6/7/11

Το «αριστερό» χέρι των «αγορών» που μαχαιρώνει την Ελλάδα

8000 ακυρώσεις κρατήσεων, μόνο σε 20 ξενοδοχεία της Αθήνας ... λόγω σοσιαλισμού και βαρβαρότητας

Η διεθνής καμπάνια των CNN, BBC & Co για την προβολή των «επεισοδίων» των πράσινων ΜΑΤ, με τα (πολύ αριστερά) Τάγματα Εφόδου στο Σύνταγμα, με φόντο τους κρατικούς συνδικαλιστές, και των απεργιών στα πλοία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, Γ. Ρέτσος , είχε σαν αποτέλεσμα μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων.
Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, μόνο σε 20 (μεγάλα) ξενοδοχεία της Αθήνας μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, έγιναν 8000 ακυρώσεις Ο κ. Ρέτσος ειπε ότι υπάρχει κίνδυνος η Αθήνα να θεωρηθεί ως ανασφαλής προορισμός στην παγκόσμια τουριστική σκηνή.
«Τα γεγονότα και το κλίμα στην Αθήνα αποστερούν από την περιοχή μας τις όποιες ελπίδες για ανάκαμψη, τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα ο τουρισμός γεννά ελπίδα, τη στιγμή δηλαδή που η πορεία του Τουρισμού τη χρονιά που διανύουμε διαφαίνεται θετική και αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή πως ο κλάδος μας είναι ο βασικός άξονας της εθνικής μας οικονομίας''.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, η πληρότητα των ξενοδοχείων υποχώρησε από το 66,4% το 2008 σε 58,2% το 2011, παρουσιάζοντας μείωση 12,35%.

Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: