6/1/13

Ότι γράφει (στις εκθέσεις) δεν ξεγράφει

Συμπλοκή Ινδών και Πακιστανών στρατιωτών στο Κασμίρ*, και εμπόριο νεφρών στον Ινδικό νότο 

 -Τα θερμά επεισόδια μεταξύ Πακιστανικών και Ινδικών περιπόλων, στη «Γραμμή Ελέγχου», που συμφωνήθηκε στις 3 Ιουλίου 1972, δεν είναι πρωτοφανή, αν και η συχνότητά τους έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, μετά τις συγκρούσεις του 1999.
Το σημερινό θερμό συνοριακό επεισόδιο, θα πυροδοτήσει νέες εντάσεις τη στιγμή που η έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών προς τον Ομπάμα προβλέπει έναν πόλεμο ανάμεσα στις δύο ανταγωνίστριες πυρηνικές δυνάμεις στην περιοχή.
Όπως υποστηρίζουν οι πακιστανικές αρχές, το επεισόδιο ξεκίνησε τα ξημερώματα όταν Ινδοί στρατιώτες επιτέθηκαν στο φυλάκιο Σαουάν Πάτρα στην πακιστανική πλευρά. Στο ανακοινωθέν προστίθεται πως , "ο πακιστανικός στρατός απώθησε τους επιτιθέμενους".

- Στην Ινδία των πολλών εκατομμυρίων φτωχών και της ανερχόμενης «νέας μεσαίας τάξης» το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων είναι απαγορευμένο , και (επομένως αφορολόγητο), αλλά ο νόμος εφαρμόζεται μόνο στους «άτυχους». Άτυχη ήταν η επταμελής συμμορία εμπόρων ανθρωπίνων νεφρών που εξαρθρώθηκε στη Νότια Ινδία. Άτυχοι και οι πελάτες. Οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων είναι και τοπικοί αξιωματούχοι, αγόραζαν από φτωχούς ανθρώπους, τα νεφρά τους και μετέπειτα τα πωλούσαν μέσω ιατρών σε νεφροπαθείς από όλο τον κόσμο, για να βοηθήσουν το συνάνθρωπο. Οι ανακριτές της υπόθεσης, διαπίστωσαν ότι η αμοιβή για τον κάθε «δότη» ήταν μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της τιμής πώλησης του νεφρού. Διότι υπήρχαν έξοδα παράστασης, λειτουργικές δαπάνες, προμήθειες κλπ. Τι νομίζαν; Έτσι έβγαιναν ακριβά και τα OTO MELARA.

*Καλά! Ερχεται βροχή ερχεται μπόρα και στα Ιμαλάια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: