13/1/13

Οι ΑΘΕΑΤΟΙ τοκογλύφοι δεν επιτρέπουν να κοπεί πλατινένιο δολλάριο

Η τρομος της πλατίνας ταρακουνάει το διεθνές τσιφουταριό

Δια του εκπρόσωπου του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ Άντονι Κόλευ (Anthony Coley) που δήλωσε στην Washington Post,ότι η (ιδιωτική) Federal Reserve Bank, «δεν πρόκειται να δεχθεί και να αναγνωρίσει» πλατινένια δολλάρια, οι τοκογλύφοι απέρριψαν χθες (προσωρινά;) , την ριζοσπαστική πρόταση ρεπουμπλικάνων βουλευτών, να κόψει το Κογκρέσο, όπως έχει δικαίωμα από το αμερικανικό σύνταγμα, δολλάρια από πλατίνα μέχρι του ποσού του ενός τρις, για να καλύψει το δημόσιο χρέος και να εγγυηθεί την επαναγορά των χρεογράφων του αμερικανικού δημοσίου.

Η πρόταση για την κοπή δολλαρίων από πλατίνα κατατέθηκε αρχικά το καλοκαίρι του 2011, από τον δημοκρατικό βουλευτή της Νέας Υόρκης Jerrold Nadler, και τον Ιουδαίο νομπελίστα οικονομολόγο Πώλ Κρούγκμαν, με βάση το δεδομένο ότι ο νόμος Γουίλσον για την Ομοσπονδιακή τράπεζα αναφέρεται σε χάρτινα χρυσά και ασημένια δολλάρια και επομένως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για το πόσα και ποιάς αξίας κέρματα από πλατίνα μπορεί να κόψει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το μόνο που θα χρειαζόταν θα ήταν ένα διάταγμα του προέδρου που θα το ψήφιζε το Κογκρέσο.
Αναμνηστικά και συλλεκτικά πλατινένια δολλάρια ονομαστικής αξίας 100 δολλαρίων κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1997.

«Ούτε το Υπουργείο Οικονομικών ούτε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο νόμος μπορεί ή πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να διευκολύνει την κοπή δολλαρίων από πλατίνα για την αποφυγή της αύξησης του ορίου του χρέους» δήλωσε ο Άντονι Κόλευ στην Washington Post.
Από κοντά και κάποια τσιράκια πολιτικοί που χαρακτήριζαν την πρόταση γελοία.Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής του Όρεγκον Greg Walden μάλιστα, ανακοίνωσε ότι (με εντολή των αφεντικών) θα καταθέσει πρόταση νόμου που θα απαγορεύει την κυκλοφορία δολλαρίων από πλατίνα.

Ούτε ο πρόεδρος ούτε ο απερχόμενος υπουργός ούτε ο υποψήφιος έκαναν δήλωση. Ο εκπρόσωπος Τύπου μίλησε εκ μέρους των ΑΘΕΑΤΩΝ.
Και όμως η «τρύπα» της νομοθεσίας Γουίλσον για τη Federal Reserve, καθιστά πολύ απλή υπόθεση την κατάρρευση του κράτους των τοκογλύφων.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Πηγή http://www.upi.com/Top_News

ΥΓ1. Μήπως θα έπρεπε και εμείς να κόψουμε δραχμή από πλατίνα;

ΥΓ.2 Αυτό είναι εξέλιξη.Η Κίνα αγοράζει χρυσό με τα δολλάρια της και όχι αμερικάνικα ομόλογα. 1.662 δολλάρια η ουγγιά χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: