11/1/13

Νεα πρωτοβουλία του μητροπολίτη Πειραιως Σεραφείμ

για την κατάργηση των προξενείων Σμύρνης και Ανδριανουπόλεως και των τουρκικών Προξενείων Ρόδου και Κομοτηνής
Ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών κ. Αβρααμόπουλο ζητά την την κατάργηση των προξενείων Σμύρνης και Ανδριανουπόλεως και των τουρκικών Προξενείων Ρόδου και Κομοτηνής και την ανάληψη πρωτοβουλίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλητικές κινήσεις οργάνων του τουρκικού κράτους στη Θράκη και καταγγέλλει ότι διεθνιστικοί κύκλοι, όπως το ίδρυμα «Τζωρτζ Σόρος», καλλιεργούν και πριμοδοτούν τον νέο-οθωμανισμό, οποίος αποτελεί απειλεί για την εθνική ανεξαρτησία.

Ο σεβασμιότατος Πειραιώς προβαίνει σε δημόσια καταγγελία εναντίον του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και του προξένου Οσμάν Ιλχάρ Σενέρ και επισημαίνει ότι η λειτουργία των προξενείων στην Κομοτηνή και τη Ρόδο διέπεται από τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου περί αμοιβαιότητας για να διατηρούνται δύο ελληνικά στην "πολύπαθη και πολύκλαυστη Σμύρνη, καθώς και στην ιστορική Ανδριανούπολη".

Ωστόσο, όπως σημειώνει εύστοχα ο μητροπολίτης Σεραφείμ, δεν υπάρχει ελληνικό στοιχείο που μπορεί να εξυπηρετηθεί απ’ αυτά τα δύο προξενεία της χώρας μας και προτείνει την άμεση κατάργησή τους.
 Με τον τρόπο αυτό, η Αθήνα μπορεί να αξιώσει από την Άγκυρα στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας την κατάργηση των δύο τουρκικών προξενείων. Το πλήρες κείμενο της επιστολής του σεβασμιωτάτου θα το βρείτε εδώ... http://anavaseis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4512.html#more  

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΝΙΤΕΣ- ΑΛΗΤΕΣ- ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ Ο,ΤΙ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΗ ΤΟΝ ΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑ κλπ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ "ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΔΙΑΒΑΖΑ", ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.