος χρυσός», το πετρέλαιο, πρυτάνευε στις ενέργειες των «προστατών» μας!


ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΑΘΕΙΣ
Η σημερινή «άρχουσα ελίτ», αμαθής και ανιστόρητη, θεωρεί, παρά πάσα αρχή Διεθνούς Δικαίου, «χωρίς αισχύνη, χωρίς αιδώ», ότι η Ελλάδα, την οποία «ταυτίζει» με τον νεοδωσιλογισμό της ιδίας και του μεταπρατικού κεφαλαίου, εθελουσίως (!) εκχωρεί την Εθνική της Κυριαρχία και εκποιεί τον εθνικό της πλούτο!
Η ηγεσία, Κάρολος Παπούλιας, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Γ. Παπανδρέου Γ’, ως πρωθυπουργός, και Ευάγγελος Βενιζέλος, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, και ουσία συγκυβερνήτης, συνυπέγραψαν και συναποδέχθηκαν την οικονομική κατοχή της χώρας από το ξένο αρπακτικό κεφάλαιο. Την αποδοχή για τη χώρα, την οποία εκλήθησαν να κυβερνήσουν, του καθεστώτος της Μειωμένης Εθνικής Κυριαρχίας. Την εκποίηση, και δη «κάτω του κόστους», της δημόσιας περιουσίας. Την υποθήκευση του παρόντος και του μέλλοντος των Ελλήνων στις ορέξεις της νέας αποικιοκρατίας των «εταίρων» μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Την απομύζηση κάθε ικμάδας του Ελληνικού Έθνους, τουλάχιστον για την προσεχή πεντηκονταετία. Την περιαγωγή των κατοίκων αυτής της χώρας σε πρόσφυγες στην ίδια τους τη γη.


Η τριάς αυτή της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας επιδαψιλεύει στον εαυτό της το «προνόμιο» να καθέξει περίοπτο θέση στον πίνακα της Damnatio memoriae…

(Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"...κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές - την πρώτη μέρα..."

Δυστυχώς συνεχίζουμε να ...γελάμε και να μην έχουμε καταλάβει τι έγινε και τι γίνεται κι έχουν περάσει ...22 μήνες...


Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί

Στίχοι: Γιώργος Σκούρτης
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Πρώτη εκτέλεση: Νίκος Ξυλούρης & Μαρία Δημητριάδη ( Ντουέτο )

Άλλες ερμηνείες:
Χορωδία
Δήμητρα Γαλάνη
Χαράλαμπος Γαργανουράκης


Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές
την πρώτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
αδέρφια πήραν οι οχτροί
κι εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά
την τρίτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί
κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά
την άλλη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
μοιράσαν δώρα οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά
την πέμπτη μέρα

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γεια
σαν κάθε μέρα
Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=onwidLcWBss&feature=player_embedded

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ "ΠΑΡΟΝΤΟΣ"

ΕΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΥΝΕΤΡΕΞΕ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΣΤΑ ΝΟΕΜΒΡΙΑΝΑ ΤΟΥ '16, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ(ΤΟΤΕ)ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ .

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ/ΓΙΟΝΤΛ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ,ΑΥΤΟΣ ΕΠΡΑΞΕ ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,ΔΙΟΤΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΚΕΙΝΟ ΔΙΕΣΩΘΗ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΣΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ,ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΑ ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ,ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΚΑΛΩΣ Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΑΠΕΙΘΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΣΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΜΠΤΥΞΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ-ΜΑΛΙΑΚΟΥ,ΟΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΜΗ ΠΕΔΙΝΟΥ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Η ΒΕΡΜΑΧΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΟ ΠΟΛΕΜΟ - ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΜΥΝΗΣ,ΑΥΤΟΙ ΩΣ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ,ΚΑΙ ΔΙΝΑΝΕ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ.ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,Η ΚΡΗΤΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ.

ΟΠΟΤΕ Ο ΠΑΠΑΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ,ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΔΙΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Ο ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΕΓΚΕΙΤΟ ΣΤΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΑ ΗΝΙΑ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΠΕΡΕΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ.ΟΜΩΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ,ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΑΝΩΝ,ΕΚΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΟΠΟΥ Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚΘΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΤΑΝΤ.

ΟΝΩΣ ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΗΡΥΝΑΣ ΤΟΥ ΣΧΙΖΟΕΙΔΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΥ ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΥ,ΟΤΙ ΤΟ "ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΩΛΗΘΕΙΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ" ΤΟ 1825 ΤΟ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΕΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ,ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΔΙΕΠΙΣΤΩΣΕ ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ-ΤΡΕΙΣ ΗΤΤΕΣ ΥΠΕΣΤΗ Ο ΓΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΜΠΡΑΗΜ,ΣΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΔΕΡΒΕΝΙΑ,ΣΤΟΝ ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΚΟΡΦΑ-ΚΑΙ ΚΗΡΥΞΕ ΑΝΕΝΔΟΤΟ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΑΠΗ,ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.......

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ; Η ΣΥΓΚΆΛΥΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

(Στο δικαστήριο δεν υπήρχε κανένας δημοσιογράφος τοπικός η άλλος… Ούτε λέξη από τα κανάλια)



Στα μαλακά οι αλβανοί σφαγείς των Ελληνόπουλων στο διαβατό Ημαθίας

Χθες ένα χρόνο περίπου από την απόπειρα ανθρωποκτονίας 4 ελληνόπουλων από συμμορία σεσημασμένων αλβανών διεξήχθη η δίκη με εμφανή τα σημάδια των μαχαιριών στο σώμα και την ψυχή των παιδιών. Ας πάρουμε τα πράγμα τα από την αρχή, Διαβατό Ημαθίας λίγο έξω από την Βέροια ξεσπάει καβγάς ανάμεσα σε έφηβους ελληνικής και αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα ένας αλβανός να καλέσει ενισχύσεις.

Στην θέση του εμφανίστηκαν συμμορία 7 σεσημασμένων αλβανών ηλικίας περίπου 30 ετών οι οποίοι με μαχαίρια επιτέθηκαν στα ελληνόπουλα, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τέσσερα από αυτά.
Θα παραθέσουμε μόνο τι είπε ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Βέροιας Χαράλαμπος Δεμερτζίδης:

«Από τους τραυματίες, δύο παιδιά ηλικίας 17 ετών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Το ένα φέρει σοβαρά τραύματα στην κοιλιακή χώρα, το δεύτερο στην καρωτίδα. Ο ένας 17χρονος τραυματίας φέρει βαριά τραύματα στην κοιλιά. Η μαχαιριά που δέχθηκε ήταν επαγγελματική. Το μαχαίρι μπήκε από την κοιλιά και βγήκε από την πλάτη. Ο δράστης δεν το κάρφωσε μόνο, αλλά φρόντισε και να το στρίψει. Του αλλάξαμε όλο το αίμα και παραμένει νοσηλευόμενος στη χειρουργική κλινική. Μέσα στις επόμενες ώρες ή μέρες θα ξέρουμε την πορεία του, γιατί τέτοιες καταστάσεις κρύβουν επιπλοκές. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή. Το δεύτερο τραυματισμένο 17χρονο Ελληνόπουλο φέρει τραύματα στην τραχηλική χώρα, σε σημείο που βρίσκεται πολύ κοντά στην καρωτίδα, στην τραχεία και στον οισοφάγο»

Τα άλλα δύο Ελληνόπουλα νοσηλεύτηκαν εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της Βέροιας με μώλωπες και τραύματα σε όλο τους το σώμα.

Οι συλληφθέντες αλβανοί ήταν 5 ο ένας εξ αυτών μάλιστα κατά την διαφυγή του στα ελληνοαλβανικά σύνορα.. Το εκπληκτικό είναι ότι σε βάρος δύο συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης από το 2001, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ σε βάρος του ενός εξ αυτών εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Και παρ’ όλα αυτά, εδώ και 9 χρόνια μπαινοβγαίναν στην Ελλάδα κανονικά και με το νόμο.

Η υπόθεση φάνηκε από την αρχή ότι έπρεπε να κουκουλωθεί, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμπλοκής, της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης (ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ!!!) και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράνομη οπλοφορία.

Στο εδώλιο κάθισαν σήμερα 3 εξ αυτών, από τους άλλους 2 συλληφθέντες ο ένας είχε αποφυλακιστεί με χρηματική εγγύηση και αγνοείται ενώ ο άλλος θα δικασθεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Στην ουσία της υπόθεσης έχουμε έναν ένοχο ο οποίος καταδικάστηκε σε 13,5 χρόνια κάθειρξη για τις παραπάνω κατηγορίες ενώ οι άλλοι 2 κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών βέβαια θα παραμείνουν στην φυλακή γιατί εκτίουν ποινή για άλλη υπόθεση που έχουν εις βάρος για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι οι οικογένειες των θυμάτων είχαν ζητήσει αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης, καθώς εντόπισαν πολλές παραλείψεις στην διαδικασία. Ενδεικτικότερη ότι το βαρύτερα τραυματισμένο παιδί, που χρειάστηκε να μείνει στην εντατική, δεν συμπεριλαμβανόταν καν στους εξεταζόμενους μάρτυρες. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/blog-post_4324.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.eglimatikotita.gr/2011/07/2011_22.html


Περίπου κατά μισό εκατομμύριο λιγότεροι εμφανιζόμαστε οι Έλληνες σε σχέση τους υπολογισμούς που είχε κάνει η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) το 2009 καθώς και κατά 200.000 περίπου σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2001!


Η απογοητευτική αυτή εικόνα αναδεικνύεται από τα προσωρινά στοιχεία της πρόσφατης επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Αίτια της μεγάλης μείωσης του πληθυσμού της χώρας θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η γήρανση του πληθυσμού καθώς και η οικονομική κρίση που προβληματίζει τα ζευγάρια στο να κάνουν οικογένεια αλλά και έχει δημιουργήσει, ειδικά την τελευταία διετία, κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό.
Ενδεχομένως δε η εικόνα να μεγεθύνεται και από την απροθυμία πολιτών να απογραφούν για λόγους που μπορεί να ποικίλλουν…

Συγκεκριμένα, στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ υπολογίσθηκε πως ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα.

Σύμφωνα, τώρα, με τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής του 2011, στο σύνολο της χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%). Τα προσωρινά αποτελέσματα κατά Δήμο (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), περιλαμβάνονται στον πίνακα 1.
Τα ανωτέρω προσωρινά στοιχεία προέρχονται από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του αριθμού των ατόμων που απεγράφησαν στις 94 Εποπτείες της Χώρας και όχι από επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων, η οποία θα ακολουθήσει. Για το λόγοαυτό, τα στοιχεία χαρακτηρίζονται ως προσωρινά και ενδέχεται να αποκλίνουν από τα οριστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, τα οριστικά αποτελέσματα για το Μόνιμο Πληθυσμό, σε επίπεδο οικισμού, θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Αναλυτικά αποτελέσματα για τα
δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού θα γίνονται διαθέσιμα σταδιακά, από το τέλος του 2012 και εντός του 2013, μετά την επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων (38.000.000 σελίδες), η οποία περιλαμβάνει την οπτική ανάγνωση, την κωδικογράφηση και τους πάσης φύσεως ελέγχους ποιότητας.

Για να εκτιμηθεί η πληρότητα και η ποιότητα της πληροφορίας που συλλέχθηκε με την Απογραφή, η ΕΛΣΤΑΤ αυτή τη φορά διενήργησε Έρευνα Κάλυψης της
Απογραφής. Χρησιμοποιήθηκε ένα μεγάλο και αντιπροσωπευτικό δείγμα 20.000
νοικοκυριών από όλη τη Χώρα, προκειμένου να ελεγχθούν τα στοιχεία της
Απογραφής και σε χαμηλό διοικητικό επίπεδο (Δήμο «Καλλικράτη»). Η σύγκριση των αποτελεσμάτων της Έρευνας Κάλυψης με αυτά της Απογραφής θα γίνει μέσα στο 2012, μετά την επεξεργασία των ερωτηματολογίων και των δύο στατιστικών εργασιών.

Τηρώντας τον Κανονισμό 763/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του
Συμβουλίου, η Απογραφή του 2011 εστίασε στην καταγραφή του Μόνιμου
Πληθυσμού της Χώρας σε αντίθεση με τις προηγούμενες Απογραφές, οι οποίες είχαν σκοπό τη καταγραφή του de facto πληθυσμού (δηλαδή των ατόμων που βρέθηκαν παρόντα στον τόπο Απογραφής). Γενικότερα, η μεθοδολογία της Απογραφής του 2011 διαφέρει σημαντικά σε αρκετά σημεία από αυτή προηγούμενων Απογραφών, όπως στη διάρκεια της Απογραφής, στην απογραφή ατόμων στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους κλπ. Συνεπώς, τα αποτελέσματα της Απογραφής του 2011 και αυτά προηγούμενων Απογραφών δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα.

Από τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4), Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Α

Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27) (πίνακας 1).

Δείτε εδώ τα αναλυτικά στοιχεία της απογραφής του 2011
protothema.g

Ανώνυμος είπε...

Ο Μ. Fagan περιγράφει επίσης πως ο Jacob H. Schiff (Γερμανοεβραίος τραπεζίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων, βοήθησε οικονομικά την Ιαπωνία στον πόλεμο με την τσαρική Ρωσία -φωτο) στάλθηκε στις ΗΠΑ από τους Ρότσιλντ για να προωθήσει περισσότερο τη συνωμοσία των Illuminati και να ελέγξει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ και πώς ο Schiff και οι συνωμότες του δημιούργησαν το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (Council of Foreign Relations – CFR) για να ελέγξουν την αμερικανική πολιτική και να την οδηγήσουν στην Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση. Στην Ευρώπη, μια ομάδα Εγγλέζων Illuminati καθοδήγησε τον Καρλ Μαρξ και τον Φρ. Ένγκελς στη συγγραφή του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου». Μια δεύτερη ομάδα Illuminati της Φρανκφούρτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Karl Ritter, συνέτασσε την “απάντηση” στο “Κομμουνιστικό Μανιφέστο” και στο Κεφάλαιο. Ο Ritter δεν πρόλαβε, λόγω θανάτου, να ολοκληρώσει το έργο του και τη σκυτάλη παρέλαβε ο Φρειδερίκος Νίτσε.


Ο κομμουνισμός χρησιμοποιήθηκε κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να καταστρέψει το τσαρικό μοντέλο διοίκησης και να μετατρέψει τη Ρωσία σε προπύργιο του αθεϊσμού και του διεθνισμού. Ο Λένιν με το επιτελείο του εστάλη στη Ρωσία για να ηγηθεί της επανάστασης μέσα σε σφραγισμένο τρένο που του εξασφάλισε ο Κάιζερ.

Ο νιτσεισμός εξελίχθηκε μέσα από το ναζιστικό μοντέλο και χρησιμοποιήθηκε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Χίτλερ, ηγέτης του ναζισμού και κύριος πόλος εκπόρευσης της ναζιστικής ιδεολογίας, χρηματοδοτήθηκε από τους Βάρμπουργκ, Ρότσιλντ και άλλους διεθνιστές τραπεζίτες και η σφαγή των εκατοντάδων χιλιάδων της εβραϊκής φτωχολογιάς ουδόλως ενόχλησε τους Εβραίους μεγαλοτραπεζίτες. Σκοπός τους άλλωστε ήταν να αυξήσουν τη δύναμη και την επιρροή τους στο Παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό και να επεκτείνουν τις δυναστείες τους.

http://redskywarning.blogspot.com/2011/07/blog-post_9385.html

Ανώνυμος είπε...

καλημεραααα